• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото

З наближенням грудня багато господинь починають ламати голову в пошуках оригінальних і смачних рецептів, які зможуть здивувати гостей свята не тільки вишуканим поєднанням інгредієнтів, а й красою подачі. Вибрати кращі рецепти з існуючого різноманіття представленого в мережі Інтернет, справа дійсно дуже складна, особливо, якщо заглиблюватися в історію різних національних кухонь і харчових традицій. Для того, щоб скоротити час і допомогти в цьому нелегкому виборі ми створили цікаву добірку рецептів, які давно зарекомендували себе серед великої кількості кулінарів і в якій можна знайти гарячі страви на Новий рік 2018 на будь-який смак.

З огляду на всі особливості наступаючого року, покровителем якого стане Жовта Собака, оснонвой опорою нашої кулінарної колекції зроблено на м'ясні страви, так як м'ясо в обов'язковому порядку повинно бути присутнім на столі, щоб «не образити» символ року.

«Ялинкова гілка» з шишками з курячих котлет

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Дуже красиве і смачне блюдо без особливих проблем впишеться в антураж свята і підкреслить новорічну атмосферу. Вмілим господаркам не важко приготувати «Ялинову гілку» і здивувати присутніх не тільки своєю кулінарною майстерністю, а й смаком оригінальної святкової страви.

Необхідні інгредієнти

Курячий фарш - 300 грам.

Білий хліб, бажано житній - 1 кусень.

Ріпчаста цибуля - 1 шт. невеликого розміру.

Молоко - 100 мл.

Часник - 1-2 зубчики на свій розсуд.

Готове листкове тісто - 350 грам.

Сіль, чорний перець - за смаком.

Яєчний жовток - 1 шт. (Для змащування отриманих пиріжків).


Процес приготування

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Для приготування курячого фаршу: зрізати з хліба скориночки, м'якоть замочити в молоці і залишити хвилин на 10, щоб дати розмокнути. Після того, як м'якоть досить просочиться молоком, віджати хліб і додати його в фарш.

Щоб кістлявий окорок вийшов не тільки соковитим, але і смачним, необхідно натерти невелику цибулину на дрібній тертці для отримання максимальної кількості соку. Посолити і поперчити за смаком. Для посилення аромату можна додати часник, але це не обов'язково. З отриманого фаршу потрібно сформувати 6-8 довгастих котлеток.

Розморозити листкове тісто, трохи розкачати і розрізати на 6-8 квадратів (в залежності від кількості шишок). Квадрат повинен мати діагональ 10-12 см, або бути трохи менше готової шишки.

Покласти котлетку на тісто розташувавши її діагонально. Защипувати як пиріжок, після чого перевернути швом вниз (якщо шов виходить занадто товстим, зайве тісто можна прибрати).

Після цього, отримані шишки потрібно змастити жовтком і акуратно, за допомогою манікюрних ножиць, зробити невеликі надрізи - пелюстки шишок. Головне, щоб не розірвати тісто і не дістати до начинки.

Готові і прикрашені шишки викласти на деко, попередньо застелене пергаментом для випікання. Випікати при температурі 180-200 градусів приблизно 20-30 хвилин (за процесом приготування краще спостерігати, так як духовки, як правило, працюють з різною потужністю: дуже легко пропустити момент, коли золотава скоринка зміниться згорілою).

На велике плоске блюдо викласти «ялинову гілку» з кропу. На неї акуратно укласти готові «ялинові» пиріжки у формі шишки.

Порада: Для приготування «ялинових» шишок краще використовувати фарш домашнього приготування, зроблений з курячих грудок, так як магазинний, найчастіше, зроблений з додаванням субпродуктів, через це він значно жирніше.


Бефстроганов

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Ще одним блюдом, здатним прикрасити будь-яке торжество, є знаменитий бефстроганов, який ось уже довгі роки користується особливою популярністю у любителів свят. Приготувавши його на Новий рік, ви порадуєте не тільки гостей, а й символ року.

Необхідні інгредієнти


Яловичина - 1 кг.

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Вершкове масло - 50 грам.

Помідори - 2 шт. або 1/3 склянки томатної пасти.

Сметана - 250 грам.

Борошно - 100 грам.

Гірчиця - 1 ч. л.

Сіль, перець, коньяк - на свій розсуд.


Процес приготування

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Крок 1. М'ясо необхідно промити, висушити на паперовому рушнику і нарізати невеликими смужками, приблизно по 7 сантиметрів в довжину і товщиною 3 сантиметри. Додати 70 грам борошна, посолити, додати спеції за смаком і залишити на 10-15 хвилин, щоб дати «просочитися».

Крок 2. Розтопити частину вершкового масла і невеликими порціями обсмажити м'ясо до м'якості. Готове м'ясо перекласти в тарілку. Додавати масло при смаженні кожної порції.

Крок 3. Після приготування м'яса, необхідно дрібно шинкувати цибулю і обсмажити її до золотистого кольору в тій же сковороді на вершковому маслі. Щоб смак майбутньої страви вийшов найбільш яскравим можна деглазирувати сковороду з допомогою коньяку (деглазирування - це процес зняття «залишків» від смаження м'яса, які використовуються для приготування соусів).

Крок 4. Обсмажити цибулю до золотистого кольру, після чого додати протерті помідори або томатну пасту (краще помідори) і тушкувати ще 2-3 хвилини. Після в сковороду потрібно покласти сметану і тушкувати ще 10 хвилин. Посолити, поперчити.

Крок 5. М'ясо викласти в глибоку сковороду. Вилити до неї приготований томатно-сметанний соус і тушкувати на повільному вогні до м'якості. Тимчасові рамки встановити важко, так як час приготування багато в чому залежить від м'яса: в середньому м'ясо молодого теляти готується 15-20 хвилин, дорослого - 40-50.

М'ясна «слойка» з овочами

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Цікавим частуванням може вийти і оригінально приготоване куряче м'ясо, здалеку більше схоже на пишний тортик. Якщо ви не хочете перевантажувати шлунок важкою їжею і влаштовувати йому додатковий тест-драйв (а новорічний вечір та ще перевірка на витривалість), то ця страва ідеально підійде: красива, в міру легка і безумовно смачна.

Необхідні інгредієнти

У даному випадку інгредієнти необхідно буде розраховувати виходячи з кількості запрошених персон, так як блюдо подається порційно. На одну порцію необхідно:

Куряче філе (бажано з стегон, так як ця частина м'яса дуже ніжна і соковита) - 2 шт.

Помідори - 1 шт.

Ріпчаста цибуля - 1 шт.

Печериці (цілісний гриб, бажано великого розміру) - 1 шт.

Болгарський перець (жовтий) - 1 шт.

Куряче яйце - 1 шт.

Сіль, перець - за смаком.

Сир - 100 грам.


Процес приготування

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Куряче філе відбити з обох сторін.

Посолити, поперчити. Приступаємо до підготовки овочів: цибулю порізати кільцями, печериці та помідори нарізати пластинками, завтовшки приблизно 5 мм. Болгарський перець спочатку розрізати навпіл, потім уздовж, щоб вийшли порівняно широкі смужки.

Курячі відбивні розрізати так, щоб в результаті вийшло 4 шматочки м'яса приблизно однакового розміру. Дно форми для запікання необхідно трохи змастити маслом і викласти продукти наступним чином:

- Болгарський перець.

- Гриби.

- Куряче філе (змастити яйцем).

- Помідори, трохи посолити.

- Цибулю, трохи посолити. Яйцем необхідно змащувати для того, щоб конструкція не розпалася в процесі запікання.

Накрити форму фольгою для запікання, і покласти в духовку. Запікати протягом 35 хвилин при температурі 180 - 200 градусів. Після зазначеного часу дістати форму, прибрати фольгу і посипати верх слойки тертим сиром - покласти ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився. Прикрасити блюдо можна гілочкою петрушки або кропу.

Плов по-ферганськи

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Вельми незвичайним і оригінальним рішенням святкової страви буде плов по-ферганськи - досить відоме і улюблене багатьма кулінарне рішення. З одного боку, може здатися, що плов є не самим урочистим частуванням, а з іншого - варто згадати яке значення плову додають народи сходу. У будь-якому випадку, гості залишаться задоволеними.

Необхідні інгредієнти

Баранина на кістці (або м'ясо молодого ягняти) - 2 кг.

Рис золотистий, пропарений - 1 кг.

Морква - 500 грам.

Ріпчаста цибуля - 3 шт. середнього розміру.

Часник - 4 головки.

Олія - ​​150-200 мл.

Гострий червоний перець - 2 шт.

Кумин або Зіра - 2 ч. л.

Кип'ячена вода - 1-2 л.

Барбарис - 1 ст. л.

Сіль за смаком.

Для прикраси:


Листя салату

Помідори черрі або інші помідори невеликого розміру.


Процес приготування

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Рис необхідно ретельного промити до повної прозорості. Якщо керуватися правилами східних кухарів, то пропустити його потрібно через сім вод. Після цього залити його гарячою водою і додати 1 столову ложку (без верхівки) крупної солі.

Очистити моркву і нарізати її довгими смужками, товщиною приблизно 5 мм. Цибулю нарізати півкільцями. Головки часнику позбавити від зайвого лушпиння, але не прибирати її повністю.

Зрізати м'якоть з кісток. Якщо кістка дуже велика, її варто розрубати на більш дрібні.

В розпечену глибоку сковороду (бажано вок) налити олію. Помістити в неї баранячі кістки, додати спеції і сіль. Обсмажувати 15 - 20 хвилин періодично перевертаючи. Важливо: від кольору підсмаженого м'яса буде залежати колір плову - якщо кістки підгорять, то і плов буде з присмаком гару.

До баранячих кісток висипати цибулю. Смажити її до отримання золотистого відтінку. Після цього додати в сковороду м'ясо, нарізане невеликими кубиками але і не дрібного розміру. Смажити ще 10 хвилин. До м'яса додати моркву і смажити до готовності приблизно 10 хвилин.

Далі залити все кип'яченою водою і при закипанні додати стручки перцю (перець НЕ ріжемо) і головки часнику. Готувати 30 хвилин на повільному вогні, після чого з сковороди потрібно прибрати кістки, перець і часник. Посолити за смаком.

В отриману м'ясну піджарку необхідні висипати рис і вирівняти його по площі сковороди, щоб він ввібрав в себе якомога більше м'ясного бульйону. Варити на середньому вогні приблизно 15 хвилин, після чого сформувати гірку з поглибленням в центрі. У неї викласти кістки, перець, часник і барбарис, посипати все це зирою і закласти рисом, щоб знову утворилася гірка, але вже з інгредієнтами всередині.

Зменшити вогонь на мінімум, закрити кришкою і готувати 15 хвилин, після чого вимкнути, але не відкривати кришку ще 30 хвилин, щоб плов настоявся і ввібрав в себе всі необхідні аромати.

Для прикраси:

Помідори черрі нарізати половинками. Якщо використовуєте звичайні помідори, то четвертинками. Як варіант, можна використовувати фігурну нарізку.

З готового плову знову необхідно дістати перець, часник і кістки. Ретельно перемішати рис з м'ясом.

Дно плоскої тарілки застелити листям салату, на них викласти рис без м'яса - м'ясо викладається поверх рису. По контуру прикрасити блюдо злегка підсоленими помідорами.

Качка, фарширована яблуками, горіхами і родзинками

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Заключним рецептом, який безсумнівно прикрасить будь-який вечір і додасть йому урочисту атмосферу є традиційно-новорічна для багатьох народів, качка. Святкове блюдо відрізняється не тільки дивовижним смаком, але і легкістю виконання.

Необхідні інгредієнти

Качка - 1 шт.

Яблука - 4 шт.

Волоські горіхи, родзинки - 50 грам.

Олія - 2 ст. л.

Сіль, лимонний сік - за смаком.

Кориця, перець, свіжий імбир - 1 ч. л.

Часник - 2 зубчики.


Процес приготування

Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото


Качку промити, висушити паперовими рушниками і натерти сіллю з усіх боків.

У ємність дрібно натерти часник і імбир, додати сік лимона, сіль, перець і олію. Натерти качку отриманим маринадом з усіх боків, в тому числі всередині.

Яблука розрізати на 4 частини і покласти в тарілку. Дрібно нарубані горіхи додати також в тарілку до яблук і родзинок. Перемішати.

Нафарширувати качку приготовленою начинкою, закріпити отвори таким чином, щоб начинка не випала в процесі приготування (можна використовувати зубочистки).

Помістити качку в рукав для запікання і покласти в холодильник на кілька годин - чим довше, тим краще.

Запікати в духовці близько 70 хвилин, після чого розрізати пакет і запікати ще 15 - 20 хвилин для того, щоб качка зарум'янилася.

Яке б блюдо ви не вибрали, гості та покровитель наступаючого року безумовно оцінять його по достоїнству. Залишилося тільки ухвалити рішення.
загрузка...
Гарячі страви на Новий рік 2018 рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають