• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018

Снігопад, подарунки, свічки - саме так ми уявляємо собі класичне свято, яке щороку об'єднує людей по всьому світу. І ось, в черговий раз наближається Новий рік, символом якого стане Жовта Земляна Собака.

Для того, щоб задобрити покровителя і правильно його зустріти багато господинь, як правило, намагаються не тільки накрити святковий стіл різноманітними м'ясними стравами, а й представити гостям якесь блюдо, яке було б виконано у вигляді цього добродушного тваринного і вірного союзника людини. Тому ми вирішили підготувати добірку рецептів, яка буде включати в себе не тільки традиційні солодощі, а й навіть салати у вигляді собачки на Новий рік. А почнемо ми з солодощів.

Новорічний торт «Собачка в згущеному молоці»

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Даний торт у вигляді собачки без сумнівів має можливість прикрасити будь-який святковий стіл і залишити в захваті не тільки дорослих гостей, а й дітей. І справа навіть не в зовнішньому вигляді, який, безперечно, гідний вищої похвали, а в самому стилі: варене згущене молоко і волоські горіхи - символ щасливого дитинства будь-якої радянської дитини. В середньому приготування тортика на 15 порцій займає близько чотирьох годин.

Необхідні інгредієнти

Вершкове масло - 1200 грам.

Цукор - 350 грам.

Борошно - 300 грам.

Куряче яйце - 6 шт.

Крохмаль - 100 грам.

Молоко - 100 грам.

Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Сіль - на свій розсуд.

Згущене молоко - 2 банки.

Варене згущене молоко - 2 банки.

Темний шоколад - 200 грам.

Волоські горіхи - 300 грам.

Процес приготування


Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Для приготування бісквіта: в 300 грам размятого вершкового масла додати цукор і сіль, збити до пишності, після чого додавати по 1 яйцю не перестаючи збивати.

У просіяне борошно додати крохмаль і розпушувач, слідом додати молоко і ретельно перемішати. Потім відправити до яєчно-масляної суміші і знову переміщати до зникнення грудочок.

Отриману суміш вилити на дно дека, попередньо застелене папером для запікання і випікати при температурі 180 градусів близько 25-35 хвилин. Для того, щоб бісквіт був найбільш зручний для «зборки» торта, випікати його рекомендується заздалегідь, щоб він «постояв» мінімум 8-12 годин.

Для приготування крему: 400 грам вершкового масла необхідно добре розім'яти і змішати з 2 банками вареного згущеного молока. Бісквіт необхідно розрізати навпіл, після чого відрізати смужки від країв, приблизно по 6-7 см.

З основної частини бісквіта вирізати «тільце» для нашої собачки. Промазати середину тіла-бісквіта згущеним кремом і рясно посипати дрібно нарубаними волоськими горіхами (200 грам).

З бісквітних смужок вирізати 4 квадратика і також сильно промазати кремом. Викласти на торт - це буде спинка, голова і вушка песика.

Смужоки від бісквіту що залишилися потрібно дрібно наламати в ємність з кремом, що залишився і промісити до утворення густої сухуватої маси. Висипати залишки волоських горіхів. Отриману суміш використовувати для формування спинки, голови і вух, щоб вони були більш округлими.

Залишки суміші потовкти в однорідну масу і «зашпаклювати» торт, щоб він мав гладкі сторони. Прибираємо ласощі в холодильник на 20-40 хвилин.

Приступаємо до приготування другого крему: просте молочне згущене молоко збити з маслом, що залишилося до однорідної консистенції. Далі необхідно розділити отриманий крем на дві частини: до другої частини потрібно додати попередньо розтоплений на водяній бані, темний шоколад. Таким чином повинні вийти білий і темний креми: білий для мордочки і тільця, темний - для вушок, хвостика і носа. За допомогою кондитерського шприца (якщо його немає, можна використовувати куточок салафанового пакетика) наносимо крем на поверхню торта так, щоб він був схожий на «хутро» собачки. Очки найкраще зробити з шоколаду, але також можна використовувати і цукерки.

Порада: замість згущеного крему і волоських горіхів, якими промазуйте бісквіти, можна використовувати ягідний сироп. В цьому випадку очі песику можна зробити з ягід. Колір собачки можна також змінювати, додаючи в білий крем будь-які барвники.


Печиво «Улюблені цуцики»

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Ще одними ласощами, які порадують гостей, є «Улюблені цуцики» - просте і смачне печиво, яке можна готувати не тільки на свята, а й у звичайні дні. Бачачи, з яким задоволенням гості наминали частування, символ року обов'язково зверне пильну увагу на ваш будинок і нагородить його всілякими благами.

Необхідні інгредієнти

Борошно - 400 грам.

Вершкове масло - 100 грам.

Цукор - 100 грам.

Сметана - 100-150 грам.

Ванільний цукор - 1 пакетик.

Какао-порошок - 2 ст. л.

Розпушувач тіста - 1,5 ч. л.

Куряче яйце - 2 шт.


Процес приготування

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


На великій тертці натерти вершкове масло, після чого змішати його з цукром до повного розчинення гранул. Після цього додати яйця і сметану і ретельно перемішати до однорідної маси.

Борошно необхідно просіяти і додати в нього розпушувач. Потім відправити до яєчно-масляної суміші і добре промісити до повного зникнення грудочок.

Отримане тісто потрібно розділити на дві частини: в одну з частин потрібно вмішати какао-порошок. Як тільки все буде зроблено, готове тісто потрібно накрити (можна прибрати в салафановий пакетик) і поставити в прохолодне місце на 15-20 хвилин. Ідеально для цих цілей підійде балкон.

Охолоджене тісто треба розкачати таким чином, щоб приблизна товщина становила 5 мм. За допомогою форми «сердечко» вирізати шоколадні та білі сердечка.

Частину сердечок потрібно буде розрізати по середині - це будуть собачі вушка. Цілісні сердечка - мордочки. Якого кольору будуть вушка, а якого мордочки вирішувати можна самостійно, але краще урізноманітнити зовнішній вигляд песиків зробивши одну частину чорненькими, а другу - біленькими. Для оформлення очей і носиків можна використовувати розтоплений білий і чорний шоколад.

Печиво яке получилося викласти на деко, попередньо застелене папером для запікання. Випікати песиків необхідно при температурі 180 градусів протягом 10-15 хвилин.

Важливо! Не викладайте печиво дуже близько одине до одного - в процесі випікання вони можуть значно збільшитися в розмірі. Найкраще між ними залишати відстань 1,5-2 сантиметри.


Новорічний салат «Собачка»

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


А тепер мова піде про більш серйозні страви: якщо солодощі - це тільки один із способів урізноманітнити святковий стій, то салати - це необхідна його складова, без якої не може обійтися не одине свято.

На сьогоднішній день не так вже й багато салатів у вигляді собачки можна знайти на просторах мережі, але нам це вдалося! Незважаючи на те, що в нашій добірці їх всього два, ми гарантуємо, що їх смаком і оригінальним способом подачі, гості залишаться задоволені.

Необхідні інгредієнти

Копчена курка - 300 грам.

Картопля - 5-7 шт.

Морква - 3-4 шт. невеликого розміру.

Куряче яйце - 3 - 5 шт.

Плавлений сирок - 1 шт.

Мариновані гриби - 150 - 250 грам (вибирати слід тільки перевірені марки, або використовувати домашні заготовки, так як часто мариновані гриби не відповідають заявленій якості).

Майонез, перець, сіль - на свій розсуд.

Ковбаса - 50 грам.

Кріп, гвоздика - для прикраси.

Процес приготування


Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Картоплю і моркву відварити в мундирі, яйця зварити круто.

Дрібно нашаткувати копчену курку і мариновані гриби (пару грибів залишити цілими для очей майбутньої собачки).

Для приготування салату необхідно шарами викласти наявні продукти, надаючи їм форму собачої мордочки.

1-ий шар: картоплю необхідно натерти на крупній тертці над плоскою тарілкою. Змастити майонезом.

2-ий шар: зверху викласти копчену курку.

3-ий шар: на курку викласти натертий білок. Трохи змастити майонезом.

4-ий шар: на білок викласти мариновані гриби.

5-ий шар: натерти плавлений сирок на крупній тертці. Для зручності попередньо заморозити його в морозильнику протягом 20-30 хвилин. Змастити майонезом.

6-ий шар: терта морква.

7-ий шар: на моркву знову викласти натерту картоплю таким чином, щоб вона з усіх боків прикривала наявні шари. Рясно змастити майонезом.

8-ий шар: натираємо жовток по контуру мордочки, залишаючи вушка білими. Ще один білок необхідно натерти на дрібній тертці і оформити з його допомогою контури носика. Для очей і носика використовувати цільні гриби які залишилися. Вуса можна «намітити» за допомогою 6 гвоздик. У вигляді собачого язичка необхідно покласти ковбасу. Краї тарілки можна прикрасити за допомогою гілочок кропу.

Новорічний салат «Пухнастий друг»

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Заключним салатом, про який ми б хотіли сказати сьогодні, є «Пухнастий друг» - досить відомий і улюблений багатьма кулінарами за оригінальний смак і незвичайну подачу. Більше схожий на торт, він приверне увагу всіх гостей свята і обов'язково полюбиться учасникам торжества.

Необхідні інгредієнти

Яловичина - 500 грам (можна замінити на курку).

Молочна ковбаса - 300 грам.

Куряче яйце - 5 шт.

Ріпчаста цибуля - 2 шт.

Солоні огірки - 3-4 шт.

Картопля - 4-5 шт.

Морква - 3-4 шт.

Печериці - 500 грам (можна використовувати консервовані).

Майонез, сіль - за смаком.

Процес приготування

Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018


Для початку слід відварити яйця, картоплю і моркву (в мундирі). Для зручності приготування, м'ясо також слід зварити в трохи підсоленій воді.

Дрібно нашаткувати цибулю і розділити її на дві частини. Першу частину слід обсмажити до появи золотистого кольору, попередньо посоливши, щоб цибуля придбала солодкуватий присмак. Додати до неї дрібно нарізане м'ясо, смажити близько 5 хвилин, після чого викласти натерті огірки і обсмажувати все разом близько 3-5 хвилин.

Другу частину цибулі також обсмажити до золотистого відтінку, після чого додати до нього шампіньйони, нарізані невеликими пластинками. Смажити близько 10 хвилин.

Для формування салату необхідно шарами викласти наявні інгредієнти, надаючи їм форму собачого тільця:

1-ий шар: частина огірково-м'ясної піджарки.

2-ий шар: частина картоплі, натертої на крупній тертці. Змастити майонезом.

3-ий шар: частина моркви, натертої на дрібній тертці. Злегка змастити майонезом.

4-ий шар: грибна піджарка.

5-ий шар: морква яка залишилася.

6-ий шар: друга частина картоплі, також змастити майонезом.

7-ий шар: друга частина огірково-м'ясної піджарки.

8-ий шар: натерті яйця необхідно натерти на крупній тертці таким чином, щоб вони були схожі на «шерсть» нашої собачки. Вуха оформляються за допомогою натертої ковбаси. З неї ж можна зробити язичок. Очі і носик собачки можна зробити з огірків або грибів. За бажанням можна використовувати чорні оливки.
загрузка...
Страви у вигляді Собачки на Новий рік 2018
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають