• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Рецепт качки з картоплею в духовці на Новий рік

Качка, запечена в духовці з картоплею, цілком може претендувати на головне блюдо новорічного столу. Рецепт цього частування, до того ж, дуже простий і смачний. Досить мати свіжі продукти, гарний настрій і соковита, м'яка качка з духовки стане вашою коронною стравою на новорічному столі.

Рецепт качки з картоплею в духовці на Новий рік


Вам знадобиться

- випотрошена качка (1,5-2кг),
- картопля (1-1,5 кг),
- морква (1 шт),
- часник (2 зубчики),
- майонез (3ст.л),
- соєвий соус (2 ст.л),
- сіль, паприка



Процес приготування качки з картоплею в духовці на Новий рік

Отже, для приготування качки з картоплею в духовці, візьміть заздалегідь випотрошену і очищену від волосків і пір'їнок тушку. Помийте її під проточною водою і відкладіть в сторону.

Приготуйте маринад для качиного м'яса. Для цього в окремій мисочці змішайте майонез, соєвий соус, щіпку паприки і солі. Туди ж додайте роздавлений часник. Перемішайте маринад і ретельно змастіть ним всю качину тушку, як зовні, так і зсередини. Залиште качку маринуватися на 2-3 години в прохолодному місці.

Картоплю очистіть і наріжте досить великими кубиками. Очищену моркву поріжте кружечками. Складіть овочі в рукав для запікання. Туди ж акуратно перекладіть промариновану качину тушку. Щільно затягніть рукав. Не забудьте зробити кілька отворів в плівці для того, щоб при запіканні виходив пар. Поставте блюдо в духовку на 2 години при температурі 200 градусів. Час від часу перевіряйте качку з картоплею в духовці, тому що в залежності від розмірів туші, часу для запікання може знадобитися трохи менше. Готова качка повинна мати насичений золотистий колір і дуже приємний аромат.

Зверніть увагу

Щоб качине м'ясо, запечене в духовій шафі, було соковите і м'яке важливо дотримуватися нескладних правил:
1. Вибирайте молоду домашню качку. Дуже дорослі або «дикі», як правило, виходять сухуватими.
2. Якщо продукт був заморожений, розморожувати його потрібно в холодильнику (в крайньому випадку при кімнатній температурі), але не в мікрохвильовці.
3. Замаринуйте м'ясо птиці мінімум за 2-3 години до запікання. Це додасть м'ясу більшої соковитості і смаку і прибере непотрібний «качиний» запах.
4. Для запікання використовуйте фольгу або рукав.
загрузка...
Рецепт качки з картоплею в духовці на Новий рік
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають