• 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 
  • 22:19 – Як загадати бажання в новорічну ніч 2018, щоб воно обов'язково збулося 
  • 19:44 – Новорічний подарунок зробити своїми руками 

Легкі салати на Новий рік 2018

Новий рік у північній півкулі припадає на холодну пору року. Через брак свіжих овочів з дачної грядки, петрушки, кропу і ягід звернемося до продуктів сучасних технологій, що дозволяє вирощувати будь-які фрукти, овочі і салати в теплицях, без землі, в спеціальному середовищі, просоченої добривами.

Зробити легкий салат на новий рік можна не тільки з овочів. Тунець, креветки та інші морепродукти містять значно менше калорій і підійдуть для приготування легких закусок. Страви із свіжих овочів сприяють травленню.

Легкі салати на Новий рік 2018


Грецький салат на Новий рік

Сільський зі свіжих овочів, оливок, оливкової олії та овечого сиру відомий в Україні і в Європі, як грецький, хоча аналогічні страви готують практично в будь-якій середземноморській країні.

Головний компонент грецького салату, завдяки якому він і отримав свою назву – сир, а точніше, грецький сир, званий «фета». Сир «фета» отримують з овечого і козячого молока. По консистенції він щільний сир і нагадує бринзу. Смак у грецького сиру не такий солоний як у бринзи.

Легкі салати на Новий рік 2018


Овочі для салату прийнято різати великими шматками, рясно поливати грецькою заправкою з оливкової олії і орегано. Грецький салат на новий рік особливо добре буде поєднуватися з м'ясними стравами. Він відмінно відтіняє смак м'яса, в чанах або чахохбілі, а клітковина в овочах сприяє травленню.

Грецький легко і швидко готувати. Але як салат на новий рік, грецький підійде тільки, якщо ви не плануєте зберігати його більше 12 годин. Фета без розсолу дуже швидко псується і тепличні зимові овочі дадуть велику кількість соку, що сприяє закисанню страви.

Необхідні інгрідієнти

помідори (середні) – 3 штуки;
перець солодкий зелений (середній) – 1 штука;
оливки (чорні оливки) – 10 штук;
огірки – 3 штуки;
сир фета – 300 грам;
цибуля червона – 1 головка;
заправка для грецького салату – 2 столові ложки.


Вимити і висушити овочі. Всі овочі треба добре промити, так як на шкірці скупчуються бактерії з землі і добрива, які можуть прискорити процес закисання салату і викликати легке нездужання. Сушити овочі з тієї ж причини треба на одноразових паперових рушниках, а не на тканинних кухонних, якими вся сім'я дружно витирає руки.

Почистити огірки та перець. В грецький салат прийнято додавати огірки без шкірки. По-перше, вона жорстка, а по-друге, саме в шкірці накопичуються нітрати та інші шкідливі для людини речовини. Перець необхідно почистити від насіння і тонких плівок, на яких вони росли, так як вони можуть сильно гірчити.

Нарізати огірки. Очищені огірки ріжемо на кружельця завтовшки 7-9 мм і висипаємо в салатник. Вони йдуть першими, так як щільніше ніж помідори і менше виділяють сік.

Нарізати перець. Солодкий перець ріжемо півкільцями товщиною 7-9 мм і висипаємо в салатник.

Нарізати помідори. Ріжемо помідори спочатку навпіл. Акуратно ножем вирізаємо місце зростання гілочки у формі невеликого трикутника. Потім кожну половину ріжемо ще на 3-4 часточки в залежності від розміру плоду і викладаємо в салатник.

Почистити і нарізати цибулю. Червону солодку цибулю необхідно добре почистити. В страву не повинні потрапити зів'ялі, сухі або зіпсовані цибульні шари. Якщо цибуля дуже гостра, то її можна розрізати навпіл і ненадовго покласти в солону воду. Потім нарізаємо її максимально тонкими півкільцями.

Висипати маслини. Зазвичай у страву додають маслини з кісточками. Це незручно і гостей змусить бути акуратніше, щоб не пошкодити зуби і щелепи, так як розгризти кісточку практично неможливо. Безсумнівно, можна використовувати маслини без кісточок, але, як вважають грецькі шеф-кухарі, смак вже буде не той.

Порізати і викласти фету. Сир в справжній грецький салат ніколи не нарізують дрібними квадратиками. Кулінарні звичаї вимагають, щоб фета була порізана великими скибками товщиною 10-15 мм. Після чого їх хаотично укладають поверх овочів.

Полити салат заправкою.
Готовий і настоявшийся соус для грецького салату добре збовтуємо і виливаємо поверх всіх продуктів, так щоб він потрапив на сир, маслини і овочі.

Легкі салати на Новий рік 2018


Саме в такому вигляді страва подається на стіл у великому салатнику. Її не перемішують і не солять до подачі на стіл. Якщо додати хоч дрібку солі, то овочі дадуть сік, який збереться на дні, а сам салат стане несмачним. Солити краще безпосередньо вже в тарілці, якщо в цьому є гостра потреба, але в Греції таку поведінку можуть розцінити як неповагу і поганий тон.

Справжній грецький салат готовий. Приємного апетиту!

Салат з креветками

Існує безліч рецептів салатів, в яких головні інгредієнти креветки. Креветки поєднуються із зеленню, з цитрусовими, з яйцями і багатьма іншими продуктами. Особливо святково і екзотично виглядає поєднання креветок і авокадо на новорічному столі.

Легкий салат на новий рік з креветками та авокадо прикрасить святкову вечерю і не стане зайвими сантиметрами на талії. Авокадо, як сільськогосподарська культура, що вирощується вже більше 4 тисяч років на території Південної Америки. Іспанські конкістодори привезли плоди авокадо в Європу.

Легкі салати на Новий рік 2018


У нашій країні авокадо можна купити в супермаркеті практично круглий рік, проте сезон авокадо настає як раз в кінці грудня. Цей екзотичний фрукт поєднує в собі смаки вершкового масла, зелені і кедрових горіхів. М'якоть стиглого авокадо жовто-зелена і м'яка. Частіше всього на полиці магазину викладають ще незрілі плоди.

Дозрівають авокадо також як більшість фруктів і овочів в теплі. Якщо плід сильно незрілий, то він вже не дозріє і зіпсується. Вибираючи авокадо звертайте увагу на колір шкірки. Який би не був сорт, авокадо має бути однакового кольору з усіх сторін. Ніяких плям, тріщин, вм'ятин в зрілому і якісному фрукті не допускається.

Необхідні інгрідієнти на 2 порції

Очищені варені креветки 15 г
Авокадо 1 штука
Помідори черрі 6 штук
Салат романо 1 пучок
Зелень 4 г
Часник 1 зубчик
Лимонний сік 1 столова ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Оливкова олія 3 столові ложки


Приготування

Як і завжди з салатами, найдоцільніше розпочати з кінця - тобто з заправки. Візьміть трохи свіжої зелені - скажімо, кінзи, петрушки, кропу, цибулі-резанца, або що у вас є під рукою, - і як слід подрібніть. Видавіть часник, з'єднайте разом з іншими інгредієнтами заправки і перемішайте.

З'єднайте в мисці салатні листя, нарізаний кубиками авокадо, помідори черрі (або звичайний помідор, не дуже крупно нарізаний) і креветки. Влийте заправку, перемішайте всі складові салату, розкладіть по тарілках і прикрасьте перед подачею. Наприклад, зеленню. Або кедровими горішками. Або твердим сиром.

Легкі салати на Новий рік 2018
загрузка...
Легкі салати на Новий рік 2018
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають