Новий рік - пора чудес, улюблене усіма свято. Воно завжди асоціюється з ялинкою, мандаринами, смачними домашніми стравами. Будь-якій господині хочеться здивувати своїх гостей чимось не просто смачним, але і незвичайним. Які десерти подати до новорічного столу? Чим по-справжньому порадувати і малюків і дорослих?
Десерт "Снігова долина"Нам знадобляться: вершки (33%) - 250 мл
заморожена ягода (вишня, полуниця, чорниця, ожина на вибір, при бажанні можна зробити ягідний мікс) - 150 г
цукрова пудра - 150 г
цукровий пісок -50 г
вода - 50 г
кокосова стружка - 30 г
білий шоколад - 30 г
Ставимо розморожувати ягоди, і паралельно починаємо декорувати келихи, в які буде розкладати наш десерт.
Для початку необхідно зварити цукровий сироп, змішавши гарячу воду і цукор. Остудити. Цукровим сиропом змастити краї келиха, і обсипати їх кокосовою стружкою. Залишити келихи трохи обсохнути.
Збиваємо вершки з цукровою пудрою 5-8 хв, маса повинна збільшитися в об'емі.Виложіть в келихи вершкову масу, чергуючи її з ягоди. Посипати тертим білим шоколадом.
Торт "Засніжена хатинка"Нам знадобляться: листкове тісто (бездріжджове) - 500 г
сметана (20%) - 400 г
цукор - 300 гр (100 гр в трубочки, 300 г в крем)
заморожена вишня без кісточок
шоколад молочний - 40 г
Ягоди і тісто попередньо розморозити.
Тісто розкачати і розрізати на 15 довгих смужок. У кожну смужку укладаємо вишню і посипаємо її цукром. Випікаємо трубочки швом вниз, протягом 10 хвилин при температурі 220 С.
Для крему перемішуємо сметану і цукор. Необхідно перемішати, а не збивати, інакше крем вийде рідким.
Викладаємо трубочки гіркою і перемащуємо кожен шар кремом. Посипаємо тертим шоколадом.