• 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 
  • 22:19 – Як загадати бажання в новорічну ніч 2018, щоб воно обов'язково збулося 
  • 19:44 – Новорічний подарунок зробити своїми руками 

Салат Столичний на Новий рік рецепт

Салат "Столичний" - дуже смачне і ситне святкове частування, яке любили подавати на новорічний стіл ще в радянські часи. За своїм складом салат чимось нагадує знаменитий "Олів'є". Істотна відмінність полягає в тому, що в "Столичному", як правило, використовується ніжне куряче м'ясо, що робить його більш дієтичним і легко засвоюваним.

Салат Столичний на Новий рік рецепт


Для приготування салату Столичного на Новий рік вам знадобиться

- Куряча грудка (філе) - 400 г;
- Яловичий язик - 200 г (за бажанням);
- Курячі яйця - 4 шт .;
- Картопля - 300 г;
- Морква - 1 шт. великого розміру;
- Мариновані огірки - 2-3 шт .;
- Зелене яблуко - 1 шт .;
- Лимонний сік - 1 ч. л .;
- Часник - 2 зубчики;
- Майонез;
- Чорний мелений перець;
- Сіль;
- Свіжа петрушка - кілька гілочок.


Процес приготування салату Столичного на Новий рік

Куряче філе промийте і опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть його під відчиненій кришці протягом півгодини, а потім остудіть, не виймаючи з бульйону. Так м'ясо вийде максимально ніжним. Після охолодження поріжте філе кубиками невеликого розміру.

Наявність яловичого язика робить салат більш святковим і багатим на смак. Можна готувати і без нього. Але якщо він у вас є, то його також потрібно відварити. Для цього язик промийте, закип'ятіть воду, підсоліть її і варіть 60 хвилин при самій мінімальній температурі. Коли язик охолоне, поріжте його невеликими кубиками.

Далі для салату потрібно підготувати овочі та яйця. Картоплю і моркву промийте, опустіть в каструльку з холодною водою, доведіть до кипіння, додайте чайну ложку солі і варіть в мундирі до готовності. Курячі яйця покладіть в кастрюльку, влийте холодну воду, підсоліть і варіть круто 10 хвилин. Після цього відразу остудіть їх під струменем холодної води, щоб вони краще чистилися. Коли картопля, морква і яйця охолонуть, наріжте їх невеликими кубиками.

В останню чергу поріжте кубиками солоні огірки і очищене яблуко, збризнуте лимонним соком. Важливий момент: бажано, щоб всі складові були нарізані кубиками, схожими за розміром один з одним, це неодмінно позначиться на смаку салату і його зовнішньому вигляді. Коли весь підготовчий процес буде завершений, куряче філе, язик, картоплю, моркву, яблуко, солоні огірки і яйця перекладіть в салатницю або чашу.

В останню чергу потрібно буде зробити заправку для салату. Для цього часникові зубчики очистіть від лушпиння і роздушіть через прес або просто дрібно наріжте ножем. У невеликій мисці змішайте їх разом з 4-5 столовими ложками майонезу, додавши чорний мелений перець. Зелень петрушки подрібніть і відправте в салатницю. Після цього перекладіть часниково-майонезну заправку в салат, все добре перемішайте і відправте в холодильник на 2-3 години.
загрузка...
Салат Столичний на Новий рік рецепт
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають