Курочка, фарширована грибами - це дуже смачне і ароматне блюдо. Не можна не відзначити, що готується курка дуже просто і швидко. Підходить для сімейної вечері, обіду і святкового новорічного столу.
Для приготування курки фаршированої грибами на новий рік вам знадобиться -1 курка (приблизно на 2,5 кг),
-300-500 грам печериць,
-2 середні цибулини,
-3-4 зубчики часнику.
-50 грам вершкового масла,
-2 ст. ложки олії,
-1 ч. ложка чорного меленого перцю,
-1 ч. ложка червоного меленого перцю,
-сіль за смаком.
Процес приготування курки фаршированої грибами на Новий рікКурку перевірте, якщо вона не повністю очищена, то обпечіть її над вогнем, добре очистіть і помийте, обсушіть.
Печериці з картоплею добре промийте.
Натріть курку сумішшю з солі і перцю.
Змастіть курку олією. Зубчики часнику роздушіть і розподіліть по курці. Один зубчик часнику залиште для начинки. Загорніть курку в плівку і покладіть в холодильник на годину.
Печериці розріжте на кілька частин. Очищені цибулини наріжте півкільцями.
Випаруйте на сухій сковороді вологу з грибів. Додайте шматочок вершкового масла, півкільця цибулі і подрібнений зубчик часнику, трохи посоліть. Готуйте начинку до рум'яності.
Картоплю (очищену) наріжте часточками, покладіть в форму для запікання (форму змажте олією). Курку нафаршируйте грибами і покладіть її на картоплю. Скріпіть шви зубочистками (можна зашити, кому як зручніше). Запікайте курку півтори години при 180 градусах.
Запечену курочку з картоплею дістаньте з духовки, зніміть зубочистки або нитки. Перекладіть картоплю з фаршированої куркою на блюдо прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.