Складно перерахувати всі рецепти заготівлі
хрону на зиму адже це не тільки пекуча аджика з хріном , але і апетитні помідорчики, огірочки, різноманітні приправи.
Словом, якщо ви все ще сумніваєтеся, чи включати цей корінець у зимові заготовки, то можете почитати про властивості рослини хрін, ви зможете дізнатися багато про його користь, ми ж поділимося простими варіантами зимових заготовок.
Найпростішим рецептом буде приготування гострої приправи – для цього необхідно подрібнити 1 кг коренів, закип'ятити кілька склянок води, в них розчинити по 30 г цукру-піску і нейодованої солі. Після того, як ви знімете розсіл з плити, то влийте склянку 9 %-ного оцту і перемішайте. Потім змішайте до однорідної маси всі компоненти і нею заповніть всі гарячі баночки. Пастеризують заповнену тару протягом 20 хвилин, температуру при цьому підтримуйте в 90 градусів. Після пастеризації закрутіть ємності.
Вам сподобається і
хрону на зиму рецепт з буряком. Для приготування такої закуски очистіть 4 свеколки середнього розміру, обріжте хвостики і плодоніжки, зніміть шкірку. Якщо ви бажаєте, щоб заготовка вийшла більш ніжною, то коренеплоди слід заздалегідь відварити. Очистіть також 100 г хренового кореня, наріжте шматочками. Ці шматочки хвилин на 20 помістіть в холодну воду – це полегшить переробку, крім того, продукт стане соковитіше. Підготовлені компоненти пропустіть через м'ясорубку (рекомендуємо вам надіти поліетиленовий пакет на растр м'ясорубки і закріпити його резиночкою, в цьому випадку запах хрону не буде «виїдати» очі).
Каструлю заповніть 200 мл води, всипте столову ложку цукрового піску і чайну – солі, доведіть до кипіння і не забувайте помішувати, щоб гарненько розчинити інгредієнти. Після початку кипіння, влийте 4 великі ложки 9 %-ного оцту і відразу ж зніміть з плити. Після того, як розсіл трохи охолоне, ним слід залити буряково-хреновую суміш. Розкладіть масу з чистим банках (вони неодмінно повинні бути сухими), укупорьте гарненько. Зберігайте в холодильнику.
Дізнайтеся також безліч порад і рекомендацій по консервації помідор .