Без оселедця під шубою неможливо уявити новорічний стіл. І якщо в святкову ніч цей салат часто залишається недоторканим через великій вибір страв, то вранці першого січня це блюдо завжди виступає фаворитом серед закусок. Хочете навчитися готувати ідеальний оселедець під шубою - читайте інструкцію нижче. Все дуже просто і вийде навіть у новачка!
Для Оселедця під шубою: рецепт на Новий рік Вам знадобиться
Оселедець солоний - 2 штуки;
Цибуля червона або ріпчаста - 1 штука невеликого розміру;
Буряк - 2 штуки середнього розміру;
Картопля - 4 штуки середнього розміру;
Морква - 2 штуки середнього розміру;
Яйце куряче - 5 штук;
Майонез - 300 грам.
Оселедець під шубою: рецепт на Новий рік ПокроковоЯкщо ви використовуєте цільну рибу, її треба випатрати, почистити, видалити кістки, і нарізати філе дрібними шматочками. Буряк, картоплю і моркву відварити не очищаючи від шкірки і охолодити. Яйця відварити круто і охолодити. Замість того, щоб використовувати покупний майонез, приготуйте домашній. Зробивши заздалегідь все вищеперелічене, ви приготуєте сам салат менш ніж за годину.
Очистіть охолоджену картоплю від шкірки і натріть на крупній тертці. Візьміть блюдо для салату і першим шаром викладіть половину натертої картоплі, гарненько утрамбуйте її, і рівномірно змастіть зверху тонким шаром майонезу.
Наріжте дрібними кубиками цибулю. Червону солодку цибулю використовуйте без додаткової обробки. Ріпчасту цибулю після нарізки можна обдати окропом, що б зайва гіркота відійшла.
Подрібнену цибулю змішайте з попередньо нарізаним філе оселедця і викладіть другим шаром на шар картоплі.
Поверх оселедцево-цибульного шару викладіть половину натертої картоплі. Добре утрамбуйте картоплю і змастіть рівним тонким шаром майонезу.
Очистіть охолоджену варену моркву і натріть її на крупній тертці. Всю моркву викладіть на шар картоплі і гарненько утрамбуйте. Зверху рівномірно змастіть тонким шаром майонезу.
Охолоджені варені яйця очистіть від шкаралупи і дрібно нарізати, відклавши пару жовтків для прикраси салату. Подрібнені яйця викладіть на шар моркви. Утрамбовувати і змащувати майонезом цей шар не потрібно.
Охолоджений варений буряк очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте до натертого буряка 2-4 столових ложки майонезу і гарненько перемішайте. Можна трохи посолити за смаком. Буряково-майонезну суміш викладіть поверх шару з яєць, і гарненько утрамбуйте ложкою.
Візьміть відкладені жовтки з варених яєць і натріть їх на дрібній тертці поверх останнього буряково-майонезного шару.
Готовий салат приберіть в холодильник на ніч або як мінімум на кілька годин. Добре просочений майонезом і охолоджений салат буде набагато смачніше.
Корисна порадаОвочі (картоплю, моркву, буряк) можна запекти в духовці у фользі, тоді їх смак буде більш яскравим.
Можна додати шар з тертих яблук після шару з моркви і перед шаром з яєць. Яблука повинні бути кислого сорту (наприклад, Гренні Сміт). Після того як натрете їх на тертці, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Яблучний шар не потрібно змащувати майонезом.