Не секрет, що вже протягом довгих років кожна господиня намагається зробити новорічний стіл просто-таки розкішним, приготувавши різноманітні страви, які точно б припали до смаку кожному з гостей і домашніх. Але не варто забувати, що такий «кулінарний марафон» все-таки вимагає безліч сил, часу, а нерідко і неабияких кулінарних навичок.
Напевно це і стало причиною недавно виниклої тенденції, коли більшість господинь віддають перевагу фуршету і ситним закускам, замість приготування «громіздких» блюд. Тому в цій статті будуть запропоновані прості і
смачні закуски на Новий рік 2018, які допоможуть заощадити час і зберегти сили для самого святкування, адже як новий рік зустрінеш, так його і проведеш.
Закуска на Новий рік 2018 Золоті злитки Закуска під назвою «золоті злитки» вже давно стала традиційною в багатьох країнах світу, адже вона символізує багатство і процвітання сім'ї в наступаючому році. Крім золотих злитків, багато хто готує страви, які за формою нагадують мішечки і скриньки з золотом. Закуска отримала таке поширення завдяки простому рецепту приготування і незабутньому і дуже ніжному смаку.
Необхідні інгредієнти Будь який сир твердих сортів (наприклад Адигейський) - 350-400 грам;
Олія - 3 ст.л .;
Панірування - 3 ст.л .;
Спеції (будь-які) - 1 ст.л.
Панірування - це кулінарна обробка м'ясних, рибних, овочевих шматків перед обсмажуванням, обвалювання їх в борошні або сухарях, інших сипучих продуктах.
Процес приготуванняПерш за все потрібно підготувати сир, наріжте його пластинками або брусочками, товщиною 1,5 см., Але не менше 1 см., Щоб страва не «розповзлася» по сковороді.
Змішайте панірування зі спеціями.
Розігрійте сковороду з олією.
Обваляйте сирні пластинки в паніровці і обсмажте до золотистої скоринки - це може зайняти від 1 до 3 хвилин, в залежності від сиру. Блюдо готове до подачі. Зверху золотих злитків буде хрустка скоринка, а всередині ніжний сир. «Золоті злитки» прекрасно доповнить практично будь-який соус.
Закуска на Новий рік 2018 Чарівні кошикиЧарівні кошики стануть справжньою смачною прикрасою новорічного столу. Варто згадати, що багато господинь рекомендують випікати самі кошики самостійно, але при бажанні, їх можна купити в будь-якому магазині.
Необхідні інгредієнти Вершкове масло - 100 грам;
Борошно - 2 склянки;
20% сметана - 60 грам;
Дрібка солі;
Для начинки потрібні наступні продукти: Куряче філе - 0,5 кг;
Жирна сметана - 200 г;
Твердий сир - 200 г;
Печериці - 300 г;
Олія - 2 ст.л .;
Гілочки петрушки для декору;
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготуванняПросійте борошно, щоб позбавиться від грудочок.
На великій тертці натріть масло і перетріть його з борошном.
Додайте сметану і дрібку солі, гарненько вимісіть. Продовжуйте поки тісто не стане досить еластичним.
Загорніть тісто в харчову плівку і охолодіть протягом 1 години. Дістаньте тісто і розділіть його на невеликі кульки. Розкачайте їх і заповніть форми для випікання кошичків. Важливо пам'ятати, що форми можна і не змащувати, оскільки тісто і так досить жирне через вміст сметани.
Далі, за допомогою тонкої голки проколіть тісто в декількох місцях і засипте ще сирі кошики горохом або квасолею - це допоможе зробити їх більш рівними.
Випікайте тісто при температурі 180 градусів, це займе приблизно 20-30 хвилин. Готові кошички повинні бути золотистими. Важливо пам'ятати, що горох потрібно висипати з уже охолоджених кошиків.
Тепер настав час готувати начинку: Відваріть куряче філе, остудіть і наріжте невеликими кубиками.
Промийте гриби і цибулю, наріжте їх.
У розігріту без олії сковороду висипте гриби і обсмажуйте до тих пір, поки рідина повністю не випарується, потім додайте цибулю і олію і обсмажте до готовності.
Додайте до грибів кубики філе і перемішайте, додайте спеції.
Викладіть масу в кошики, зверху покладіть сметану і посипте натертим на крупну тертку сиром.
Покладіть майже готові тарталетки в духовку на 15-20 хвилин, щоб розтанув сир. Уже охолоджені кошички прикрасьте гілочками петрушки. В якості прикраси можна доповнити закуску маринованими грибами і маслинами.
Закуска на Новий рік 2018 Апетитний новорічний букетНу який же святковий стіл без шалено смачної червоної риби? Всім господарочкам безсумнівно стане в нагоді ніжний рецепт кошичків з червоною рибкою. Не зайвим буде знати, що для цього рецепта найбільше підійдуть кошики у вигляді квітів, але якщо таких під рукою немає, цілком згодяться і звичайні тарталетки, а пелюстки можна вирізати з огірка або використовувати листочки салату.
Необхідні інгредієнти 10 тарталеточек;
Вершковий сир - 100 г;
Слабосолона сьомга (або горбуша) - 150 г;
Свіжий огірок - 1 шт .;
Листовий салат - пучок;
Маслини - 5 шт .;
Кріп - 1 пучок.
Процес приготуванняНаріжте червону рибу тонкими смужками.
Промийте огірок і просушіть його, щоб тарталетки НЕ розмокали. Огірочок наріжте брусочками, якщо тарталетки в формі квітки або ж тонкими овалами, якщо це звичайні кошики.
Частину кропу - приблизно 2-3 гілочки промийте і дрібно наріжте. Після чого зелень потрібно з'єднати з сиром.
На цьому етапі потрібно акуратно сформувати кошички. Перш за все, на дно поміщаємо сирну масу з зеленню - щоб вийшло акуратніше можна використовувати кондитерський рукав або шприц. Далі вставте листя салату або «огіркові пелюстки».
Поверніть смужку рибки як троянду і вставте її по центру кошика.
Наріжте маслини і прикрасьте тарталетки.
Додайте завершальні штрихи в композицію, декорувавши її гілочками кропу.
Для того, щоб закуска виглядала ще більш апетитно, візьміть велике блюдо і викладіть його листям салату. Зверху на листках акуратно розташуйте тарталетки.
Варто сказати, що зовсім не обов'язково робити тарталетки тільки з червоною рибою або ж ікрою, адже кожен може підійти до приготування по-своєму. У тарталетках будуть прекрасно виглядати різні салати, включаючи оселедець під шубою, олів'є або ж салат з крабовими паличками. Дуже часто в тарталетках також подають м'ясні страви.
Закуска на Новий рік 2018 рецепт з фото Мішечок Діда МорозаМабуть, одним з найбільш незвичайних прикрас новорічного столу можна сміливо назвати закуску під назвою «мішечок Діда Мороза». Вважається, що це блюдо символізує подарунки, свято і благополуччя сім'ї в новому році.
Необхідні інгредієнти Інгредієнти для самого «мішечка»: 1 буряк;
1 куряче яйце;
1/4 ч. л. цукру;
1/4 ч. л. солі;
100 г борошна;
150 г молока;
30 г сала;
2 ст. л. соняшникової олії;
Вміст мішечка: Сіль і перець - за смаком;
Ріпчаста цибуля - 2 шт .;
Яловичина - 0,5 кг;
Солоні огірки - 2-3 шт .;
Томатна паста - 1 ч.л .;
Олія - 2 ст.л .;
Тальятеллі (локшина) - в залежності від кількості готових мішечків;
Спеції - за смаком.
Процес приготуванняПерш за все, вам знадобиться приготувати «мішечки», які, до слова сказати, готуються як звичайнісінькі млинці.
Відваріть буряк і перебийте його блендером в пюре. Варто сказати, що деякі господині ще й пропускають пюре через сито, про всяк випадок. Додайте до бурякового пюре яйця і молоко і збивайте поки не отримаєте однорідну масу.
Далі потрібно змішати між собою сухі інгредієнти і поступово додаючи їх до рідких компонентів. Активно помішуйте тісто, щоб не утворювалися грудочки. Після того як тісто буде готове, додайте олію і знову перемішайте - це робиться для того, щоб млинці не підгорали.
Розігрійте млинцеву сковороду і змастіть її салом. Варто сказати, що рекомендується змащувати сковороду салом перед кожним новим млинцем.
Остудіть млинці.
А тепер найголовніше - приготування вмісту мішечків:
Відваріть яловичину і остудіть її, потім наріжте м'ясо дрібною соломкою.
Наріжте соломкою огірки. В крайньому випадку, ви можете нашаткувати огірки за допомогою терки для корейської моркви.
Розігрійте сковороду, і обсмажте цибулю. Після того, як цибуля набуде характерний золотистий відтінок, додайте м'ясо, томатну пасту, спеції і обсмажуйте ще 4-5 хвилин.
Після цього, додайте огірки і обсмажуйте вміст сковороди ще 2-3 хвилини.
Остудіть начинку до кімнатної температури.
Цей крок найважливіший, так як саме зараз формуються мішечки. По середині млинця викладіть начинку, а потім складіть млинець в формі мішечка з подарунками і обв'яжіть заздалегідь відвареної в підсоленій воді локшиною.
Варто сказати, що деякі господині замінюють локшину ниточками сиру «косичка».
Розігрійте духовку до температури приблизно 200-220 градусів і помістіть в неї мішечки приблизно на 5-7 хвилин.
Важливо відзначити, що робити це рекомендується безпосередньо перед самою подачею.
Закуска на Новий рік 2018 Ялинкові кулі Ситна і дуже смачна тематична закуска як не можна краще підійде для святкового столу. Гості та домашні будуть в захваті!
Необхідні інгредієнти Куряче філе - 300г;
Твердий сир - 200г;
Часник - 1-3 зубчики;
Петрушка і кріп - по 1 пучку;
Волоські горіхи - ½ склянки;
Оливки або маслини - 5 штук;
Соус або майонез - 100г;
Сіль, перець - за смаком.
Процес приготуванняПромийте та відваріть куряче філе в злегка солоній воді. Після чого остудіть і дрібно наріжте.
Натріть на дрібній тертці сир і додайте його до філе.
Обполосніть зелень і промокніть її паперовими серветками або рушником, після чого дрібно наріжте і додайте до філе та сиру.
Додайте соус або майонез і ретельно перемішайте.
Скачайте кульки, за розміром такі, як ялинкові іграшки.
Перебийте блендером волоські горіхи і обкатайте в них «іграшки».
Готові кульки викладіть на блюдо для подачі.
Оливки розрізати навпіл і поставте половинку на кожну кулю.
Як мотузочки для цих їстівних прикрас можна використовувати гілочки кропу, петрушки, а також пір'я зеленої цибулі.
У цій статті були розглянуті кілька найбільш незвичайних
рецептів закусок для новорічного столу 2018, і звичайно, розглянути абсолютно всі рецепти просто неможливо, адже їх в рази більше. Своє місце на святковому столі можуть зайняти різноманітні канапки, рулети і канапе, все залежить виключно від особистих переваг.
Смачного і щасливого вам Нового року!