• 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 
  • 22:19 – Як загадати бажання в новорічну ніч 2018, щоб воно обов'язково збулося 
  • 19:44 – Новорічний подарунок зробити своїми руками 

М'ясо по-французьки з картоплею рецепт на Новий рік

М'ясо по-французьки з картоплею - дуже смачне і ситне блюдо, яке з легкістю замінить картопляне пюре на новорічному столі. Суворої рецептури приготування м'яса по-французьки з картоплею немає, кожен варіює інгредієнти на власний смак.

М'ясо по-французьки з картоплею рецепт на Новий рік


На приготування страви знадобляться:
- м'якоть свинини;
- картопля;
- ріпчаста цибуля;
- сіль і приправи за смаком;
- майонез;
- соняшникова олія;
- твердий сир.


Приготування м'яса по-французьки з картоплею на Новий рік

Свинину, її з легкістю можна замінити яловичиною або курячим філе, нарізаємо на тонкі пластинки, викладаємо на обробну дошку, прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. М'ясо повинно бути добре відбито, але при цьому зберігати форму. Прибираємо відбивні в миску, додаємо сіль і перець за смаком, капаємо трохи майонезу, перемішуємо і залишаємо маринуватися.

Цибулину чистимо, нарізаємо кільцями або півкільцями, викладаємо в миску і на 3 - 5 хвилин заливаємо окропом. Це допоможе цибулі приготуватися швидше і прибере зайву гіркоту. Через відведений час воду з цибулі зливаємо.
Картопля промиваємо, чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.

Відбивні викладаємо на деко, змащене олією, поверх них кладемо скибочки картоплі, а на картоплю ріпчасту цибулю. Чим більше цибулі буде, тим соковитіше вийде блюдо. Шари, при бажанні, можна промазати майонезом. Зверху м'ясо по-французьки посипаємо твердим, натертим на крупній тертці, сиром.

Духовку розігріваємо до 180 - 200 градусів, ставимо в неї форму з нашим блюдом і запікаємо приблизно 40 - 50 хвилин. Якщо форма не жаростійка, то під неї краще поставити каструльку з водою, ця маленька хитрість допоможе не пересушити м'ясо.
Готовність м'яса можна перевірити за допомогою ножа або виделки.
Приготовану страву витягаємо з духовки, даємо їй злегка охолонути і викладаємо на плоску тарілку.
М'ясо по-французьки з картоплею можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Дехто додають в запіканку печериці, їх потрібно попередньо обсмажити, або помідори. Якщо ці інгредієнти використовується, то їх кладуть між картоплею і цибулею.
загрузка...
М'ясо по-французьки з картоплею рецепт на Новий рік
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають