Картопля - це блюдо, без якого не обходиться жоден стіл - будь то буденний або святковий. У звичайний день мало хто замислюється, як подати дане блюдо красиво, в святковий же все навпаки.
Варіантів, як подати красиво і оригінально картоплю на новорічний стіл - маса, тому перш ніж приступити до готування, важливо визначити, в якому вигляді овоч буде подаватися. Найпоширеніші варіанти приготування картоплі - варіння, тушкування і запікання.
Більшість господинь вважають за краще на святковий стіл подавати картоплю, тушковану з м'ясом, проте даний варіант занадто банальний, тому якщо ви хочете здивувати гостей, то придивіться до більш оригінальному рецепту приготування картоплі, який припаде до смаку більшості їдців.
Цікавий варіант подачі картоплі - зробити з овоча кульки і обсмажити їх у фритюрі. А перед подачею прикрасити їх зеленню або беконом. Рецепт досить простий: необхідно відварити картоплю в солоній воді, після чого розім'яти її, додати спеції і яйця (одне яйце на кожні 250-300 грамів картоплі), все перемішати. З отриманої маси скачати кульки розміром з волоський горіх, обваляти їх в паніровці і обсмажити в олії на сильному вогні. Перед подачею кульки краще прикрасити.
Якщо ви хочете незвично подати картопляне пюре, то в цьому випадку зробіть так: тепле блюдо помістіть в кондитерський мішок, після чого видавіть його у вигляді вежі або будь-якій іншій фігурі на широку плоску тарілку.
Любителям запеченої картоплі можна спробувати з овоча зробити щось на зразок шашликів. Для цього очистіть дрібну картоплю (діаметр близько 4 см), насадити її на дерев'яні шпажки якомога щільніше одина до одної (кількість шпаг - штука на людину), після чого помістіть їх в блюдо і залийте маринадом зі спеціями.
Через годину шпажки з картоплею покладіть на змащене олією деко і запечіть блюдо при температурі 180-190 градусів, час готування - 40 хвилин.