• 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 
  • 22:19 – Як загадати бажання в новорічну ніч 2018, щоб воно обов'язково збулося 
  • 19:44 – Новорічний подарунок зробити своїми руками 

Оселедець під шубою: рецепт на Новий рік

Без оселедця під шубою неможливо уявити новорічний стіл. І якщо в святкову ніч цей салат часто залишається недоторканим через великій вибір страв, то вранці першого січня це блюдо завжди виступає фаворитом серед закусок. Хочете навчитися готувати ідеальний оселедець під шубою - читайте інструкцію нижче. Все дуже просто і вийде навіть у новачка!

Оселедець під шубою: рецепт на Новий рік


Для Оселедця під шубою: рецепт на Новий рік Вам знадобиться

Оселедець солоний - 2 штуки;
Цибуля червона або ріпчаста - 1 штука невеликого розміру;
Буряк - 2 штуки середнього розміру;
Картопля - 4 штуки середнього розміру;
Морква - 2 штуки середнього розміру;
Яйце куряче - 5 штук;
Майонез - 300 грам.


Оселедець під шубою: рецепт на Новий рік Покроково

Якщо ви використовуєте цільну рибу, її треба випатрати, почистити, видалити кістки, і нарізати філе дрібними шматочками. Буряк, картоплю і моркву відварити не очищаючи від шкірки і охолодити. Яйця відварити круто і охолодити. Замість того, щоб використовувати покупний майонез, приготуйте домашній. Зробивши заздалегідь все вищеперелічене, ви приготуєте сам салат менш ніж за годину.

Очистіть охолоджену картоплю від шкірки і натріть на крупній тертці. Візьміть блюдо для салату і першим шаром викладіть половину натертої картоплі, гарненько утрамбуйте її, і рівномірно змастіть зверху тонким шаром майонезу.

Наріжте дрібними кубиками цибулю. Червону солодку цибулю використовуйте без додаткової обробки. Ріпчасту цибулю після нарізки можна обдати окропом, що б зайва гіркота відійшла.
Подрібнену цибулю змішайте з попередньо нарізаним філе оселедця і викладіть другим шаром на шар картоплі.

Поверх оселедцево-цибульного шару викладіть половину натертої картоплі. Добре утрамбуйте картоплю і змастіть рівним тонким шаром майонезу.

Очистіть охолоджену варену моркву і натріть її на крупній тертці. Всю моркву викладіть на шар картоплі і гарненько утрамбуйте. Зверху рівномірно змастіть тонким шаром майонезу.

Охолоджені варені яйця очистіть від шкаралупи і дрібно нарізати, відклавши пару жовтків для прикраси салату. Подрібнені яйця викладіть на шар моркви. Утрамбовувати і змащувати майонезом цей шар не потрібно.

Охолоджений варений буряк очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте до натертого буряка 2-4 столових ложки майонезу і гарненько перемішайте. Можна трохи посолити за смаком. Буряково-майонезну суміш викладіть поверх шару з яєць, і гарненько утрамбуйте ложкою.

Візьміть відкладені жовтки з варених яєць і натріть їх на дрібній тертці поверх останнього буряково-майонезного шару.
Готовий салат приберіть в холодильник на ніч або як мінімум на кілька годин. Добре просочений майонезом і охолоджений салат буде набагато смачніше.

Корисна порада
Овочі (картоплю, моркву, буряк) можна запекти в духовці у фользі, тоді їх смак буде більш яскравим.
Можна додати шар з тертих яблук після шару з моркви і перед шаром з яєць. Яблука повинні бути кислого сорту (наприклад, Гренні Сміт). Після того як натрете їх на тертці, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Яблучний шар не потрібно змащувати майонезом.
загрузка...
Оселедець під шубою: рецепт на Новий рік
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають