• 23:29 – Як зробити Різдвяний вінок з підручних засобів 
  • 22:35 – У чому зустрічати Новий 2018 рік Собаки по знакам Зодіаку 
  • 22:22 – Яких прикмет на Новий рік треба дотримуватися, щоб привернути любов, удачу і багатство 
  • 22:02 – Які сувеніри на Новий рік можна зробити своїми руками 

Смачні рецепти на Новий рік 2018

Не дивлячись на те, що собака дуже доброзичлива домашня тварина, в першу чергу вона є хижаком. Це стосується і символу майбутнього 2018 року. Всі ми знаємо, що господинею цього року буде Жовта Собака. І як годиться собаці, вона дуже любить м'ясо. Виходячи з цього, стає зрозуміло, що головним блюдом свята неодмінно має бути м'ясо. Причому не так важливо, яке саме м'ясо ви оберете для приготування основного блюда. Головне, щоб в результаті вийшов грандіозний шедевр.

При виборі способу приготування пам'ятайте, що запечене м'ясо ідеально підходить для свята. Презентабельний зовнішній вигляд і вишуканий смак дозволять вам і гостям дійсно насолодитися цією стравою.

Смачні рецепти на Новий рік 2018


При виборі салатів і закусок, перевагу потрібно віддати тим стравам, які містять в своєму складі м'ясо курки або свинину. Однак це не є обов'язковим. М'ясо завжди гармонійно поєднується з будь-якими овочами. Також не слід забувати про канапе і ковбасну нарізку.

Обов'язково на святковому столі, повинні бути присутніми десерти. Це повинно бути оригінальне і ефектне блюдо. Його подача на святковий стіл, додасть святу ще більшої урочистості, а незабутній смак залишить ваших гостей абсолютно задоволеними проведеним заходом. Ми пропонуємо вам кілька вишуканих рецептів, які зможуть здивувати ваших гостей, не дивлячись на простоту в приготуванні. Сподіваємося, що вони допоможуть вам створити нове святкове меню. А всі ті, хто будуть за ним присутнім залишаться ситими і задоволеними.

Качка в апельсиновому соусі

Смачні рецепти на Новий рік 2018


Протягом багатьох років, качка запечена в духовці є актуальним блюдом для будь-якого свята. З роками змінюються і вдосконалюються рецепти її приготування.

Необхідні інгредієнти:

одна невелика качка

4 великих апельсина

2 ст. л. винного оцету

2 ст. л. цукру

50 гр. вершкового масла

мелений чорний перець.


Процес приготування:

Качину тушку ретельно вимити, даємо воді стекти і натираємо її повністю сіллю і меленим чорним перцем.

Ніжки і крила качки міцно притискаємо до тулуба і сильно пов'язуємо ниткою між собою. Це сповільнить випаровування вологи і дозволить м'ясу не втратити в процесі запікання свої смакові якості. М'ясо при цьому залишиться соковитим і м'яким.

Качку необхідно запікати 2 години в духовці, температура в якій розігріта до 200 градусів.

Для того, щоб блюдо прогрілося рівномірно, потрібно перевертати тушку через певну кількість часу. Крім цього, птицю необхідно поливати жиром, який в процесі запікання витоплюється з неї. Завдяки цьому, у страви з'явитися насичений смак, а шкірка не буде пересушувати.

Після того, як з'явитися гарна скоринка, слід трохи підвищити температуру до 220 градусів, і залишити в ній качку ще на 30 хвилин.

Апельсини ретельно миємо. Один з них чистимо і розбираємо по часточках. Ще один ріжемо разом з цедрою на рівні частини. З двох, що залишилися потрібно вичавити сік.

З цукру і винного оцету робимо заготовку для соусу. Для цього цукор потрібно підігріти на невеликому вогні до карамелізації і влити в нього винний оцет. Поступово додаємо приготований нами апельсиновий сік і трошки дрібно нарізаної або натертої цедри. Не знімаючи з вогню доводимо наш майбутній соус до густої консистенції.

Коли качка буде практично готова, викладіть до неї апельсин порізаний разом з цедрою і трохи запечіть. У приготовлену заготовку для соусу потрібно додати вершкове масло, м'якоть апельсина, перець і жир, який витопився з качки.

Поставити соус на вогонь і топити 10 хвилин. Гарячу качку потрібно гарно полити приготованим соусом і прикрасити запеченими часточками апельсина. Страву можна подавати до столу.

Салат Королівський з апельсинами

Смачні рецепти на Новий рік 2018


Цей салат дуже смачний і не складний в приготуванні. Він займе гідне місце на вашому святковому столі і всього 15 хвилин вашого часу.

Необхідні інгредієнти:

150 гр. крабових паличок

100 гр. консервованої кукурудзи

1 апельсин

1 куряче яйце або 5 перепелиних

1 зубок часнику

3 ст. л. сметани.


Процес приготування:

Ставимо яйце варитися.

Апельсин чистимо і подрібнюємо на дрібні кубики.

Банку з консервованою кукурудзою відкриваємо, зливаємо з неї рідину, а кукурудзу висипаємо в підготовлений заздалегідь посуд.

Крабові палички потрібно дрібно подрібнити.

Варене яйце чистимо від шкаралупи і нарізаємо дрібними квадратиками.

Часник дрібно подрібнюємо за допомогою дуже гострого ножа. Додаємо його в сметану і ретельно перемішуємо.

Підготовлені інгредієнти викладаємо шарами в підготовлену салатницю в наступному порядку:

крабові палички,

кукурудза,

яйце,

апельсин.


Зверху поливаємо наш салат сметаною з часником. При бажанні, перед подачею салат можна прикрасити зеленню або оливками.

Профітролі з сирним кремом

Смачні рецепти на Новий рік 2018


Яке ж свято може пройти без холодних закусок. Останнім часом вони користуються все більшою популярністю. В основному, це відбувається через те, що багато свят проводяться у вигляді фуршету, де холодні закуски є основним складовим святкового столу. Але і на Новорічному столі вони користуються успіхом. Завдяки тому, що вони подаються холодними, приготувати їх можна за кілька годин до початку святкування. Для свята такого рівня ідеально підійдуть профітролі з різними видами начинок. Найпопулярнішою з них є сирний крем. Такі закуски припадуть до смаку навіть найвибагливішим гостям.

Необхідні інгредієнти:

Для профітролів:

4 яйця

100 гр. вершкового масла

240 мл. води

130 гр. борошна

сіль.


Для сирного крему:

170 гр. сиру, бажано використовувати «Рокфор»

200 мл. молока

1 ч. л. крохмалю

1 ч. л. борошна

пучок кропу

сіль.

Процес приготування:

В першу чергу необхідно сформувати і спекти профітролі. Для того, щоб тісто вийшло потрібної консистенції, продукти для його приготування повинні мати кімнатну температуру.

У спеціально приготовлену ємність вливаємо воду і ставимо її на включену плиту. У підігріту воду додаємо порізане масло і сіль. Безперервно помішувати, поки масло не розчинитися у воді.

Коли маса закипить, висипаємо в неї всю муку. Активно вимішуючи лопаткою тісто, до отримання однорідної маси і значного збільшення в обсязі.

Майбутньому тісту даємо час, щоб воно охололо, а потім вбиваємо в нього по одному всі яйця, при цьому не припиняючи вимішуємо тісто. В результаті, готове тісто має нагадувати густий крем і мати однорідну структуру. Пам'ятайте, що не можна бити яйця в гаряче тісто тому, що білки можуть згорнутися і тісто буде не придатним для приготування профітролів.

Духовку нагріваємо до 180 градусів. Одночасно, за допомогою кондитерського мішечка на деко висаджуємо тісто. Попередньо на нього кладемо пергамент. Розмір профітролів повинен бути невеликим. Відстань між ними не менше 5 сантиметрів. Це обов'язково потрібно врахувати, адже при випічці тісто збільшиться, і профітролі можуть просто злипнутися.

Деко з тістом ставимо в духовку на 15 хвилин. Потім температуру знижуємо до 170 градусів і печемо ще 15 хвилин. Коли відведений час закінчиться, духовку відключаємо, а профітролі залишаємо в ній ще 15 хвилин. Головне потрібно запам'ятати, що за весь час випікання, не можна категорично відкривати дверцята духовки. Інакше тісто може сісти і профітролі не получаться.

У той час, коли тісто випікається, ви можете приступити до приготування крему. Для цього, сир і кріп потрібно дрібно нарізати і висипати в молоко. Потім туди додають борошно і крохмаль. Все ретельно збивається в блендері. Це і є наша начинка.

Коли спечені профітролі охолонуть, їх необхідно наповнити приготованою начинкою використовуючи кондитерський шприц. Ось тепер, наші профітролі з сирним кремом готові.

Легкий десерт з фруктами

Смачні рецепти на Новий рік 2018


Хіба можна уявити свято без десерту. Яким же він повинен бути, якщо на святкуванні Нового Року буде з'їдено, отже дуже багато жирної і калорійної їжі. Висновок напрошується сам собою. Десерт повинен бути дуже легким, але в той же час солодким і смачним.

Необхідні інгредієнти:

200 гр. пісочного печива

2 середніх банана

200 гр. сирної маси

4 ст. л. згущеного молока

1 пачка желатину

100 гр. вершкового масла

400 гр. рисових кульок

фрукти

какао порошок для прикраси.


Процес приготування:

Подрібнюємо пісочне печиво і висипаємо його в розтоплене масло ретельно помішуючи. В отриману масу виливаємо згущене молоко і висипаємо не дуже дрібно порізані банани. В окремому посуді розчиняємо желатин в теплій воді. У сирну масу додаємо рисові кульки і невелику кількість порізаних фруктів, таких як груша і персик. Акуратно додаємо желатин. Отримані маси, по черзі викладаємо шарами в посуд, в якім десерт буде подаватися. Ставимо його в холодильник і чекаємо, коли желатин повністю застигне. При бажанні можна прикрасити десерт какао порошком і фруктами. Десерт готовий до вживання.


загрузка...
Смачні рецепти на Новий рік 2018
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають