Щоб порадувати своїх друзів і близьких на свята, необов'язково витратити цілий день, стоячи біля плити. Якщо ви любите рибу, то варто звернути увагу на страви, приготовані з неї. Адже рибка, як правило, готується швидше, ніж м'ясо, наприклад. Один з варіантів гарячого на святковий новорічний стіл - шашлик з червоної риби в духовці. У закуски маса переваг - простота приготування, користь для організму, ефектний зовнішній вигляд і вишуканий смак.
Вам знадобиться
- філе червоної риби (лосось, сьомга, горбуша) - 1 кг;
- лимон - 1 шт .;
- соняшникова олія - 2 ст. л .;
- кріп;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- решітка з духовки;
- фольга;
- шпаги.
Процес приготування шашлика з червоної риби в духовці на Новий рік Рибне філе промийте під проточною водою, обсушити за допомогою паперових рушників і поріжте шматочками розміром 4 на 4 см.
Тепер потрібно підготувати маринад для шашлику. Кріп сполосніть і подрібніть, переклавши його в глибоку чашу. Лимон розріжте навпіл і з однієї половини вичавити сік, змішавши його з кропом. Додайте соняшникову олію, чорний мелений перець і сіль за смаком. Все разом добре перемішайте.
Шматочки червоної риби перекладіть в чашу, перемішайте так, щоб кожен шматок був покритий маринадом повністю. Залиште маринуватися на столі на півгодини.
Увімкніть духовку і встановіть температуру 220 градусів. Поки вона розігрівається, рибні шматочки надіньте на шпажки, а ришітку обтягніть фольгою, зробивши в ній кілька невеликих отворів.
Коли духовка прогріється, перекладіть готові шпажки на решітку і відправте в духовку. Смажте шашлик 10 хвилин з одного боку, потім переверніть на іншу сторону і готуйте ще 10 хвилин.
Шашлик готовий! Перекладіть його на блюдо і подавайте з кружечками лимона або нарізаним півкільцями цибулею, замоченим в оцеті з чорним меленим перцем, відвареною картоплею і салатом зі свіжих овочів.