Салат «Принц» відрізняється незвичайністю, але дуже вдале поєднання яловичини, солоних огірків і волоських горішків. Подібний мікс надає йому гармонійний унікальний смак, а ошатне оформлення неодмінно стане прикрасою новорічно-святкового столу.
Для приготування Новорічний салату «Принц» з яловичиною і волоськими горіхами Вам знадобиться
- м'якоть яловичини - 400 г;
- солоні (бочкові) огірки середнього розміру - 4 шт .;
- курячі яйця - 4 шт .;
- волоські горіхи очищені - 150 г;
- часник - 2-3 зубчики;
- майонез;
- чорний мелений перець;
- петрушка - 2-3 гілочки.
Процес приготування Новорічний салату «Принц» з яловичиною і волоськими горіхамиЯловичину промийте під проточною водою і опустіть в каструлю. Наберіть холодну воду і доведіть до кипіння. Після закипання зніміть піну, зменшіть температуру до помірного значення, прикрийте кришкою і варіть протягом 2 годин. Після цього витягніть м'ясо з каструльки і остудіть його.
Тим часом, поки вариться яловичина, підготуємо курячі яйця. Покладіть їх в кухлик з водою і після закипання води варіть їх круто протягом 8-10 хвилин. Коли яйця будуть відварені, відразу ж остудіть їх під холодною проточною водою. Через 5 хвилин після охолодження очистіть їх від шкаралупи.
Для приготування салату волоські горішки потрібно трохи просушити. Для цього спочатку порубати їх на невеликі шматочки або злегка подрібніть в ступі. Потім візьміть сковороду, добре її нагрійте, пересипте горіхи і обсмажуйте з усіх боків 3-4 хвилини.
Охололу яловичину розділіть на волокна або ж поріжте ножем тонкими смужками. Курячі яйця і солоні огірки натріть на крупній тертці. З зубчиків часнику зніміть лушпиння і роздушіть їх через прес. В окремій мисочці змішайте подрібнений часник з натертими огірками.
Тепер приступимо до формування страви. Якщо у вас є знімне кільце для салатів, можна скористатися ним. Або ж візьміть плоску тарілочку. Спочатку покладіть яловичину, присипте її декількома пучками чорного меленого перцю і змастіть майонезом. Далі викладіть огірково-часникову масу, рівномірно розподіливши її по всій поверхні першого шару, і змастіть майонезом. Слідом покладіть натерті курячі яйця, додавши майонез. Верх присипте волоськими горіхами.
Сформований салат приберіть в холодильник мінімум на кілька годин, щоб він гарненько просочився. Перед подачею на стіл прикрасьте його гілочками свіжої петрушки.