Запечена в духовці качка здатна прикрасити будь-який святковий стіл, але все-таки частіше її готують на Новий рік чи Різдво. Щоб м'ясо вийшло соковитим і м'яким, тушку заздалегідь маринують. Також важливо правильно розрахувати час запікання.
Для приготування качки в духовці з яблуками і апельсинами на новий рік вам знадобиться: -тушка качки на 2-2,5 кг;
-150 мл майонезу;
-5 зубчиків часнику;
-7 ст.л. соєвого соусу;
-пріправи і спеції для птиці за смаком;
-Сіль;
-4 яблука;
-1 апельсин;
-чорнослив, курага і волоські горіхи за смаком;
-фольга;
-апельсиновий сік;
-соняшникова олія.
Процес приготування качки в духовці з яблуками і апельсинами на новий рікЩоб м'ясо вийшло соковитим і не жорстким, його потрібно правильно замаринувати. Для цього в глибокій тарілці змішують соєвий соус і майонез, висипаємо до них подрібнений часник, сіль і перець. Коли маса стане однорідною, ним обмазують тушку і залишають м'ясо на 12 годин, щоб воно добре просочилося.
Коли час маринування минув, готують начинку: яблука чистять і ріжуть скибочками, апельсини розбирають на часточки, горіхи подрібнюють, але не до стану порошку. Сухофрукти миють і ріжуть невеликими шматочками. Всі інгредієнти змішують в одній мисці і начиняють ними качку, а щоб м'ясо краще просочилося, місце розрізу качки зашивають.
Деко злегка змащують олією і викладають качку, накривають фольгою. Щоб з птиці витік зайвий жир, її в декількох місцях протикають ножем. Щоб качка повністю пропеклась, потрібно правильно розрахувати час приготування. Для цього вагу птиці множать на 45 хвилин, а потім додають ще 30 хвилин.
Після цього качку дістають, прибирають весь витікший жир, а тушку викладають на блюдо і поливають апельсиновим соком. До речі, перед запіканням на деко навколо качки можна викласти скибочки яблук і апельсина, а щоб шкірка вийшла золотистою, за 30 хвилин до вимкнення духовки прибрати фольгу.
Корисна порадаВажливо правильно вибрати тушку - вона не повинна важити більше 2,5 кг. В цьому випадку попадеться молодий птах, який вийде соковитіше і м'якше. Потрібно пам'ятати і про те, що температура запікання такого м'яса в духовці повинна бути не вище 200 градусів.