Чим порадувати своїх рідних за святковим столом? Яке приготувати страву, щоб воно припало до смаку кожному? Ось, мабуть, основні питання, які таяться в голові у кожної господині, адже погодьтеся, хочеться, щоб було смачно, красиво і оригінально. Саме тому салат Жовтої Земляної Собаки на Новий 2018 рік, і рецепти других страв стануть справжнім скарбом, скористатися яким при бажанні може кожна господиня.
Наприклад, це може бути салатів у формі головного символу року, рецептів, яких сьогодні можна знайти безліч, бутерброди в тому ж виконанні, смачний і ароматний торт на десерт.
Іншими словами, межі фантазії немає межі, головне дійсно порадувати і здивувати своїх рідних.
Як приготувати салат «Песик Дружок»?
Для приготування цього салату, який стане справжньою прикрасою вашого новорічного столу, слід приготувати заздалегідь наступні інгредієнти.
1.Печериці – 800 гр.
2.Ковбаса – 300 гр.
3.Яйця – 8 шт.
4. Варена морква – 4 шт.
5. Консервована кукурудза – 1 банку.
6. Варена картопля – 8 середніх бульб.
7. Майонез і сіль за смаком.
8. Оливки для прикраси, тобто очей і носика.
Тепер приступаємо до приготування цієї страви.
По-перше, заздалегідь відварені овочі нарізаємо невеликими кубиками. З яєчними жовтками піступаємо аналогічно. Такі інгредієнти, як білки і ковбаса натираємо на тертці окремо. По-друге, печериці разом з подрібненою цибулею відправляємо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. По-третє, всі продукти змішуються, додається кукурудза, майонез. Знову все добре перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися між собою. По-четверте, беремо плоске блюдо, на яке викладаємо салат і намагаємося надати йому форму і зображення собачки. Тут кожен включає свою фантазію і творчу кмітливість. Запам'ятайте, кінчик хвоста, кінчики лапок і вушок можна викласти з натертої ковбаси. Язичок також виконується з шматочка ковбаси, але тільки не натертої. Що стосується очей і носика, то це оливки. По-п'яте, приготоване тулуб салату посипаємо натертим білком. Салат «Песик дружок» готовий і страву можна подавати до столу.
Новорічний торт «Собака», поетапний рецепт з фото.
Цей торт по праву вважається справжнім витвором мистецтва, причому повністю вашою творчою фантазією. Повірте, він прийде в захват не тільки дітей, але і дорослих. Які необхідні інгредієнти?
1.Бісквіт – 1 шт.
2. Марципан – 500 гр.
3. Харчові барвники – 4 шт. Бажано рожевий, коричневий, чорний і бежевий.
4. Коньяк – 50 мл
Як його приготувати?
Крок 1. Робимо основу для торта. У цьому випадку кожен вибирає той варіант, який його найбільше задовольняє. Приміром, дуже оригінально і смачно буде морквяний бісквіт з додаванням кураги. Крок 2. В центр основи виливаємо коньяк і обережними рухами розмазуємо його по всій поверхні бісквіта, для того щоб він гарненько і рівномірно просочився. Крок 3. Беремо марципан, а, точніше, його більшу половину і покриваємо нею всю поверхню нашого бісквіта, і залишаємо остигати. Крок 4. Формування страви. Для формування деталей торта нам потрібно залишився марципан. Іншими словами, ліпимо один кулька, овал та три невеликі за розміром намистинки. З усіх цих частин формуємо мордочки собаки. Для зручності рекомендується використовувати зубочистки, за допомогою яких можна легко промальовувати мордочку. Готову голову відправляємо в холодильник. Крок 5. Робимо тільце. Для цього нам буде потрібно прямокутний брусочок, а з скручених між пальців довгих смужок формуємо ніжки і ручки. Приготоване тільце також відправляємо в холодильник. Крок 6. Розводимо харчові барвники, пам'ятайте, що відтінку і колірною палітрою можна експериментувати, тому кожен включає свою творчу фантазію. Розведеними барвниками покриваємо нашу собачку. Якщо ви хочете, щоб вона вийшла кудлатою і пухнастою, то після фарбування, злегка сироватому марципану паличкою промальовуємо хвилі. Після фарбування, собачку відправляємо в холодильник застигати. Так, новорічних страв у формі Жовтої Земляний Собаки можна приготувати безліч. Головне, проявити в ході кулінарного процесу кмітливість і свою фантазію, не боятися експериментувати і дивувати. Повірте, такі страви не просто привернуть увагу на святковому столі, але і будуть оцінені по достоїнству.