• 18:42 – Сніговик з фетру своїми руками для новорічного декору 
  • 18:21 – Як зробити новорічну гірлянду своїми руками 
  • 17:57 – Як зробити об'ємну сніжинку з паперу: покрокова інструкція 
  • 22:16 – Як зробити костюм зірочки для дівчинки на Новий рік своїми руками 

Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?

Більшість господинь, обдумуючи новорічне меню обов'язково планують приготувати салат олів'є – традиційний атрибут цього свята. Творцем всіма улюбленого салату є француз Люсьєн Олів'є, який у середині позаминулого століття володів фешенебельним московським рестораном. Втім, олів'є 19 століття істотно відрізнявся від салату, який ми звикли бачити на новорічному столі. Тоді це був справжній делікатес з м'ясом куріпки, каперсами, телячою мовою, оливками і раковими шийками.
У часи СРСР закуска була адаптована під реалії того часу – в неї включили доступний кожному набір інгредієнтів. Ну а сьогодні існує безліч варіацій олів'є, серед яких кожен знайде собі страву до смаку. Головне при створенні такого салату – правильно відварити картоплю (переварені бульби неможливо нарізати у вигляді рівних кубиків), вибрати невеликі огірочки (великі плоди будуть містити занадто багато насіння) і обов'язково злити з них воду перед тим, як помістити в салат.
Досвідчені кулінари рекомендують використовувати лук, який перед додаванням в салат буквально пару хвилин потримали в окропі (так салат буде менш гострим), а м'ясо нарізати спочатку вздовж волокна, а потім впоперек. Втім, ви можете підключити фантазію і нарізати інгредієнти у вигляді тонкої соломки, додати до заправки гірчицю, замінити курячі яйця перепелиними, а солоні огірки свіжими. Ми ж пропонуємо вам кілька перевірених рецептів, які напевно вразять всіх ваших родичів і гостей!

Салат олів'є «Класичний»


Класична рецептура салату, народженого на теренах СРСР, включає в себе ароматну варену ковбасу, картоплю і яйця – це продукти відмінно комбінуються і дозволяють насититися навіть самому голодному гостю. Пряний смак досягається за рахунок вдобавления свіжого цибулі і солоних огірочків.
Час приготування: 60 хвилин

Порцій: 6
Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
Олів'є з ковбасою «як в СРСР» – справжня класика новорічного жанру!

Інгредієнти





бульби картоплі – 6 шт.;




морква – 2 шт.;




ковбаса (варена) – 550 г;




яйця (курячі) – 6 шт.;




жовтки – 2 шт.;




огірки (солоні) – 5 шт.;




олія (оливкова) – 125 мл;




цибуля (ріпчаста) – 1 шт.;




порошок гірчиці – 1 /2 ч. л.;




горошок зелений (консервований) – 210 г;




цукор – 1/2 ч. л.;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Перекласти в посуд з високими бортами два жовтки, влити масло оливи, всипати 1/2 ложку кухонної солі і порошок гірчиці, а потім добре збити за допомогою блендера.




Відварити ретельно вимиту картоплю і моркву до готовності.




Помістити в каструлю яйця зварити «круто» (6-8 хвилин після закипання води).




Очистити картопляні бульби і моркву, нарізати у вигляді кубиків зі стороною до 1 сантиметра.




Очистити від шкірки варену ковбасу. Нарізати скибочками. Порізати на скибочки невеликі шматочки кубічної форми.




Нарізати у вигляді кубиків солоні огірочки. Викласти на друшляк і дати стекти зайвої рідини. Помістити нарізані компоненти в один посуд.




З горошку злити рідину, всипати вміст баночки у посуд з нарізкою.




Очистити цибулю, нарізати у вигляді дрібних кубиків. Закип'ятити воду. Пересипати цибулю в друшляк і обдати гарячою водою. Залишити стекти. Перекласти нарізану цибулю до інших компонентів.




Присолити і приперчити салат, додати домашній майонез (див. пункт 1), акуратно змішати компоненти і помістити в холодильник на 15-2 години.



Олів'є з лососем і маринованим імбиром


Пряний салат, який обов'язково викличе захват у любителів гостренького – адже в ньому присутнє не тільки імбир, але і червоний лук, а також мариновані огірочки. Ніжну нотку такого салату додає слабосоленої лосось, м'ясо якого при бажанні можна замінити на форель.
Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 6
Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
Надайте олів'є з лососем річну нотку, доповнивши його помидорчиком черрі

Інгредієнти





бульби картоплі – 5 шт.;




горошок (консервований) – 155 г;




цибуля (червона) – 1 шт.;




морква – 1 шт.;




огірки мариновані – 3 шт.;




лосось (слабосолений) – 275 г;




зелень кропу – 1/2 пучка;




імбир (маринований) – 20 г;




сік лимона – 1 ч. л.;




цибуля (зелена) – 1/2 пучка;




майонез домашній – 3 ст. л.;




яйце (перепелине) – 7 шт.;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Добре помити бульби картоплі і моркву. Покласти овочі в каструлю, помістити на конфорку і варити до готового стану (близько 35 хвилин після закипання води).




Відварити до крутого стану перепелині яйця.




З готових овочів злити окріп, відставити до охолодження, а потім очистити від шкірки і накришити кубиками зі стороною до 1 сантиметра.




Помістити в холодну воду яйця, очистити від шкаралупи і порізати кружальцями завтовшки 5-7 мм




Нарізати шматочками мариновані огірочки. Помістити на друшляк і позбавитися від зайвої вологи.




Слабосоленої лосось порізати на скибочки товщиною до 1-15 сантиметрів, порізати кубиками.




Очистити від верхніх шарів червоний лук, нашаткувати на невеликі шматочки.




Промити під струменем холодної води пір'я зеленої цибульки і зелень кропу, просушити, нарізати шматочками цибулю і дрібно накришити гілочки кропу.




Нарізати у вигляді тоненької соломки шматочки маринованого імбиру, змішати в посуді з майонезом, приправивши чайною ложкою лимонного фрешу.




Перекласти нарізану картоплю, моркву, огірки, рибу і зелень в глибоку посуд. Перемішати компоненти.




Злити воду з консервованого горошку. Додати в салат, трохи присолити, подперчить і перемішати. Зверху розмістити нарізані перепелині яйця. Дати салату охолонути протягом години.



Олів'є з копченою сьомгою і камчатського краба


Цей рецепт можна назвати по-справжньому вишуканим. У ньому використовуються такі делікатесні продукти, як подкопченная сьомга, червона ікра і ніжне м'ясо консервованого краба. Салат сподобається тим, хто любить свіжий смак – у нього додають салат фризі, а солоні огірки замінюють свіжими.
Час приготування: 55 хвилин

Порцій: 6
Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
Трохи червоної ікри – і ваш салат стане по-справжньому вишуканим!

Інгредієнти





картопляні бульби – 5 шт.;




горошок (консервований) – 145 г;




морква – 1 шт.;




огірки (свіжі) – 3 шт.;




сьомга (подкопченная) – 275 г;




зелень петрушки – 1/2 пучка;




салат фризі – 20 г;




бальзамічний крем – за смаком;




цибуля (зелена) – 1/2 пучка;




яйце (перепелине) – 10 шт.;




консервоване м'ясо камчатського краба – 30 г;




майонез домашній – 2 ст. л.;




ікра червона – 35 г;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Добре помити бульби картоплі і одну морквину. Помістити чисті овочі в каструлю, залити водою і варити протягом 35 хвилин з моменту закипання води. Очистити варені продукти від шкірки і нашаткувати дрібними кубиками.




Відварити круто 10 перепелиних яєць. Вилити окріп і наповнити каструльку холодною водою. Потримати в ній яйця протягом п'яти хвилин, очистити від шкаралупи і порізати на дрібні кубики.




Очистити від шкірки помиті свіжі огірочки, накришити невеликими шматочками кубічної форми.




Промити в прохолодній воді салат фризі, пір'я зеленої цибулі і зелень петрушки, обсушити за допомогою паперового рушника, дрібно нашаткувати цибулю і гілочки петрушки. Салат нарвати руками і відкласти в сторону.




Шматок підкопченої сьомги нарізати маленькими кубиками.




Злити воду з консервованого горошку.




Перекласти нарізаний картоплю, моркву, горошок, яйця, огірки, рибу і зелень в глибоку посуд. Перемішати компоненти з майонезом, попередньо присолив і подперчив.




Нарізати на невеликі шматочки м'ясо камчатського краба.




Взяти креманки або невеликі тарілочки по числу учасників застілля. Зробити підкладку з порваних листя салату. Викласти в креманки порцію салатної суміші. Якщо салат викладається на тарілочки, це потрібно робити за допомогою круглої кухарський форми. Викласти на кожну порцію шматочки краба і ікру. Декорувати крапельками бальзамічного крему.



Олів'є з раковими шийками і телятиною


Рецепт традиційного новорічного страви, який найбільш близький до його початкової французькою рецептурою. Екзотичну вносить нотку додавання ніжних ракових шийок. Блюдо виходить ситним, але легким, адже в ньому багато свіжої зелені, а майонез замінений на натуральний грецький йогурт.


Час приготування: 55 хвилин

Порцій: 10


Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
Дізнатися, яким був олів'є в XIX столітті, допоможе рецепт з раковими шийками

Інгредієнти





бульби картоплі – 5 шт.;




горошок (в консервах) – 215 г;




морква – 2 шт.;




огірки (солоні) – 5 шт.;




яйця (курячі) – 5 шт.;




раки – 15 шт.;




цибуля (зелена) – 1/2 пучка;




зелень кропу – 1/2 пучка;




зелень петрушки – 1/2 пучка;




цибулю-шалот – 20 г;




телятина – 255 г;




оцет (яблучний) – 1/2 ч. л.;




агар-агар – 1 ст. л. (можна замінити желатином);




грецький йогурт – 5 ст. л.;




гірчиця (не гостра) – 2 ст. л.;




олія (оливкова) – 3 ст. л.;




лавровий лист – 1 шт.;




перець-горошок – 5 шт.;




сіль, мелений чорний і білий перець – за смаком.



Спосіб приготування





Сполоснути під струменем проточної води шматок телятини, відварити до готовності (приблизно 35-40 хвилин після закипання води).




Відварити протягом 10 хвилин раків, додавши 1 лавровий лист, сіль і кілька горошин чорного перцю (раків потрібно опускати в крутий окріп).




Відлити по 200 мілілітрів кожного бульйону (м'ясного і ракового) в окремі каструльки. Попередньо бульйон дуже добре процідити.




Помістити каструльки з бульйоном на невеликий вогонь. Додати в кожну по 1/2 частині агар-агару, нагрівати, помішуючи віночком. Зняти з вогню, не доводячи до закипання.




Помістити на два невеликих і неглибоких дека фольгу, ретельно її розрівняти і вилити бульйони. Коли розсіл охолоне, перемістити в холодильник для застигання.




Помити картопляні бульби і моркву. Перекласти овочі в каструлю і варити протягом 35 хвилин після закипання. Злити окріп, дати овочам охолонути, очистити від шкірки і нарізати кубиками.




Круто відварити курячі яйця. Потримати пару хвилин у крижаній воді, почистити шкаралупу і натерти на крупній тертці.




Невеликими шматочками нарізати шматок вареної телятини.




Накришити кубиками солоні огірочки, перекласти нарізку на сито і дати стекти зайвої рідини.




Промити під струменем води пір'я зеленого лука, гілочки кропу і петрушки, сполоснути цибулю-шалот, обсушити і дрібно нашаткувати.




Для приготування соусу помістити в високу посуд грецький йогурт, гірчицю і масло оливи. Ретельно змішати блендером, присмачивши свіжомеленим чорним і білим перцем. Присолити.




Очистити відварних раків, відокремити шийки і нарізати невеликими шматочками.




Злити воду з консервованого горошку.




Перекласти нарізані овочі, зелень, телятину, консервований горошок, нарізані ракові шийки, терті яйця, солоні огірки і зелень в глибоку посуд. Збризнути яблучним оцтом. Перемішати компоненти з соусом. Присолити і присмачити перцем за смаком.




Акуратно зняти з дек застигле желе і нарізати на невеликі кубики. Додати м'ясне желе до салату.




Взяти невеликі тарілочки (стільки, скільки буде гостей). Викладати салат за допомогою кулінарного кільця, щоб надати йому красиву форму. Декорувати за бажанням шматочками ракових шийок і дрібно нарубленой зеленню.



Салат олів'є з ростбіфом і печерицями


Самий ситний варіант новорічного салату, який, безумовно, сподобається чоловікам. Насиченість салату додає не тільки телячий ростбіф, але і обсмажені скибочки печериць, відварену картоплю і яйця, а гостру нотку гарантує свіжа діжонська гірчиця і мариновані огірочки.
Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 6
Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
Окремими скибочками ростбіфа можна прикрасити салат перед подачею

Інгредієнти





картопляні бульби – 4 шт.;




горошок (консервований) – 215 г;




цибуля (червона) – 1 шт.;




морква – 1 шт.;




огірки (мариновані) – 3 шт.;




теляча вирізка – 280 м;




яйця (курячі) – 4 шт.;




зелень кропу – 1/2 пучка;




зелень петрушки – 1/2 пучка;




майонез домашній – 2 ст. л.;




гірчиця (діжонська) – 1/2 ст. л.;




печериці (свіжі) – 155 г;




олія оливкова – 2 ст. л.;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Помити картопляні бульби і моркву. Скласти овочі в каструлю, проварити протягом 35 хвилин з моменту, коли вода закипить.




Остудити готові овочі, очистити від шкірки. Нарізати моркву і бульби очищеної картоплі у вигляді невеликих шматочків.




Круто відварити 4 курячих яйця. Залити дуже холодною водою, очистити від шкаралупи і нарізати кубиками зі стороною 5-7 мм.




Нарізати кубічними шматочками мариновані огірочки. Покласти нарізані огірки в друшляк, щоб стекла зайва волога.




Встановити на духовій шафі температуру 250 градусів.




Шматок телячої вирізки помити, просушити рушником, трохи збризнути маслом оливи, помістити в формі у розігрітий духову шафу, присипати меленим перцем. Запікати по 10 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки (вона не дасть витікати соку). Дістати м'ясо з духовки і відкласти в сторону, зменшити інтенсивність нагрівання духовки, почекати, поки температура знизиться до 150 градусів. Помістити м'ясо в духовку, попередньо присолив з двох сторін. Залишити в духовій шафі на 30-40 хвилин. Перевіряти ступінь прожарювання за допомогою дерев'яної шпажки – виділяється сік повинен бути прозорим (для любителів середньої прожарки – трохи рожевим). Вийняти м'ясо з духовки, обернути декількома шарами фольги і поступово дати охолонути.




Остиглий ростбіф нарізати спочатку поперек волокон, а потім уздовж, щоб отримати рівні кубики (так м'ясо не розходиться на волокна в салаті).




Очистити від верхніх шарів червоний цибулю нашаткувати дрібними квадратиками.




Помити, просушити і нарізати тонкими скибками свіжі шампіньйони. Розігріти на сковорідці масло оливи, викласти гриби і обсмажувати їх, помішуючи, протягом 10-12 хвилин.




Промити під струменем холодної води зелень петрушки і кропу, обсушити за допомогою паперового рушника, дрібно нашаткувати гілочки.




Злити воду з консервованого горошку.




Перекласти в миску для перемішування салату нарізану картоплю і моркву, солоні огірки, шматочки ростбіфа, обсмажені гриби, шінкованной цибулю, яйця і зелень. Присолити, подперчить, додати діжонську гірчицю і домашній майонез. Перемішати компоненти. Помістити миску з салатом в холодильник на годину.
загрузка...
Рецепти салату Олів'є на Новий рік 2018. Як приготувати дуже смачний Олів'є?
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають