• 13:06 – Новий рік 2018: творчі ідеї прикраси новорічної ялинки 
  • 12:38 – Новий рік 2018: святковий декор будинку 
  • 11:14 – У чому зустрічати Новий рік 2018 
  • 19:53 – Чи можна виходити заміж в 2018 році 

Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)

Мабуть, найбільш очікуваним моментом всього новорічного застілля можна назвати той, коли на стіл урочисто ставиться святковий торт. Цей десерт ми готуємо не так вже й часто, тому завжди з задоволенням пробуємо солодкий шедевр від гостинної господині. Якщо ви не хочете вдарити обличчям в бруд, рецепт торта слід вибирати з особливою ретельністю. Він повинен бути не просто смачним, але і по-справжньому красивим!
Звичайно, простіше всього довіритися родинним рецептом, який готувала ще ваша мама. Тут-то ви точно знаєте, які інгредієнти і в якій пропорції класти, як випікати і яка начинка буде гармонійною за смаком. Але навіть найсмачніші десерти рано або пізно набридають. Пропонуємо ознайомитися з технологією приготування незвичайних і дивно смачних тортів з ягодами, дзеркальної глазур'ю, мастикою і шоколадом, які обов'язково здивують гостей, присутніх за новорічним столом!

Торт «Пташине молоко з шоколадним брауні»


Мабуть, немає такої людини, який не пам'ятає смаку «Пташиного молока» родом із СРСР! Після розвалу Союзу багато кондитерські фабрики намагалися повторити цей популярний тортик, але не у всіх він виходив таким, яким повинен бути – з ніжним, солодким і пружним суфле. Наш рецепт — це ГОСТовский варіант «Пташиного молока», а модифікація у вигляді шоколадного брауні надає йому родзинку. Тортик виходить дуже ніжним і легким. І ви, і ваші гості, без сумніву, зможете осилити не один шматочок такого торта!
Час приготування: 120 хвилин

Порцій: 12
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
Поекспериментуйте з класичним рецептом торта «Пташине молоко»!

Інгредієнти


Для приготування шоколадних коржів брауні:



Масло (вершкове) – 185 г;




Цукор-пісок – 345 г;




Яйця (курячі) – 3 шт.;




Борошно (пшеничне) — 255 г;




Сіль – 1/2 ч. л.;




Цукор (ванільний) – 1 і 1/2 ч. л.;




Какао (в порошку) – 160 р.



Для приготування суфле:



Білки (від курячих яєць) – 6 шт.;




Желатин (в порошку) — 25 г;




Вода (бутильована) — 75 мл;




Цукор-пісок — 110 г;




Масло (вершкове) – 115 г;




Молоко згущене) – 145 г;




Кислота лимонна – на кінчику ножа.



Спосіб приготування





За 20 хвилин до початку приготування виставити всі інгредієнти з холодильника, щоб вони досягли кімнатної температури.




Розтерти в мисці масло з цукровим піском. Вбити в масу куряче яйце, збити суміш за допомогою міксера. Ввести друге і третє яйце, не забуваючи щоразу збивати суміш.




В окремому посуді змішати просіяне пшеничне борошно, сіль, ванільний цукор і какао-порошок. Поступово додавати отриману суміш до яєчно-масляної маси, збиваючи міксером.




Розігріти духовку до 175 градусів. Викласти 2/3 частини шоколадного тіста у форму, акуратно розрівнюючи лопаткою. Залишити корж випікатися на 30-35 хвилин, перевіривши готовність дерев'яною зубочисткою. Брауні повинен бути трохи вологим всередині. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити корж підходити. Приготувати ще один корж з тіста, що залишилося. Після повного охолодження розрізати товстий корж на дві поздовжні частини, а тонкий — на прямокутні шматочки.




Для приготування молочного суфле вилити в миску воду, додати 1/2 частина лимонної кислоти, всипати желатин і залишити на час, вказаний виробником желатину.




Розтоплене вершкове масло покласти в миску, додати згущене молоко і збити за допомогою міксера.




Дістати з холодильника 6 курячих яєць, акуратно відокремити білки, помістити їх в посуд і збити міксером до стану міцної білої піни. В процесі вводити в піну залишок лимонної кислоти. Віночки міксера і посуд повинні бути абсолютно чистими і сухими!




Взяти посуд з желатиновою масою і помістити на водяну баню, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною, а на поверхні не з'являться невеликі бульбашки. Зняти з вогню, не дозволяючи масі закипіти.




Поступово, збиваючи міксером, желатинову суміш влити в посуд зі збитими білками. Помішувати протягом 5-7 хвилин, поки суміш не охолоне. Поступово ввести в білкову суміш масу з масла зі згущеним молоком. Ретельно змішати компоненти ложкою.




Помістити на дно рознімної форми шоколадний корж. Товстим шаром викласти 1/2 частина суфле. Помістити на 2-3 хвилини в морозильну камеру, щоб маса прихопилася. Викласти на суфле прямокутні шматочки шоколадного коржа. Залити які залишилися кремом. Помістити зверху другий корж. Поставити торт в холодильник на 3-4 години.



Торт «Морозна вишня з коньяком


Торти на основі шоколадних бісквітів завжди користуються популярністю. Класичним прикладом такого рецепта можна назвати «Морозну вишню», в якій смак шоколаду ніжно підкреслює ягідну насиченість вишень, а додавання коньяку надає торту смакову родзинку.
Час приготування: 120 хвилин

Порцій: 12
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
«Морозна вишня» — торт для любителів шоколаду і вишні в коньяку

Інгредієнти


Для основи:



Молоко – 15 склянки;




Цукор-пісок – 205 г;




Яйця (курячі) – 3 шт.;




Борошно (пшеничне) — 200 г;




Масло (соняшникова) – 145 мл;




Вода (бутильована) – 1 склянка;




Какао (в порошку) – 100 г;




Розпушувач для тіста – 1 ч. л.;




Харчова сода – 1 ч. л



Для крему:



Масло (вершкове) – 255 г;




Молоко згущене – 185 г;




Какао в порошку – 3 ст. л.;




Консервована вишня – 25 склянки;




Коньяк – 1/3 склянки;




Стружка кокосова – 15 р.



Для глазурі:



Плитка чорного шоколаду – 100 г;




Масло (вершкове) – 55 г;




Цукрова пудра – 5 ст. л.;




Какао в порошку – 25 ст. л.;




Крохмаль – 15 дес.л.



Спосіб приготування





Акуратно вийняти кісточки з консервованих вишень, використовуючи шпильку або шпильку для волосся. Відібрати найкрасивіші ягоди (15-20 штук) для декорування торта. Помістити вишні в миску, залити 1/3 склянки коньяку і поставити в холодильник на 10-12 годин.




Для приготування основи змішати в посуді 200 грам пшеничного борошна, 100 г порошку какао, додати 205 грам цукру. Розмішати, всипати розпушувач і харчову соду. Ще раз перемішати компоненти.




В окрему миску вбити три яйця, збити блендером, додати соняшникову олію і молоко кімнатної температури. З'єднати молочну суміш з масою з борошна і какао, пройтися блендером. Закип'ятити склянку очищеної води, трохи остудити і акуратно влити в масу. Ретельно перемішати компоненти.




Змастити маслом форму для випікання, влити рідкий тісто. Розігріти духову шафу до 195 градусів. Помістити в нього форму на 70-90 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною зубочисткою – вона повинна залишатися сухою при зануренні в корж. Вийняти і дати охолонути. Розрізати корж на дві частини, відокремивши поздовжнім розрізом близько 15-2 сантиметрів.




З товстої частини розрізаного коржа акуратно вийняти серцевину, залишаючи тільки дно і стінки. Скласти в окремий посуд вийняті шматочки коржа і розтерти руками в крупну крихту. Додати настоявшуюся на коньяку вишню.




Для приготування крему взяти розтоплене вершкове масло, покласти в миску, додати згущене молоко і какао порошок. Збити міксером. Помістити в холодильник для охолодження. Додати крем у посуд з вишнями і крихтою від коржа. Перемішати.




Заповнити кремовою масою внутрішню частину коржа без серединки. Накрити торт тонким коржем.




Для приготування глазурі підтопити вершкове масло, додати крохмаль, всипати цукрову пудру, додати порошок какао. Акуратно розмішати. Розламати шоколад, трохи розтопити і ретельно змішати з масою для глазурі. Залити торт шоколадною глазур'ю.




Рівномірно посипати верхівку торта кокосовою стружкою і розкласти ягоди вишні, залишені для декору. Помістити торт на 3-4 години в холодильник.



Карамельний торт


Гармонійне поєднання ніжного крему і м'якого карамельного смаку робить цей торт воістину королівським десертом. Він сподобається гостям, які цінують легку і повітряну випічку. При бажанні можна модифікувати рецепт, прикрасивши торт різноманітними фруктами або ягодами.
Час приготування: 180 хвилин

Порцій: 10
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
При бажанні — оформіть торт кремом, найніжнішої карамеллю і горіхами

Інгредієнти


Для основи:



Борошно (пшеничне) – 105 г;




Цукор-пісок – 155 г;




Яйця (курячі) – 4 шт.




Цукор ванільний – 1 ч. л.;




Масло (вершкове) – 20 р.



Для соусу з карамелі:



Цукор-пісок – 210 г;




Масло (вершкове) – 210 г;




Жирні вершки – 125 р.



Для просочення:



Цукровий сироп – 95 мл;



Для вершкового крему:



Сир (вершковий) – 310 г;




Жирні вершки – 210 г;




Молоко згущене – 145 р.



Спосіб приготування





Для приготування основи чотири курячі яйця розбити, відокремивши в окремі миски жовтки і білки.




За допомогою блендера збити білки від яєць, домігшись стану дуже легкої піни. Поступово ввести в білки 1/2 частина цукрового піску, збиваючи, поки маса не стане міцною.




Змішати жовтки з рештою цукровим піском, всипати ложку ванільного цукру. Збивати блендером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Поступово ввести в жовткову масу пшеничне борошно, додати збиті білки, перемішати до стану однорідності.




Підтопити 20 грам вершкового масла і ввести його в тісто. Перемішати.




Вистелити пергаментом форму для випікання змастити її олією. Помістити тісто у форму. Розігріти духовку до 185 градусів. Пекти корж протягом 40-45 хвилин, не відкриваючи духовку. Готовий бісквіт вийняти і дати йому охолонути. Розрізати на три коржі.




Для приготування соусу з карамелі помістити цукровий пісок в каструлю з товстим дном. Поставити посуд на невеликий вогонь. Розтопити цукровий пісок, постійно помішуючи його дерев'яною лопаткою. Поступово ввести 210 грам вершкового масла. Помішувати, поки маса не стане однорідною і трохи загусне. Перелити жирні вершки в посуд і розігріти, практично доводячи до кипіння. Поступово ввести в карамельну суміш. Зняти каструлю з карамельним соусом з плити, перелити в інший посуд і дати охолонути.




Для приготування цукрового сиропу візьміть 45 грам цукрового піску, покладіть в посуд з товстим дном, додайте 50 мл очищеної води, помістіть посуд на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до закипання. Зніміть з плити і поставте остигати. При бажанні на даному етапі можна додати в сироп трохи міцного алкоголю (ром, коньяк), щоб торт отримав додатковий аромат.




Для приготування кремової маси з'єднайте в мисці 310 грам вершкового сиру і 145 грам згущеного молока. Пройдіться по масі блендером, щоб добитися однорідності. Перелийте жирні вершки (їх потрібно попередньо добре охолодити) в окремий посуд, збивайте до того моменту, поки вони не стануть щільними. Поступово введіть збиті вершки в масу з сиру і згущеного молока. Ретельно змішайте компоненти.




Покладіть один з бісквітних коржів на блюдо, просочіть його цукровим сиропом. Змастіть карамельним соусом. Нанесіть на корж шар крему. Зверху покладіть другий корж. Повторіть весь процес. Накрийте торт останнім коржем, просочіть го сиропом, змастіть соусом з карамелі і повапните всю поверхню і стінки торта кремом. Частина крему можна помістити в мішок з фігурною кондитерської насадкою і декорувати торт візерунками.




При бажанні додайте на поверхні торта ягоди фізалісу, чорної смородини, шматочки полуниці або консервованого персика.



Торт «Шведська принцеса»


Класичний для шведських кулінарів десерт з варенням, збитими вершками і найніжнішої блідо-зеленої мастикою, який стали подавати в цій країні ще з 1920 року. Цікаво, що у Швеції навіть є офіційна тиждень, присвячена цьому торту – у всіх кондитерських ви зможете його спробувати в третю неділю першого осіннього місяця. Що, втім, не скасовує його популярність і в інші дні. Ну а ви можете зробити даний тортик на Новий рік – він явно гідний того, щоб бути святковим десертом!
Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 10
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
«Шведська принцеса» — національне ласощі з кремом та мастикою

Інгредієнти


Для основи:



Борошно (пшеничне) – 105 г;




Цукор-пісок – 155 г;




Яйця (курячі) – 4 шт.




Цукор ванільний – 1 ч. л.;




Масло (вершкове) – 20 р.



Для крему та наповнення:



Джем малиновий – 155 г;




Желатин – 15 ч. л.;




Вершки жирні – 450 мл;




Цукрова пудра – 55 г;




Молоко – 245 мл;




Жовток курячого яйця – 4 шт.;




Крохмаль картопляний – 2 ст. л.;




Цукровий пісок – 35 ст. л.;




Стручок ванілі – 1 шт.



Для мастики:



Маршмеллоу (білий) – 350 г;




Цукрова пудра – 255 г;




Лимонний сік – 1 ст. л.;




Барвник харчовий (зелений) – 1/2 ч. л.



Спосіб приготування





Для приготування основи чотири курячих яйця розбити, відокремивши в окремі миски жовтки і білки. За допомогою блендера збити білки від яєць, домігшись стану дуже легкої піни. Поступово ввести в білки 1/2 частина цукрового піску, збиваючи, поки маса не стане міцною.




Змішати жовтки з рештою цукровим піском, всипати ложку ванільного цукру. Збивати блендером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Поступово ввести в жовткову масу пшеничне борошно, додати збиті білки, змішати до стану однорідності.




Підтопити 20 грам вершкового масла і ввести його в тісто. Перемішати.




Вистелити пергаментом форму для випікання змастити її олією. Помістити тісто у форму. Розігріти духовку до 185 градусів. Пекти корж протягом 40-45 хвилин, не відкриваючи духовку. Готовий бісквіт вийняти і дати йому охолонути. Розрізати на три коржі. Один з коржів повинен бути дуже тонким (до 1 см).




Для приготування начинки перетерти жовтки від яєць з цукровим піском, додавши крохмаль і ванільні зернятка. У посуд з товстим дном перелити молоко, поступово ввести в желточную масу, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Поставити каструлю з масою на невеликий вогонь. Тримати до моменту, поки суміш не загусне. Постійно помішувати. Перелити готову масу в чисту посуд і прибрати в холодильник, прикривши шаром харчової плівки.




Помістити желатин в посуд, залити двома столовими ложками гарячої води. Залишити до розчинення.




Вершки помістити в посуд, всипати цукрову пудру, добре збити блендером. Відібрати 2 столові ложки маси від збитих вершків і додати в желатин. Перемішати. Вести желатинову суміш з збиті вершки, постійно збиваючи. У результаті повинна вийти міцна маса.




Покласти один корж на блюдо. Змастити шаром джему, розкласти на поверхні шар з збитих вершків. Покласти другий корж. Промазати ванільним кремом і шаром вершків. За допомогою кулінарної лопатки додати вершкового шару куполоподібну форму. Накрити торт самим тонким бісквітним коржем. Ще раз промазати вершками.




Для приготування мастики помістити маршмеллоу в миску з високими бортами (зефір повинен заповнити 1/3 частина миски), збризнути лимонним соком. Помістити в мікрохвильову піч на 20 секунд. Додати в гарячу масу з зефіру зелений барвник і ретельно змішати компоненти. Поступово вводити цукрову пудру, постійно перемішуючи масу за допомогою лопатки. Коли маса стане в'язкою, помістити її на поверхню столу, присипану цукровою пудрою. Розминати вручну, поки маса не перестане прилипати. Розкачати за допомогою качалки в тонкий пласт, перекласти на харчову плівку, загорнути і покласти в холодильник на 40 хвилин.




Покрити торт шаром зеленої мастики. Притрусити цукровою пудрою.



«Пурпуровий оксамит» з дзеркальною глазур'ю


Цього новорічного десерту можна сміливо присвоїти епітет «розкішний». Торт покриває червона глянцева глазур, а ще більший захват гостей забезпечений при розрізуванні торта – всередині він нагадує оксамит кольору марсала. При всій зовнішній розкоші і навіть деякої урочистості, торт, зроблений в легкому муссовом варіанті, відрізняє дуже ніжний ягідний смак.
Час приготування: 180 хвилин

Порцій: 20
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
Торт з дзеркальною глазур'ю — варіант для самих просунутих кулінарів

Інгредієнти


Для основи:



Борошно (пшеничне) – 135 г;




Цукор-пісок – 100 г;




Яйця (курячі) – 1 шт.




Цукор ванільний – 1 ч. л.;




Масло (рослинне) – 60 г;




Барвник харчовий (червоний) – 2 г (1/2 ч. л.);




Сіль – на кінчику ножа;




Какао Порошок – 1 ч. л.;




Сода харчова — на кінчику ножа;




Кислота лимонна – 1 г;




Кефір – 75 мл;




Сік лимона – 1 ч. л.;




Вода (бутильована) – 105 мл;




Ягоди малини (свіжі або заморожені) – 40 г;




Ягоди червоної смородини (свіжі або заморожені) – 30 г;



Для крему:



Сир вершковий – 210 г;




Цукрова пудра – 110 г;




Ваніль (стручок) – 1 шт.



Для начинки:



Кислота лимонна – на кінчику ножа;




Цукор-пісок – 80 г;




Ягоди малини (свіжі або заморожені) – 180 г;




Пектин – 3 г;



Для глазурі:



Барвник харчовий (червоний) – 1 г;




Цукор-пісок – 155 г;




Вода (бутильована) – 80 мл;




Желатин – 1 пачка;




Глюкозний сироп інвертний – 155 мл;




Молоко згущене – 110 г;




Шоколад (білий) – 160 г;



Для вершкового мусу:



Вода (бутильована) – 40 мл;




Цукор-пісок – 75 г;




Сир вершковий 300 г;




Желатин – 1/2 пачки;




Мед (рідкий) – 50 р;




Жовтки яєчні – 2 шт.;




Вершки (жирні) – 210 р.



Спосіб приготування





Для приготування основи висипати в миску 100 грам цукрового піску, вбити куряче яйце і влити олію. Збивати міксером до отримання однорідної суміші. У склянку з 75 мл кефіру додати харчову соду, погашену соком лимона, перемішати. Додати до маси тіста.




Всипати в окрему миску просіяне пшеничне борошно, додати порошок какао і червоний харчовий барвник. З'єднати яєчно-кефірну масу з сухою сумішшю. Перемішати на невеликій швидкості міксера до однорідного стану (1-2 хвилини).




Розігріти духовку до 165 градусів. Перекласти готову масу на дві форми невеликого діаметра (до 18 сантиметрів), попередньо вистеливши їх папером для випічки. Помістити форму в духовку і тримати протягом 25-30 хвилин. Остудити.




Для приготування кремовою частини начинки взяти вершковий сир, перекласти в миску, досипати половину цукрового піску і ретельно змішати компоненти. Додати залишок цукрового піску і насіння з стручка ванілі (можна замінити на 1/2 пакетика сухого екстракту). Збити до стану густого крему. Помістити в холодне місце.




Для приготування малинового желе викласти ягоди в посуд з товстим дном. Поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи, зняти з вогню через 5 хвилин. Потроху додати цукровий пісок і пектин, ретельно перемішати дерев'яною лопаткою. Помістити посуд на вогонь, тримати до закипання, постійно перемішуючи. Зняти з плити, додати лимонну кислоту, залишити остигати.




Для приготування ягідної просочення змішати в посуді з товстим дном ягоди малини, смородини, цукровий пісок і воду. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно перемішуючи.




Розрізати на три частини корж, напоїти гарячим ягідним сиропом. Помістити 2 коржа в окремі роз'ємні форми. Помістити в кондитерські мішечки сирний крем і желе з малини, викласти на корж, чергуючи начинки у вигляді концентричних кіл. Одну з форм накрити зверху другим коржем. Прибрати в холодильник на 8-9 годин.




Для приготування дзеркальної глазурі замочити желатин в холодній воді, додавши кубик льоду.




Викласти в посуд з високими бортами (пластиковий глечик) згущене молоко, розламати і додати білий шоколад.




Вилити в каструльку воду, досипати цукровий пісок, глюкозний сироп, перешкодити. Поставити посуд на невеликий вогонь і, помішуючи, тримати, поки цукровий пісок не розчиниться. Збільшити інтенсивність нагрівання і довести сироп до 105 градусів (вимірювати кулінарним термометром). Температура менше або більше цього значення призведе до того, що глазур буде занадто рідкою або густою, а значить – не покриє торт так, як потрібно.




Вилити гарячий цукровий сироп у посуд з шоколадом. Перемішати. Заміряти температуру. По досягненні 85 градусів викласти желатин, трохи прогрітий в мікрохвильовій печі. Додати трохи барвника червоного кольору. Збивати блендером на невеликій швидкості, поки маса не стане однорідною. Намагатися дотримувати блендер так, щоб по відношенню до маси утворився кут в 45 градусів – так у вас не утворюються бульбашки повітря. Прикрити готову масу шаром харчової плівки і помістити в холодильник на добу.




Для приготування мусу приготувати форму в 18 сантиметрів (силіконові) і кільце від рознімної форми для випічки. Денце роз'ємного кільця затягнути рівним шаром харчової плівки. На бортах силіконової форми також помістити шар плівки. Всю конструкцію розмістити на дошці, яка поміститься в вашу морозильну камеру.




Жовтки двох яєць помістити в миску, пройтися блендером до стану білої піни. Розчинити цукровий пісок у воді, перелити в каструлю, поставити на плиту і прогріти на вогні до 120 градусів (це потрібно, щоб заварити жовтки). Влити сироп в жовткову масу, поступово збиваючи блендером спочатку на низькій, а потім на високій швидкості. У результаті маса повинна нагадувати майонез.




Замочити лист желатину в холодній воді з льодом на 10 хвилин. Віджати желатин і відставити посуд. Желатин покласти в мисочку з рідким медом. Перемішати. Помістити посуд в мікрохвильову піч на 20 секунд. Додати ложку яєчного крему в миску з желатиновою масою, перемішати, влити в миску з кремом. Ретельно розмішати.




Помістити вершковий сир в миску, перемішати блендером, додаючи яєчний крем. При необхідності додати за допомогою лопатки. Трохи збити охолоджені жирні вершки, з'єднати з яєчним кремом, перемішати за допомогою лопатки. Вилити 1/2 частина маси в затягнути плівкою кільце. Помістити на мус заморожену начинку, придавлюючи, щоб бісквіт став щільно на муссовую частина. Точно таку ж операцію проробити в силіконовій формі. Поставити все в морозилку на 5-6 годин.




Вийняти охолоджені частини, з'єднати, поставивши частина з рознімної форми на ту, що була в силіконовій. Розігріти в мікрохвильовій печі глазур (до 30 градусів). Залити торт, починаючи від центру, поступово зміщуючись до країв. Декорувати торт ягодами або физалисом. Помістити в холодильник на нижню полицю на 4 години.
загрузка...
Новорічні торти 2018: рецепти з фото на 31 грудня (Новий рік Собаки)
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають