Святкове застілля, красиво оформлений стіл і правильно підібрані, причому абсолютно нові страви, є самою головною турботою більшої частини господинь, які вирішили зустрічати свято вдома в колі рідних і близьких. Що приготувати на Новий рік Жовтої Земляної Собаки, тема, яка зацікавить багатьох, так як багато дізнатися багато нового, корисного і цікавого.
Так що ж можна приготувати, коли кожен хоче бачити на столі своє улюблене блюдо, а хочеться щось новеньке. Відповідь проста, до вирішення потрібно підходити з творчої сторони, адже навіть старе і традиційне блюдо можна приготувати і подати в абсолютно новому форматі. Це, звичайно ж, стосується салатів, а от щодо головного блюда, то тут, швидше за все перевагу слід віддати більш легкому інгредієнту, наприклад риби. Отже, що ми можемо приготувати, що обов'язково багатьом сподобатися?
Це улюблений вінегрет, але у вигляді рулету, сьомга з вершками.
Нові рецепти з фото – вінегрет.
Погодьтеся вінегрет, виконаний у формі рулету, виглядає дуже незвично і ефектно, так чому б не приготувати це просте, легке і дуже смачне блюдо. Що нам потрібно?
1.Столовий буряк – 1 шт, краще велика.
2.Морква – 2 шт.
3.Картопля – 5 шт.
4.Ріпчаста цибуля – 1 шт.
5.Смоленние або мариновані огірки – 3 шт.
6.Квашена білокачанна капуста – 200 гр.
7.Квасоля білого кольору – 200 гр.
8.Рослинне масло за смаком.
Тепер приступаємо до формування салату.
По-перше, буряк, моркву, картоплю відварюємо в злегка підсоленій воді до повної готовності. Причому буряк і моркву варять вже очищеними і абсолютно в різному посуді. Картоплю відварюємо в мундирі. Попередньо добре вимивши його. По-друге, квасоля. Якщо ви вирішили використовувати домашню квасоля, не консервовану, то її необхідно в обов'язковому порядку відварити. Як відомо, цей процес не занадто короткий, тому рекомендується замочити квасолю на ніч, тоді ви зможете заощадити досить багато часу, причому бажано з додаванням невеликої кількості рослинного масла, тоді вона краще розм'якнути. По-третє, варені овочі остуджуємо і очищаємо, і разом з іншими інгредієнтами нарізаємо кубиками середніх розмірів. В овочі відправляємо капусту, квасолю. Все складаємо в салатницю, додаємо рослинне масло і гарненько перемішуємо. Тепер надаємо салату форму рулету, причому інгредієнти можна було змішувати, а можна було викласти шарами. Звичайно цей етап роботи вважається одним із найважчих і зажадає трохи більше часу, але зате це дійсно того варто. Кожен вибирає той варіант, який йому найбільше подобається. Не забудьте прикрасити рулет гілочками зелені або ж ягідками, майонезом, з яких можна виконати оригінальну композицію або напис.
Сьомга з вершками.
Для приготування цієї страви, яке може зайняти почесне місце новорічного столу, слід заздалегідь запастися наступними інгредієнтами.
1.Сьомга (філе) – 12 кг.
2.Сир – 120 гр.
3.Вершки 30% — 320 гр.
4.Цибуля – 2 шт.
5.Приправи, спеції.
Крок 1. Готуємо деко для запікання, тобто, змащуємо його гарненько маслом, причому абсолютно немає ніякого значення рослинне або вершкове. Крок 2. Готуємо соус для риби. Для цього нам необхідні вершки, які з'єднуємо разом зі спеціями. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Крок 3. Рибу викладаємо на деко і заливаємо все приготованим соусом. Пам'ятайте, філе риби нарізаємо порційними шматочками середніх розмірів, тому краще заздалегідь порахувати, скільки необхідно, щоб вистачило кожному, і ніхто не був на вас в образі. Зверху все посипаємо натертим сиром і подрібненою цибулею. Не забудьте, що всі вміст обов'язково необхідно укрити фольгою. Крок 4. Сьомгу відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 190 градусів. Риба повинна випікатися приблизно 20-25 хвилин. Рибну страву можна подавати з будь-яким гарніром на ваш смак і розсуд.
Як видно, не обов'язково відкривати Америку, так як смачні страви часом дуже прості у приготуванні, а смак їх запам'ятається вам і вашим гостям ще надовго.