div class="entry">
До кожної трапези, з усякого приводу і в будь-який час року знайдуться відповідні рецепти салатів. Тому що сьогодні їх готують з будь-яких овочів, м'яса, птиці, риби, макаронних виробів, крупи та бобових, салатної зелені і фруктів. Кожен етап створення салату – від вибору інгредієнтів до подачі – дає простір фантазії і привід для імпровізації.
[/i]
Новорічна прикраса і сервіровка столу 2018 — поради та правила Нові та цікаві рецепти на Новий рік 2018 з фото Цікаві та нові закуски на Новий рік 2018 Собаки Рецепти бутербродів на Новий рік 2018 Собаки з фото Кращі рецепти новорічних страв на 2018 рік Собаки з фото Новорічні рецепти на 2018 рік — готуємо разом Нові та смачні новорічні рецепти 2018 з фото Прості новорічні салати з рецептами на 2018 рік з фото Що має бути на новорічному столі 2018 році Собаки Салат з яловичиною і соусом з каперсів 2018 фото
Інгредієнти:
яловичина — 500 гр. листя салату – 200 гр. помідори черрі – 100 гр. червоний цибуля – 1/2 головки Для заправки:
каперси – 2 ст. л. лимони – 2 шт. гірчиця із зернами – 2 ст. л. оливкова олія – 5 ст. л . цукор – 1 ч. л. петрушка – 4 ст. л . Яловичину порізати тонкими смужками, обсмажити на оливковій олії. Червоний цибулю порізати кільцями, помідори розрізати навпіл. На тарілку викласти листя салату, потім цибулю і помідори. Сберху викласти яловичину. Полити заправкою
Красивий салат з куркою в апельсині 2018 фото
Інгредієнти (на 4 порції):
курячого філе (підійде і копчена курка) — 300 гр. волоські горіхи – 100 гр. апельсини – 2 шт. з ушеная вишня або журавлина – 4 ст. л. сир – 100 гр. листя салату для подачі салату легкий йогурт сіль за смаком Покрокове приготування салату
Апельсини розрізати навпіл на 2 чашки. Краю чашок можна відразу нарізати зубчиками для краси. Акуратно гострим ножем вирізати м'якоть.Куряче філе або стегно (гомілка) відварити в підсоленій воді, остудити. Порізати м'ясо невеликими кубиками. М'якоть апельсина порізати невеликими шматочками. Подрібнити волоські горіхи. Вишню (або журавлину) сушену залити на 10 хвилин окропом, злити воду і додати ягоди в салат. Додати порізаний дрібними кубиками сир.Салат посолити, заправити йогуртом *(можна з майонезом). Салат розкласти в апельсинові чашечки. Красиво подати — розкласти на тарілку листя салату, а на салат – апельсинові чашечки.
Салат з креветками Океан
Інгредієнти (на 6 порцій):
креветки – 200 гр. сир – 150 гр. помідор – 2 шт. яйця 3 шт. майонез, сіль – за смаком кріп для прикраси Покрокове приготування салату:
Салат укладаємо відразу порційно кожному в окремі салатниці шарами. Натираємо на крупній тертці яйця. Це буде 1-й шар. Трохи солимо і промазуємо злегка майонезом.Очищені або розморожені креветки розрізаємо на 2-3 частини і укладаємо 2-й шар. І знову трохи промазуємо майонезом.Сир тремо на крупній тертці, укладаємо 3-й шар, і знову промазуємо майонезом.Ріжемо кубиками стиглі помідори і викладаємо гіркою зверху салату. Можна трохи підсолити і посипати чорним перцем.Для прикраси зверху кладемо трохи майонезу, гілочку кропу, можна прикрасити креветками і лимоном.Хоча б 1 годину салат повинен охолодитися в холодильнику, тоді поєднання всіх цих інгредієнтів стане особливо ніжним.
Швейцарський новорічний салат 2018 фото
Інгредієнти:
пучок листя буряка або 5-6 листя червоної капусти гранат -1/2 шт. червоний виноград — 100 гр. мандарини – 2 шт. ріпчаста цибуля – 1 шт. журавлина сушена – 2 ст. л. яблуко – 1 шт. горіхи пекан (можна замінити будь-якими іншими) – 1/2 склянки яблучний оцет – 2 ст. л. коріандр, сіль, перець, куркума – за смаком кленовий сироп (можна замінити бальзамічним кремом) — 1 ст. л. Покрокове приготування салату:
Пожаренний білий хліб для прикраси – 1 шт. Нарізаємо тонкими смужками листя буряка і капусти. Виноград ріжемо навпіл, цибулю, мандарини і яблука — на кубики. Горіхи дрібно подрібнюємо. Готуємо заправку – в мисці змішуємо яблучний оцет, кленовий сироп і спеції. У великій плоскій салатниці перемішуємо всі інгредієнти, заправляємо соусом. Підсмажуємо хліб, даємо охолонути і гострим ножем або формочкою вирізаємо з нього зірку. Салат укладають гіркою, зверху водружаем зірочку.
Французький салат з апельсинів і авокадо 2018 фото
Інгредієнти:
листя салату — 300 гр. апельсин – 1 шт. авокадо – 1 шт. смажений мигдаль (можна замінити іншими горіхами) – 1/2 склянки ріпчаста цибуля – 1/2 шт. Для заправки:
мед – 1 ст. л. рослинне масло – 1/2 склянки сіль – 1/2 ч. л. винний оцет – 4 ст. л. перець Покрокове приготування салату:
Апельсин розберіть на часточки, а часточки наріжте поперек тонкими скибочками. Авокадо порізати тонкими скибочками, цибулю — тонкими півкільцями. В салатницю викладіть листя салату, шматочки авокадо, апельсина і цибулі. Приготуйте заправку — змішайте мед, рослинне масло, сіль, винний оцет, додайте меленого перцю і добре розмішайте. Перед подачею на стіл полийте салат заправкою.
Цікавий салат з авокадо, шпинатом і мигдальними горіхами та маком 2018 фото
Інгредієнти:
листя шпинату — 200 гр. авокадо – 1 шт. сир з білою цвіллю — 70 гр. сметана (можна замінити йогуртом) — 3 ст. л. майонез - 1 ст. л. часник - 1-2 часточки мак - 1 -2 ч. л. мигдальний горіх — 50 гр. вершкове олія — 1 ст. л. цукор — 1 ч. л. Покрокове приготування салату:
Листя шпинату викласти в салатницю. Авокадо і сир нарізати кубиками і також викласти в салатницю.Приготувати заправку: сметану або йогурт змішати з майонезом, додати роздавлений під пресом часник, всипати мак.Заправкою полити салат.На сковороді підігріти масло, всипати цукор. Коли цукор розчинитися, всипати мигдальні горіхи і трохи їх обсмажити до золотистого кольору.
Теплий салат з яловичини 2018 фото
Інгредієнти:
600-800 г яловичої вирізки одним шматком 3 середніх огірка 1 великий солодкий червоний перець 2 черешка селери середній пучок кінзи Для заправки:
половина лайма 2 см свіжого кореня імбиру 1 зубчик часнику 2 ст. л. світлого соєвого соусу 2 ст. л. арахісової олії нерафінованої морська сіль, мелений чорний перець Для маринаду:
3 ст. л. темного соєвого соусу 1 ч. л. тайського або в'єтнамської рибного соусу 1 ч. л. коричневого цукру 3 ст. л. арахісової олії нерафінованої Покрокове приготування салату:
Змішайте всі інгредієнти для маринаду в контейнері з кришкою і покладіть в нього м'ясо на 1 ч. За цей час кілька разів переверніть м'ясо.Наріжте солодкий перець дуже маленькими кубиками, огірки – тонкими стрічками, селера – дуже тонкими часточками. У кінзи видаліть стебла, листя крупно порубаєте.
Вийміть м'ясо з маринаду і покладіть на застелений фольгою деко або жароміцну форму. Піставте в розігріту до 220 °С духовку. Через 5 хвилин зменшіть температуру до 170 °С. Готуйте 15-30 хв. до потрібної ступеня прожарки. Якщо ви готуєте м'ясо на вугіллі, покладіть його на змазаний - ву маслом ґрати і часто повертайте.Для заправки натріть з лайма дрібної теркою цедру, вичавити сік. Імбир і часник натріть на тертці, змішайте з іншими інгредієнтами, додати сік і цедру лайма.Гаряче м'ясо наріжте тонкими скибочками або смужками і полийте заправкою. Відразу ж додайте овочі, перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком, посипати листям кінзи і подавайте.
Теплий середземноморський салат з куркою 2018 фото
Інгредієнти:
2 великих філе курячої грудки 1 червоний солодкий перець 1 зелений солодкий перець великий пучок зеленого салату 1 середня червона цибулина 100 г оливок з перцем 20 г обсмаженого мигдалю 50-70 г фети рослинна олія для змащування Для заправки
2 ст. л. оливкової олії «екстра вірджин» 1 ст. л. білого винного оцту 1 ч. л. будь гірчиці за смаком 1 ч. л. цукру сіль мелений чорний перець Для маринаду
3 ст. л. оливкової олії 1/2 ч. л. меленої паприки сіль мелений чорний перець Покрокове приготування салату:
Збийте вінчиком інгредієнти заправки для салату. Листя салату порвіть руками. Цибулю очистіть, наріжте тонкими кільцями, оливки розрізати на 4 частини. Солодкі перці очистіть, наріжте їх на смужки шириною 2 див Насухо витріть паперовими рушниками філе курячої грудки. Змішайте оливкова олія, паприку, сіль і перець, змастіть цим маринадом курячі грудки з усіх боків.Викладіть на решітку змащений олією лист щільної фольги і обсмажте на ньому до м'якості смужки солодкого перцю. Дайте охолонути.Обсушіть грудки від маринаду і зажарте на добре розігрітій і змащеній маслом решітки на середніх вугіллі, по 4-6 хв. з кожної сторони. Якщо ви готуєте в духовці, попередньо розігрійте її в режимі «конвекція + гриль» до 180 °С. Запікайте смужки перцю і куряче філе на застеленій фольгою решітці приблизно 15 хв. готове філе Наріжте поперек волокон на тонкі смужки.
Салат Кобб 2018 фото
Інгредієнти
помідор – 1 шт. салат айсберг – 1/2 качана тонкий зелений лук – 1 невеликий пучок салат романо – 1/2 качана крес-салат – 1/2 пучка лимон, тільки сік – 1 шт. яйця зварені круто – 2 шт. бекон – 6 смужок салат фризі – 1 невеликий качан куряче філе – 2 шт. авокадо – 2 шт. Для заправки:
червоний винний оцет – 100 мл сир Сент Агюр – 125 г олія оливкова – 100 мл гірчиця діжонська – 1 ст. л. сіль цукор – 2 ст. л. Покроковий рецепт приготування:
Салат розібрати на листя, вимити, обсушити і дрібно нарізати. Викласти у велику миску і ретельно перемішати.Бекон обсмажити на розігрітій сухій сковороді до хрускоту. Викласти на серветки. Остиглий бекон нарізати невеликими шматочками.Куряче філе вимити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
Обсмажити шматочки курки в тій же сковороді, де смажився бекон, 8 хв. Авокадо розрізати навпіл, очистити від шкірки і видалити кісточки. М'якоть нарізати тонкими смужками і скропити соком лимона. Помідор вимити, розрізати на 4 частини, видалити насіння. М'якоть подрібнити. Яйця розділити на жовтки і білки і дрібно порубати окремо. Цибулю вимити, обсушити й подрібнити.Приготувати заправку. Змішати оцет, гірчицю, сіль і перець. Тонкою цівкою, пістійно розмішуючи, додати оливкову олію. Додати тертий рокфор і цукор, перемішати. На велике кругле блюдо викласти суміш салатних листків. Зверху рядами викласти курку, авокадо, бекон і помідор. Присипати подрібненими білками, жовтками і зеленою цибулею. Полити заправкою.
Зелений салат з припущеної гарбузом 2018 фото
Інгредієнти
1/2 качана салату айсберг 300 г очищеної гарбуза 250 мл білого вина 1 ст. л. меду 1/2 палички кориці 3 коробочки кардамону 5 горошин чорного перцю 5 горошин запашного перцю 1 лимон 50 мл гарбузового масла 1 невеликий пучок естрагону 50 г гарбузового насіння перець чилі – за бажанням Покрокове приготування салату:
Гарбуз наріжте кубиками 15х15 см, перекладіть в сотейник разом з медом, розчавленими горошинами перцю і коробочками кардамону і дрібкою солі. Залийте вином, піставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння і готуйте гарбуз до м'якості.Дістаньте гарбуз шумівкою і остудіть. Вино уварите на помірному вогні в два рази, процідіть.З лимона зніміть цедру, вичавити 2 ст. л. соку. Змішайте лимонний сік, 2-3 ст. л. винного сиропу і цедру. Приправте сіллю і перцем. Збиваючи вінчиком, влийте гарбузова олія.Заправте частиною соусу гарбуз, перемішайте. Салат наріжте стрічками або нарвете, листя естрагону відокремте від гілочок, перемішайте з салатом. Злегка заправте і перемішайте з гарбузом. Перекладіть в салатник, посипте насінням і нарізаним на кружечки перцем чилі.