• 13:06 – Новий рік 2018: творчі ідеї прикраси новорічної ялинки 
  • 12:38 – Новий рік 2018: святковий декор будинку 
  • 11:14 – У чому зустрічати Новий рік 2018 
  • 19:53 – Чи можна виходити заміж в 2018 році 

Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки

Новорічні салати є обов'язковим атрибутом будь-якого столу. Більш того, наповнити меню різноманітними салатами – першочергове завдання кожної господині, адже гарячого гості зазвичай їдять не так вже й багато, а ось салатики завжди користуються попитом при довгих застіллях. Крім того, салати – страва яскраве, смачне, барвисте і по-справжньому святковий. Звичайно, якщо ви віддаєте перевагу не банальне олів'є, а щось цікаве і незвичайне.
При підготовці столу до Нового року 2018 потрібно врахувати безліч чинників – незвичайність страв, їх різноманітність та оформлення. Крім того, потрібно пам'ятати, що новим календарним періодом нашого життя буде правити Жовта Собака , так що варто приділити увагу тотему, вибравши ситні салати з м'ясними інгредієнтами. Саме такі рецепти будуть описані нижче. Серед перерахованих салатів ви точно знайдете те, що стане прикрасою новорічного столу і допоможе зробити ваше меню незабутнім для гостей!

Салат з курячого філе з чорносливом


Нескладний, але незвичайний салат, в якому ніжний смак курячого філе підкреслюється солодкуватим присмаком чорносливу. Салат готується в листковому варіанті, так що можна розрізати готову страву за типом торта, щоб гості оцінили ваші старання.
Час приготування: 50 хвилин

Порцій: 10
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Салати з чорносливом — неординарний кисло-солодкий варіант для свята

Інгредієнти





Філе (куряче) — 450 г;




Яйця курячі — 5 шт.;




Свіжі огірки – 2 шт.;




Чорнослив (м'який) – 150 г;




Горіхи волоські – 110 г;




Майонез – 4-5 ст. л.;




Кріп – 1/2 пучка;




Петрушка – 1/2 пучка;




Сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Сполоснути в проточній воді куряче філе. Помістити в каструлю з водою, поставити посуд на вогонь, довести до кипіння і варити на протягом півгодини.




Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 9-10 хвилин після закипання води. Дати готовим яйцям охолонути, очистити шкаралупу, дрібно протерти на тертці.




Готове варене філе порізати на невеликі кубики. Добре помити чорнослив. Вийняти кісточки, м'якоть нарізати дрібними шматочками. Помити свіжі огірочки, порізати у вигляді невеликого соломки. Очищені волоські горіхи викласти на дощечку, пройтися качалкою, щоб вийшли дрібні шматочки.




Взяти плоске блюдо. Викласти шар свіжих огірків, розкласти шар вареного філе. Присолити, присмачити перцем, змастити майонезом. Розкласти шар шинкованої чорносливу (1/2 частина). Викласти терті яйця, трохи присолити, змастити майонезом. Викласти залишок чорносливу. Присипати шматочками волоського горіха. Змастити майонезом.




Помити зелень в проточній воді. Обсушити і дрібно нашаткувати. Присипати салат шаром зелені. Помістити в холодильник для просочення на 1-2 години.



М'ясний салат зі свининою «Строкатий»


Ситний салат, який дуже швидко готується. Незвичайний смак страви додає поєднання обсмаженої свинини, маринованих огірочків і корейської моркви.
Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 8
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Поєднання м'яса з корейською морквою напевно сподобається Жовтої Собаки

Інгредієнти





Свинина (биточная частина) — 250 г;




Яйця курячі — 5 шт.;




Твердий сир – 145 г;




Моркву По-корейськи» — 110 г;




Перець болгарський – 1 шт.;




Томати свіжі – 2 шт.;




Маринований огірок – 3 шт.;




Майонез – 4-5 ст. л.;




Цибуля зелена – 1/2 пучка;




Петрушка – 1/2 пучка;




Кріп – 1/2 пучка;




Сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Сполоснути шматок свинини нарізати скибочками товщиною в 1 сантиметр. Обсмажити з двох сторін на сковорідці-гриль на інтенсивному вогні. Остудити м'ясо і нарізати на невеликі кубики.




Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 9-10 хвилин після закипання води. Остудити, порізати на кубики.




Помити болгарський перець і томати. Перець очистити від насіння і внутрішніх перегородок. Нарізати овочі на кубики. Нарізати невеликими шматочками мариновані огірочки. Промити петрушку, пір'я зеленої цибулі і кріп в проточній воді, обсушити, дрібно нашаткувати.




Покласти в глибоку миску шматочки свинини, нарізані овочі, додати мариновані огірочки і зелень. Перемішати. Додати до суміші корейську моркву, присолити, поперчити. Ще раз ретельно змішати компоненти, приправивши салат майонезом.



Салат зі свинячим серцем і горошком


Ситне блюдо, яке подається на стіл у теплому вигляді. Готується салат дуже просто, однак при приготуванні страви потрібно дотримати одну хитрість – добре серце промити, очистити від плівок і варити протягом півтори години, змінивши воду 3-4 рази. Так субпродукт буде м'яким і соковитим.
Час приготування: 120 хвилин

Порцій: 8
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Експериментуйте, додаючи або прибираючи інгредієнти на свій смак!

Інгредієнти





Свиняче серце — 450 г;




Яйця курячі — 4 шт.;




Морква – 1 шт.;




Цибуля ріпчаста – 1 шт.;




Горошок консервований – 1/2 банки;




Часник — 2 зубці;




Оцет яблучний – 1 ст. л.;




Петрушка – 1 пучок;




Олія соняшникова – 3 ст. л.;




Цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець – за смаком;




Майонез – 3-4 ст. л.



Спосіб приготування





Промити і очистити свиняче серце, помістити в каструлю, залити водою. Поставити посуд на вогонь, довести до кипіння. Проварити близько 40 хвилин, потім знову змінити воду. Після закипання води знову залишити варитися на півгодини і ще раз поміняти воду, продовживши тримати на вогні до готовності.




Очистити і нарізати ріпчасту цибулю на тонкі півкільця. Помістити цибулю в миску, залити маринадом з оцту, цукру і солі.




Очистити моркву, нарізати дрібною соломкою. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти нарізану моркву і обсмажити протягом 9-10 хвилин, періодично перемішуючи. Готова морква повинна стати м'якою і придбати легкий золотистий колір.




Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 10 хвилин після закипання води. Остудити, порізати на кубики.




Промити петрушку в проточній воді, обсушити, дрібно нашаткувати. Очистити зубці часнику, розчавити плоскою стороною ножа, нашаткувати. Готове серце нарізати у вигляді дрібної соломки, викласти в миску. Додати мариновану цибулю, яйця, підсмажену моркву, нашатковану зелень, зелений горошок. Присолити, присмачити перцем, додати майонез. Змішати всі компоненти. Подавати на стіл в теплому вигляді.



Салат «Фатуш» з курячим філе


Страва традиційної ліванської кухні, яка дуже просто готується, але володіє насиченим смаком. У класичному рецепті «Фатуша» курка відсутня, однак такий модифікований рецепт дуже сподобається тим, кому вже набрид «Цезар», але хочеться приготувати для гостей альтернативний варіант салату з овочами і курячим філе.
Час приготування: 50 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Салат Фатуш — екзотична ліванська заміна набридлому Цезарю

Інгредієнти





Томати свіжі — 5 шт.;




Огірки свіжі — 2 шт.;




Куряче філе – 250 г;




Листовий салат – 1 пучок;




Цибуля зелена – 1/2 пучка;




Листи свіжої м'яти – 15 шт.;




Часник – 3 зубчики;




Сік лимона – 2 ст. л.;




Олія оливкова – 25 ст. л.;




Лаваш (двошаровий) – 1 шт.;




Кунжут – 1 ч. л.;




Сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Куряче філе промити в проточній воді, обсушити, нарізати на шматки і обсмажити на сковороді-гриль з двох сторін. Трохи присолити, подперчить, нарізати на скибки товстою соломкою.




Помити помідори і огірки. Порізати у вигляді соломки. Ретельно промити листовий салат, листочки м'яти, обсушити зелень. Салат порвати руками. На дно глибокої салатниці викласти шар порваних салатного листя, всипати шматочки м'яса і овочів. Трохи присолити і поперчити.




Очистити часник пропустити через прес. Змішати з оливковою олією і соком лимона. Збити суміш за допомогою блендера.




Нарізати лаваш у вигляді невеликих ромбів. Розігріти олію на сковороді. Викласти шматочки лаваша і тримати на сильному вогні 2-3 хвилини, постійно перемішуючи.




Викласти підсмажену лаваш в миску до інших компонентів. Посипати зеленню, розкласти листки м'яти. Посипати салат насінням кунжуту і залити соусом. Не перемішувати до подачі на стіл. Подавати в теплому вигляді.



Салат «Розкішний» з червоною ікрою і сьомгою


Звичайно, Собака воліє ситні м'ясні страви, але це не означає, що в новорічну ніч потрібно забути про тих гостей, які віддають перевагу рибку. Таке блюдо не просто зробить ваш стіл різноманітним, а викличе захоплення, адже в ньому гармонійно поєднані ніжний смак слабосоленої сьомги і червоної ікри, тонкі цитрусові ноти та свіжий смак зелених оливок.
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Оформіть салат ікрою, роблячи його схожим на твір мистецтва

Інгредієнти





Сьомга слабосолона — 160 г;




Оливки без кісточки — 1 банка;




Яйця курячі – 4 шт.;




Твердий сир – 50 г;




Ікра червона – 25 ст. л.;




Апельсин – 1шт.;




Сіль, перець чорний мелений, майонез – за смаком.



Спосіб приготування





Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 8-9 хвилин після закипання води. Остудити. Очистити, розрізати на дві частини, вийняти жовток. Дрібно нашаткувати жовтки і білки, розклавши їх в окремі миски.




Слабосолону сьомгу очистити від дрібних кісточок, порізати у вигляді невеликих кубиків. Зняти шкірку з апельсина, очистити часточки від плівок, вийняти насіння, нарізати на невеликі шматочки. Шматок твердого сиру натерти на тертці середнього розміру. Злити воду з оливок, розрізати кожну на колечка.




Взяти плоске блюдо викласти шар з 1/2 частини яєчних білків, змастити майонезом. Викласти шар жовтків (залишити 1 чайну ложку для прикраси). Присолити, подперчить. Розкласти 1/2 частина нарізаною сьомги, покрити шаром оливок (залишити трохи для декорування верхівки салату). Зробити шар тертого сиру. Змастити майонезом. Розкласти шар різаних апельсинів. Зверху викласти білки, що залишилися. Присолити, подперчить. Змастити майонезом.




Розкласти червону ікру. Змастити майонезом бічні частини салату, притрусити жовтком і декорувати кружечками оливок. Помістити в холодне місце на 1-2 години.



Салат з виноградом і копченою куркою


Ще один варіант смачного салату до Нового року, в якому пікантний смак копченої курки створює незвичайне, але гармонійне поєднання з білим виноградом. Салат дуже простий у приготуванні, але виглядає настільки незвично, що, безумовно, стане окрасою урочистого столу.
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Салат з солоними і солодкими нотками напевно сподобається гурманам

Інгредієнти





Копчене куряче філе — 460 м;




Сир твердий — 160 г;




Яйця курячі – 4 шт.;




Горіхи волоські – 70 г;




Петрушка – 1 пучок;




Майонез – 1/2 склянки;




Зелений виноград без кісточок – 300 г;




Сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 8-9 хвилин після закипання води. Остудити. Нарізати у вигляді кубиків.




Нарізати на дрібні кубики копчене куряче філе. Викласти горіхи на дошку і прокатати качалкою, щоб вийшли дрібні шматочки. Шматок твердого сиру натерти на середній тертці.




Викласти на блюдо шар копченої курки (1/2 від усього обсягу). Змастити майонезом. Зробити шар з нарізаного яйця, виклавши 1/2 частина. Присолити, поперчити, змастити майонезом. Викласти 1/2 частину подрібнених волоських горіхів. Викласти шар тертого сиру. Змастити майонезом. Повторити послідовність шарів. Вимити, просушити і нашаткувати зелень петрушки. Присипати останній шар. Змастити майонезом.




Трохи розрівняти салат лопаткою, згладивши стінки у вигляді купола. Помити і просушити ягоди винограду. Розрізати на дві поздовжні частини і викласти з боків і верхівці салату.



Теплий салат з яловичого мови та печериць


Ситний салат з незвичайним смаком, який надають йому мариновані огірочки, мову і печериці. Додавання болгарського перцю додає нотку літньої свіжості.
Час приготування: 20 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Теплі м'ясні салати — практично повноцінна заміна гарячого страви!

Інгредієнти





Печериці свіжі — 250 г;




Язик яловичий — 250 г;




Цибуля червоний – 1 шт.;




Болгарський перець – 1 шт.;




Огірки мариновані – 4 шт.;




Олія соняшникова – 2 ст. л.;




Яйця курячі – 3 шт.;




Майонез – 4 ст. л.;




Сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування





Вимити і покласти в каструлю з водою яловичий язик. Відварити до готовності. Нарізати соломкою.




Помити печериці, нарізати тонкими скибочками. Розігріти сковороду з маслом, викласти гриби і обсмажити протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.




Очистити червоний цибулю, нарізати півкільцями. Викласти на сковороду з розігрітим маслом. Пасерувати до легкого золотистого кольору.




Помити яйця, покласти в каструлю, залити водою, всипати чайну ложку кухонної солі, варити протягом 8-9 хвилин після закипання води. Остудити. Нарізати у вигляді кубиків.




Болгарський перець помити, вичистити серцевину, нарізати кубиками.




Нарізати соломкою мариновані огірочки.




Викласти в глибоку миску нарізану мову, огірки, яйця, болгарський перець, обсмажену цибулю, гриби. Присолити, подперчить, додати майонез і перемішати компоненти. Подавати в теплому вигляді.



«Царський» салат з ягнятиною


Блюдо, яке виходить не просто ситним та смачним, але ще і ошатним, так що без нього не може обійтися жоден новорічний стіл. Ніжне філе ягняти чудово поєднується з запеченим болгарським перцем і свіжою зеленню. Подача салату передбачає великі шматки кожного інгредієнта, так що краще подавати його порційно або на декількох великих блюдах.
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Салат з овочами і ягнятиною — кращий спосіб задобрити символ 2018 року

Інгредієнти





Філе ягняти — 600 г;




Перець болгарський — 5 шт.;




Несолона бринза – 200 г;




Олія оливкова – 5 ст. л.;




Салат листовий зелений – 1 пучок;




Салат листовий червоний – 1 пучок;




Оцет яблучний – 1 ст. л.;




Помідори черрі – 12 шт.;




Мед рідкий – 3 ст. л.;




Насіння соняшнику (смажені) – 3 ст. л.;




Насіння гарбуза (смажені) – 3 ст. л.;




Сіль, мелений чорний перець, базилік, орегано – за смаком.



Спосіб приготування





Помити філе ягняти нарізати на скибки товщиною 1 сантиметр, обсмажити з двох сторін на сковороді-гриль. Розрізати на довгі скибочки.




Болгарський перець помити, вичистити серединку, нарізати на 4-6 повздовжніх частин, викласти на деко в духовку, розігріту до 170 градусів. Викладати так, щоб шкірка була вгорі. Як тільки шкірка почне кривитися і стане темною – вийняти і дати трохи охолонути.




Змішати оливкову олію, сіль, перець, суміш трав, рідкий мед і оцет. Викласти шматочки перцю в миску і залити соусом.




Промити в проточній воді салатні листя, порвати руками. Нарізати несолону бринзу тонкими довгими скибочками. Викласти на блюдо салат, полити соусом. Викладати, чергуючи, шматочки м'яса, болгарський перець і бринзу. Помити помідори черрі, розрізати на 2 половинки. Викласти на салат.




Полити соусом м'ясо і томати. Подавати теплим, присипавши насінням.



Гострий салат зі свининою


Ситне блюдо, родзинку якому надає свинина з пікантним чилі і томатною пастою. Одночасно з цим у салату дуже свіжий смак, який досягається завдяки додаванню хрусткого айсберга, огірка та свіжої моркви.
Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 6
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Гострий соус перетворить в шедевр майже будь-який набір інгредієнтів!

Інгредієнти





Свинина (биточная частина) — 600 г;




Цибуля ріпчаста — 2 шт.;




Часник – 2 зубці;




Паста томатна – 1 ч. л.;




Свіжий огірок – 2 шт.;




Морква – 1 шт.;




Айсберг – качан;




Сметана – 250 г;




Олія оливкова – 2 ст. л.;




Молоко – 25 ст. л.;




Оцет винний – 2 ст. л.;




Гірчиця гостра -1 ст. л.;




Сіль, мелений перець, порошок чилі, цукор — за смаком.



Спосіб приготування





Вимити шматок свинини нарізати на тонкі довгі шматки. Розігріти на сковороді масло оливи, викласти свинину і обсмажувати протягом 4-5 хвилин.




Ріпчасту цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Очистити і порубати зубці часнику. Викласти на сковороду цибулю, часник і томатну пасту. Присолити, подперчить, додати чилі. Перемішати. Готувати протягом 4-5 хвилин.




Змішати в мисці сметану, молоко, винний оцет, гірчицю, трохи солі, перцю і цукру.




Вимити, обсушити і порвати на шматочки айсберг. Викласти в глибоку миску. Очистити і помити моркву. Натерти на середній тертці. Вимити і нарізати соломкою свіжі огірочки. Додати терту моркву і огірок шарами, змащуючи соусом кожен з них. Останнім шаром перекласти в миску свинину в томатному соусі. Подавати теплим.



Картопляний салат з індичкою гірос


Ситне блюдо, в якому гармонійно поєднується смак приправленого спеціями м'яса, вареного картоплі та свіжих помідорів. Родзинку страві додає гострий перчик пепероні, який ви можете дозувати за своїм розсудом. До речі, таке блюдо припаде до смаку тим, хто віддає перевагу здорове харчування, адже салатна заправка робиться на основі натурального йогурту.
Час приготування: 50 хвилин

Порцій: 10
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
Ситний картопляний салат з індичкою — ще одна заміна гарячого

Інгредієнти





Картопля (середній) — 5 шт;




Філе (індиче) — 300 г;




Огірок (свіжий) — 1 шт.;




Помідори (свіжі) – 2 шт.;




Часник – 2 зубці;




Цибуля (ріпчаста) – 1 шт.;




Цибуля (солодкий червоний) -1 шт.;




Пепероні (мариновані) – 5 шт.;




Кінза – 1/2 пучка;




Петрушка – 1/2 пучка;




Кріп – 1/2 пучка;




Грецький Йогурт – 250 г;




Олія (оливкова) – 15 ст. ложки;




Молоко – 2 ст. ложки;




Майоран (сушений) – 1 і 1/2 ч. л.;




Чебрець (сушений) – 15 ч. л.;




Орегано (сушений) – 2 ч. л.;




Розмарин (сушений) – 1 ч. л.;




Кумін (сушений) – 1 ч. л.;




Коріандр (мелений) – 1 ч. л.;




Чилі (мелений) – 1/2 ч. л.




Мускатний горіх (мелений) – на кінчику ножа;




Сіль, перець чорний мелений – за смаком.



Спосіб приготування





Змішати орегано, розмарин, кумін, мелений коріандр, чілі і мускатний горіх, додати по чайній ложці чебрецю і майорану, додати свіжомеленого чорного перцю. Перетерти спеції в ступці.




Філе індички промити в проточній воді, обсушити паперовим рушником, порізати на товсті смуги. Викласти в миску, полити двома столовими ложками суміші спецій.




Очистити цибулю, нарізати у вигляді півкілець. Додати цибулю до м'яса. Очистити часник, розчавити плоскою стороною ножа, порубати. Приправити м'ясо часником. Присолити за смаком, влити оливкову олію і ретельно перемішати компоненти. Помістити ємність з м'ясом в холодильник на годину. При бажанні можна залишити м'ясо в холодильнику на ніч — так смак стане насиченим.




Розігріти на вогні антипригарну сковорідку, перекласти на неї м'ясо і тримати на середньому вогні 10-15 хвилин. Не забувати періодично перемішувати м'ясо.




Для приготування соусу очистити від шкірки половинку огірка, натерти на дрібній тертці. Перекласти грецький йогурт в миску, влити 2 столові ложки молока, присолити, присмачити перцем, додати по половинці чайної ложки майорану і чебрецю. Перемішати. Всипати тертий огірок і ще раз змішати компоненти. Поставити в холодильник на 20 хвилин.




Помити бульби картоплі, помістити в каструлю, залити водою і відварити в мундирі. Готову картоплю відставити, щоб охолов. Очистити від шкірки, нарізати на кружечки товщиною до 1 сантиметра. Нарізати скибочками 1/2 частина свіжого огірка. Помити і нарізати на кружечки томати. Очистити і нарізати тонкими півкільцями червоний лук. Великими шматками порубати пепероні.




Перекласти в окремий посуд м'ясо, нарізані овочі. Акуратно перемішати.




В проточній воді помити кінзу, петрушку і кріп, обсушити і дрібно нарубати. Всипати зелень в миску з м'ясом. Додати варену картоплю, залити соусом і ще раз перемішати компоненти. Помістити в холодильник на годину, щоб страва настоялося.
загрузка...
Салати на Новий рік 2018: новорічні рецепти з фото на рік Собаки
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають