Страви і закуски з ікрою - прикраса будь-якого столу. Однак щоб стіл виглядав дійсно ошатно, необхідно "поворожити" над стравами і оформити їх як слід.
Варіантів, як подати ікру на новорічний або будь-який інший святковий стіл - сила-силенна. Найчастіше з ікри робляться всілякі закуски, беручи за основу страв саму ікру, а також хліб, печиво, чіпси або інші продукти.
Найпростіший спосіб подати ікру - зробити з неї бутерброди. Для цього слід нарізати свіжий хліб тонкими скибочками, після чого обмазати кожен шматочок вершковим маслом, а на нього покласти ікру і прикрасити зеленню. Бутерброди вийдуть більш оригінальними, якщо за допомогою формочок для печива з хліба попередньо зробити фігурки у вигляді сердець або зірок, а вже потім виконати всі вищеописані дії.
Непоганий варіант подачі ікри - в тарталетках, на чіпсах або печиві. Такі закуски виглядають дуже цікаво, особливо від них без розуму діти. Єдине що слід пам'ятати, якщо основа, наприклад, тарталетки, сухуваті, то в них попередньо потрібно покласти плавлений сир, тертий авокадо або інше, а вже потім - саму ікру і прикраси (зеленю, оливками, скибочками лимона).
Якщо ви не особливо шанує борошняну основу для закусок, то вам, мабуть, припаде до смаку наступний варіант подачі ікри на стіл. Для закуски знадобиться: яйця, плавлені сирки в трикутничках (в два рази менше, ніж яєць), сіль, кріп і ікра.
Приготування наступне: яйця відварюються, охолоджуються, після чого натираються на тертці разом з сирками. Основа солиться і перемішується, якщо необхідно, то в неї додається майонез. З отриманої яєчно-сирної маси скочуються кульки розміром з волоський горіх, обвалюються в дрібно рубанім кропі і викладаються на плоску тарілку, заздалегідь вистелену листям салату. На закінчення дана основа прикрашається ікрою.