Салат Олів'є - улюблений гість святкового застілля. І вже точно без нього не обійдеться новорічне меню 2018 року. Ця страва - свого роду вічна з роками класика, яку вибирає вже не одне покоління.
Вам знадобиться
- картопля відварна (5 штук),
- яйця курячі (5 штук),
- ковбаса варена (300 м),
- огірочки мариновані (3-5 в залежності від розміру),
- зелений горошок консервований (1 банка),
- морква відварна (3-4 штуки),
- майонез (100 мл),
- сіль
Послідовність проготування Олів'є на 2018 рік1.Картоплю відварюємо в шкірці до готового стану, те ж саме робимо з морквою. Чекаємо, коли овочі повністю охолонуть і нарізаємо їх на невеликі пропорційні шматочки.
2.Курячі яйця варимо в киплячій воді 10 хвилин, охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо дуже дрібно, або розминаємо за допомогою вилки.
3.Солоні або мариновані огірки також нарізаємо на дрібні квадратні шматочки. Щоб прибрати з них зайву рідину, покладіть вміст на паперову серветку на кілька хвилин.
4.Варену ковбасу нарізаємо на кубики. Для класичного Олів'є найкраще підходить «Докторська» ковбаса. У разі, коли потрібно знизити калорійність салату замість ковбаси можна використовувати пісну яловичину.
5.У салатник складаємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо консервований зелений горошок, попередньо злиши з банки розсіл. Перемішуємо салат обережно, щоб не пом'яти інгредієнти. Додаємо майонез і сіль за смаком.
6.Ми залишаємо салат в холодильнику на годину - півтори, щоб він зміг добре просочитися. Готову страву розкладаємо на тарілки за допомогою сервіровочного кільця. Прикрашаємо салат гілочкою петрушки або кропу і подаємо до столу.
Салат Олів'є на 2018 рік готовий. Приємного Апетиту! І всіх з наступаючим Новим 2018 роком Жовтої Земляної Собаки!!!