• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Курка фарширована рисом в духовці на Новий рік

Курка, фарширована рисом - одне з найпопулярніших страв на Новий рік. Причому в багатьох сім'ях є свої "фішки" приготування цієї страви. Наприклад, варіанти з яблуками, картоплею і так далі. Але якщо ви любите експериментувати, спробуйте запекти курку з рисом не зовсім традиційним способом. І тоді, можливо, весь прийдешній рік буде сповнений сюрпризів. Адже недарма існує приказка "Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш".

Курка фарширована рисом в духовці на Новий рік


Для проготування курки фаршированої рисом в духовці на Новий рік вам знадобиться

- куряча тушка - близько 1,5 кг;
- рис - 150 г;
- кишмиш сушений (ізюм) - 30 г;
- сало - кілька шматочків;
- мандарини - 2 шт .;
- розмарин свіжий - 3 гілочки або сушений - 1 ст. л .;
- приправа для плову - 0,5 пакетика;
- суміш перців (чорний мелений перець і гострий червоний перець);
- сіль;
- фольга;
- деко.


Процес приготування курки фаршированої рисом в духовці на Новий рік

Для початку потрібно приготувати начинку. Рис промийте кілька разів, поки вода не стане повністю прозорою. Після цього пересипте його в каструлю, покладіть родзинки, які попередньо теж потрібно сполоснути, і влийте холодну воду в пропорції 1: 1. Доведіть до кипіння, додайте пучок солі і приправу для плову. Варіть до тих пір, поки рис не стане майже готовим, залишаючись трохи недовареним.

Курячу тушку промийте під проточною водою, обсушіть і натріть перцями, сіллю і розмарином всередині і зовні. Якщо використовується розмарин сушений, його просто додайте в суміш з перців і солі. Якщо свіжий, то його потрібно подрібнити і змішати з приправами.

Мандарини очистіть від шкірки і поділіть на часточки. Після цього начиніть курячу тушку рисом з родзинками і мандаринами, чергуючи їх за схемою: трохи рису, пару часточок мандарина, знову рис, потім мандарин і так по колу. Коли курка буде повністю заповнена, зашейте отвір кулінарною ниткою (можна використовувати звичайну нитку з голкою).

На деко постеліть фольгу і покладіть курку грудкою вгору. Скибочки сала покладіть зверху або прикріпіть до тушки за допомогою зубочисток. Розігрійте духовку до 180 градусів. Курячі крильця і ​​ніжки оберніть фольгою, щоб вони не стали сухими, і відправте деко в духовку на 1 годину.

Через 20-25 хвилин сало потрібно буде зняти і витягти. За 10 хвилин до кінця загального часу приготування полийте курку жиром який виділився. Запікайте до утворення рум'яної скоринки.

Готову страву перекладіть на велике блюдо, попередньо звільнивши тушку від нитки, і прикрасьте свіжою зеленню або листям салату.

Корисна порада
Якщо ви захочете приготувати курку, фаршировану рисом, традиційним способом, її можна запекти без родзинок і мандаринів. Також за бажанням мандарини можна замінити одним лимоном. Схема приготування і пропорції при цьому залишаються без змін.
загрузка...
Курка фарширована рисом в духовці на Новий рік
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають