• 23:29 – Як зробити Різдвяний вінок з підручних засобів 
  • 22:35 – У чому зустрічати Новий 2018 рік Собаки по знакам Зодіаку 
  • 22:22 – Яких прикмет на Новий рік треба дотримуватися, щоб привернути любов, удачу і багатство 
  • 22:02 – Які сувеніри на Новий рік можна зробити своїми руками 

Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня

Підготовка до Нового року містить в себе не тільки тематичний декор квартири , виготовлення подарунків і купівлю нарядів , але і обдумування святкового меню, адже кожна господиня бажає здивувати гостей красивими і смачними стравами. Святкове оздоблення столу і незвичайні гарячі страви, закуски, салати та десерти – це те, що відрізняє Новий рік від буденних обідів і вечерь. Тому ми із задоволенням вишукуємо найоригінальніші рецепти, здатні привести у захват навіть найзапекліших гурманів.
Звичайно, не варто забувати і про те, що новому році буде протегувати Жовта Земляний Собака . Якщо хочете задобрити символ року і забезпечити собі його увагу і заступництво, врахуйте його переваги при сервіровці столу та приготування страв. Давайте поговоримо про те, що приготувати на новорічний стіл 2018 а також дізнаємося деякі хитрощі декору!

Новорічний стіл у 2018 році


Собака – тварина, яке відоме своїм чесним вдачею, прямолінійністю і добротою. Вона любить простоту і природність, тому найпростіший спосіб догодити тотему – декорувати стіл у сільському або рустикальному стилі. Накрийте його лляною скатертиною, забезпечте гостей домотканими серветками, подавайте їжу на глиняних або керамічних стравах, а компоти наливайте в глечики. Окремої уваги заслуговує колір 2018 року . Віддайте перевагу жовтим, помаранчевим, оливковою і шоколадних тонів.
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Оформіть новорічний стіл природними матеріалами і без надмірностей
Собака віддає перевагу просту, але ситну їжу і, як і будь-який хижак, віддає перевагу м'ясу. Пістарайтеся, щоб на вашому святковому столі превалювали м'ясні закуски, різноманітне гаряче і салати з додаванням курячого філе, копченостей, індички, ягнятини, яловичини або свинини. Не мудрувати з рецептами – Собака не оцінить м'яса, який втратив свій натуральний смак, так що сміливо пригощайте гостей шашликом, печеної баранячої ногою, стейками, рульками або птахом, приготовленої в духовці.
До речі, улюбленим блюдом Собаки є м'ясо, запечене на кістки. Кращим гарніром для новорічного меню будуть овочі, приготовані на грилі або в духовці, а додавання в страви горіхів і грибів приверне до вас максимальну прихильність тотема року. В якості напоїв для новорічного столу варто вибрати червоне і біле вино, відмовившись від складних коктейлів. З безалкогольного пиття приготуйте домашній квас, узвар, морс або узвар.

Новорічні закуски


Як театр починається зі сходів, так і будь-який святковий стіл починається з вишуканих закусок, які повинні пробудити апетит гостей перед основною стравою. Крім того, ця страва завжди користується популярністю на вечірках, де присутній алкоголь, адже після чарочки міцного завжди хочеться закусити.

Жульєн в листковому тісті


Незвичайна подача цього блюда робить його ще більш смачним – ніжне листкове тісто, просочений соком підсмажених грибочків і курячого м'яса, а зверху покрите шапочкою розплавленого сиру, так і тане в роті. Подавати порційний жульєн набагато зручніше, ніж готувати його в горщиках, особливо якщо ваша вечірка передбачає шведський стіл.
Час приготування: 120 хвилин

Порцій: 12
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Апетитні жульєни підійдуть для новорічного шведського столу
Інгредієнти
Для тіста:



вершковий маргарин — 210 г;




борошно пшеничне – 2 і 2/3 склянки;




яйце куряче – 1 шт.;




холодна очищена вода – 1/2 склянки;




лимонний сік – 1/3 ч. л.;




сіль – на кінчику ножа.



Для начинки:



ріпчаста цибуля – 2 шт.;




борошно пшеничне – 2 ч. л.;




куряче філе – 170 г;




жирні вершки – 310 мл;




твердий сир – 210 г;




шампіньйони – 05 кг;




масло рослинне – 4 ст. л.;




сіль, чорний мелений перець – за смаком.



Спосіб приготування



Для приготування тіста взяти холодний маргарин, порізати на шматочки і викласти в миску. Додати 2/3 склянки просіяного борошна і порубати ножем, домагаючись дрібних грудочок. Виліпити з маси кулю і відставити миску вбік.




Просіяти в окрему миску 15 склянки пшеничного борошна. Влити свіжий сік лимона. Присолити. Куряче яйце розбити. Перелити в стакан, долити воду так, щоб маса зайняла 2/3 об'єму склянки, яйце збовтати за допомогою ложки і влити в борошно. Гарненько вимісити тестову масу, при необхідності досипаючи борошно пшеничне. Борошна потрібно додати стільки, щоб тісто залишилося м'яким і податливим.




Розкачати другу порцію тіста у вигляді прямокутника завтовшки в 2 сантиметри. Помістити на нього кулю першого тесту, дотримуючись серединки і одного з країв. Загорнути кулю тесту в пласт за типом конверта – спочатку закрити близьким краєм, потім підвернути бічні частини, а потім загорнути широку частину пласта. Взяти плоску тарілку, присипати борошном, перекласти на неї тісто так, щоб «шов» опинився знизу, і помістити в холодильник на 30-35 хвилин.




Дістати тісто, викласти на стіл і розкачати в пласт. Знову сформувати конверт і відправити на півгодини в холодильник. Ще раз дістати масу, викласти і розкачати в пласт. Згорнути і покласти в холодильник на півгодини. Таке тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати, розклавши по пакетах, в морозилці.




Очистити від лушпиння ріпчасту цибулю нашаткувати у вигляді кубиків. Розігріти на сковороді масло, перемістити в неї кубики цибулі і обсмажувати, поки цибуля не стане прозорим. Очистити від зайвої шкірки і гриби промити, нарізати кубиками, перекласти до цибулі. Перемішати, смажити протягом 5 хвилин. Присипати масу борошном, влити вершки. Перемішати, тримати на вогні ще кілька хвилин. Присолити, присмачити перцем.




Відварити в підсоленій воді куряче філе. Остудити, нарізати дрібними кубиками. Змішати курку та гриби.




Змастити рослинним маслом формочки для випічки кексів.




Розкачати пласт листкового тіста, нарізати на квадратики так, щоб вони були трохи більше форми для маффінів. Розкласти шматочки тіста за формами, притискаючи до дна і стінок. Розігріти духовку до 175 градусів, викласти форми з тестом на решітку і помістити в духовку на 15 хвилин.




Вийняти форми з духовки. Розкласти по них шматочки курки з грибами. Натерти на дрібній тертці шматок твердого сиру. Присипати курку сирною масою.




Помістити формочки в духову шафу і тримати протягом 15-20 хвилин. Подавати в теплому або холодному вигляді.



Курага з горіхом в беконі


Закуска, яка підійде як для розігріву апетиту, так і для тієї частини застілля, коли гості вже наїлися і просто тягають ласі шматочки. Особливо хороша курага в беконі для фуршету, так як брати її дуже зручно за допомогою шпажки. Зробити заготовку для закуски можна з вечора, а перед подачею на стіл — трохи потримати в духовці. Для любителів гостренького рекомендується супроводжувати подачу кураги в беконі кількома насиченими соусами.
Час приготування: 15 хвилин

Порцій: 12
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Нестандартний варіант закуски — курага, загорнута в скибочки бекону
Інгредієнти



тонкі смужки бекону — 6 шт.;




горіхи (фісташки) – 30 г;




м'яка велика курага – 12 шт.



Спосіб приготування



Закип'ятити воду, покласти курагу в миску і залити гарячою рідиною, щоб плоди розпарилися.




Очистити фісташкові горіхи від шкаралупи.




Злити воду з кураги, трохи обсушити. Зробити надрізи так, щоб трохи відкрити курагу. Нафарширувати кількома фісташками.




Смужки бекону розрізати на дві поперечні частини. Щільно загорнути фаршировану курагу в бекон.




Розкласти заготовку на деку. Розігріти духову шафу до 195 градусів і тримати деко з курагою в беконі на протязі 10 хвилин.



«Террін» з курячого м'яса


Холодна м'ясна закуска, яка стане відмінною альтернативою ковбасної нарізки. Ніжне куряче м'ясо відмінно підкреслюється солодким присмаком інжиру. Однак при бажанні ви можете модернізувати рецепт, замінивши інжир чорносливом і додавши різноманітних спецій. Подають «Террін» в нарізаному вигляді, доповнивши блюдо тонкими скибочками маринованих або свіжих огірочків.
Час приготування: 55 хвилин

Порцій: 10
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Террін можна доповнити будь-якими горіхами або навіть чорносливом!
Інгредієнти



очищена вода – 155 мл;




сушений інжир – 55 г;




філе куряче – 07 кг;




стегенця курячі – 2 шт.;




желатин – 25 г;




ядерця волоського горіха – 35 г;




морква – 1 шт.;




мелений коріандр – 1 /2 ч. л.;




солодкий мелений перець (паприка) – 1 ч. л.;




сіль, чорний мелений перець, чилі – за смаком.



Спосіб приготування



Промити, просушити і нарізати шматочками філе курки. Зняти м'ясо з курячих стегенець, нарізати кубиками. Викласти м'ясо в миску і перемішати. Додати до м'ясної маси паприку, сіль, коріандр, трохи чилі і чорного перцю. Влити воду, додати желатин і ще раз ретельно змішати компоненти.




Висипати ядерця горіхів на дошку, пройтися качалкою так, щоб роздрібнити на дрібні шматочки. Помістити сушений інжир в миску, залити гарячою водою і залишити на 2-3 хвилини. Злити воду, віджати, порізати на тонкі смуги. Додати в м'ясну масу подрібнені горішки і смужки інжиру. Ретельно змішати. Очистити і сполоснути морквину, овоч натерти на середній тертці. Всипати до решти продуктів, перемішати.




Взяти рукав для запікання. Щільно викласти масу, сформувавши товстий «батон», гарненько зв'язати кінці рукава. Помістити заготовку у форму. Розігріти духовку до 175 градусів і помістити форму з «Терином» на 50-55 хвилин.




Проткнути рукав в 3-4 місцях, піставити охолоджуватися прямо у формі. Зверху піставте каструлю з водою для того, щоб маса залишилася щільною і прийняла плоску форму зверху. Після охолодження перекласти в холодильник.




Вийняти закуску, нарізати тонкими скибочками, викласти на блюдо, чергуючи з тонко нарізними свіжими або маринованими огірочками.



Гарячі страви


Ситні і ароматні гарячі страви є важливою частиною будь-якого святкового столу. Більшість господинь мають в запасі кілька перевірених рецептів цих кулінарних шедеврів, пригощаючи гостей рулетами, запеченої в духовці курочкою або м'ясом по-французьки. Пропонуємо вам кілька нестандартних страв, щоб ви могли здивувати гостей і порадувати Собаку м'ясних достатком.

Кролик в горщиках


Порційне печеня з кролика відповідає всім вимогам Собаки – воно володіє вираженим ароматом, насиченим м'ясним смаком, є простим, ситним і не потребує гарнірі, так як м'ясо готується з овочами. Для приготування такої страви краще вибирати невеликого молодого кролика і настоювати м'ясо в кефірі не менше 4-5 годин. Великих кролів залишають маринуватися приблизно на добу, щоб м'ясо тануло в роті. Якщо у вас немає порційних горщиків, готуйте кролика в скляній формі для запікання з високими бортами.
Час приготування: 65 хвилин (плюс 4-5 годин на підготовку)

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Страви в горщиках виходять неймовірно соковитими і порційними
Інгредієнти:



кролик – 15 кг;




ріпчаста цибуля – 3-4 шт.;




кабачок – 3 шт.;




баклажан – 2 шт.;




помідори – 2 шт.;




лавровий лист – 2 шт.;




кефір (жирний) – 750 мл;




морква – 2 шт.;




перець болгарський – 3 шт.;




сметана – 4-5 ст. л.;




масло рослинне – 2-3 ст. л.;




чебрець, чебрець, базилік, сіль, перець чорний мелений – за смаком.



Спосіб приготування



Очистити ріпчасту цибулину нарізати тонкими півкільцями. Розділити тушку кролика на середні шматочки. Викласти м'ясо в каструлю, присолити, подперчить, присипати спеціями, перемішати з цибулею. Додати в каструлю 750 мл кефіру, ще раз перешкодити всі компоненти, закрити посуд кришкою і прибрати в холодне місце на 4-5 годин.




Очистити 2 ріпчасті цибулини, дрібно нашаткувати. Очистити і помити моркву, нарізати кружечками. Помити кабачки, болгарський перець і баклажани, нарізати у вигляді середніх кубиків. Розігріти на сковороді олію і обсмажити овочі невеликими партіями до легкої золотинки. Присолити, подперчить, додати суміш спецій.




Сполоснути шматочки кролика від кефіру, розкласти в порційні формочки, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Викласти шарами обсмажені овочі, додавши останнім солодкий перець. Сполоснути лавровий лист, поламати на шматки і помістити по одному в горщики. Викласти зверху по ложці сметани, добре промазав шар. Закрити горщики.




Розігріти духову шафа до 230 градусів. Помістити горщики в духовку і тримати 8-10 хвилин. Прибрати підігрів до 155 градусів і залишити горщики ще на півгодини.




Зняти з посуду кришки і залишити для підрум'янення на 10-15 хвилин.



Бараняча нога у вершковому соусі


Традиційний для жителів Швейцарії блюдо для новорічного і різдвяного столу. Бараняча нога, томлена в духовці з вершковим соусом і додаванням пряних трав, стане прикрасою святкового застілля!
Час приготування: 180 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Бараняча нога з будь-яким маринадом — краща страва для Жовтої Собаки!
Інгредієнти:



нога бараняча – 17 кг;




гірчиця – 2 ст. л.;




оливкова масло – 15 ст. л.;




молоко – 1150 мл;




сіль, перець чорний мелений – за смаком;




сухий мелений коріандр – 1 ч. л.;




картопляний крохмаль – 2 ст. л.;




лавровий лист – 3-4 шт.;




свіжий розмарин – 1 гілочка;




вершки жирні – 190 мл;




перець-горошок – 7 шт.;




шавлія свіжий – 1 гілочка;




цибуля-порей – 1 шт.;




часник – 2 зубці;




свіжовичавлений лимонний сік – 25 ст. л.



Спосіб приготування



Баранячу ногу помити, обсушити рушником, присолити, подперчить, натерти гірчицею. Розігріти сковорідку з рослинним маслом, обсмажувати м'ясо на дуже сильному вогні до появи легкої скоринки. Обсмажити з усіх сторін. Викласти м'ясо у форму для запікання.




Сполоснути шавлія, розмарин, трохи порвати руками. Очистити зубці часнику, порубати ножем на великі шматки. Сполоснути і порізати цибулю-порей. Обкласти м'ясо розмарином, шавлією, часником, шматочками лаврового листа, цибулею-пореєм. Розкласти горошини перцю. Залити м'ясо молоком.




Помістити ногу в розігрітий до 185 градусів духовку, настоювати протягом 2 годин, поливаючи соусом.




Вийняти м'ясо з духовки, злити молоко в посуд. Помістити в ногу тепле місце. Зцідити залишки молока, влити вершки. Помістити посуд на плиту і довести до кипіння, додати крохмаль і перемішати, після чого зняти з вогню. Влити лимонний сік після того як молочний соус загусне. Подперчить і перемішати.




Нарізати м'ясо, розкласти на блюді і подавати з соусом.



Каннеллоні з фаршем і томатом


Каннеллоні – це традиційні італійські макарони, відрізняються великим діаметром, що робить їх дуже зручними для фарширування. Краще приготувати каннеллоні, ніж лазанью, адже її не завжди зручно різати на шматки, а от викладати порційно трубочки-макарони – саме те для фуршету або застілля. У запропонованому рецепті смак м'ясної начинки, приготовленої з додаванням молока, гармонійно поєднується з гострим соусом і смаком селери.
Час приготування: 45 хвилин

Порцій: 6
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Фаршировані каннеллоні — цікава альтернатива лазіння
Інгредієнти:



каннеллоні – 1 пачка;




оливкова олія – 2 стл.;




сухий базилік – 1/2 ч. л.;




молоко – 2/3 склянки;




томати у власному соку – 05 кг;




фарш (свинина+яловичина) – 06 кг;




часник – 3 зубчики;




ріпчаста цибуля – 2 шт.;




стебловий селера – 4 шт.;




перець чилі – 1 шт.;




сир – 75 г;




цукор-пісок – 05 ч. л.;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування



Помити і нарізати кубиками стеблової селера.




Ріпчасту цибулю очистити, нашаткувати кубиками. Розігріти на вогні сковороду з рослинним маслом, висипати цибулю і обсмажити до прозорого вигляду. Викласти фарш на сковороду. Протягом перших 5 хвилин пістійно помішувати, дроблячи шматочки. Обсмажувати, поки не з'явиться легка золотинка. Викласти до маси нарізаний кубиками стеблової селера.




Нарізати 3 помідори у власному соку і додати на сковороду. Перемішати і тримати на вогні ще 3-4 хвилини. Вилити в сковороду молоко, перешкодити, тримати на вогні, поки не випарується близько 60% рідини. Присолити, подперчить, додати цукрового піску, перемішати.




Влити 3-4 столові ложки чистої води. Накрити фарш кришкою і тримати на плиті ще 30 хвилин.




Для приготування соусу ріпчасту цибулю очистити, нашаткувати. Нарізати на шматочки перчик чилі. Очистити і нашаткувати зубці часнику. Змішати компоненти, розігріти масло на другий сковороді, висипати гостру суміш і трохи обсмажити.




Помістити залишилися томати в миску, пройтися блендером, щоб отримати однорідну масу. Вилити томати на сковороду до гострої суміші. Проварити соус протягом 4-5 хвилин на слабкому вогні. Додати сухий базилік, присолити, додати трохи цукру, перемішати і піставити настоюватися на 15-20 хвилин.




Начинити трубочки фаршем. Викласти у форму для запікання, попередньо наливши в неї 3 ложки соусу. Залити трубочки соусом. Натерти на тертці скибку сиру. Присипати каннеллоні.




Розігріти духовку до 185 градусів і запікати страву протягом 40 хвилин.



Салати


Доповнити святкове меню різноманітними салатами – одна з основних завдань для будь-якої господині, адже гості, наситившись гарячими стравами, пістійно підкладають собі ложечку-другу салату в якості закуски. Крім того, салати – страва яскраве, смачне, барвисте і по-справжньому святковий.

Теплий салат з грушами і курячим філе


Блюдо, в якому ніжний смак курячого м'яса підкреслюється ароматними грушами і ніжними нотками цитрусових.
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Солодкуваті груші і курятина відмінно поєднуються в одному блюді!
Інгредієнти:



філе куряче – 2 шт.;




свіжі груші – 2 шт.;




консервована солодка кукурудза – 200 г;




відварений розсипчастий рис – 120 г;




апельсин – 1 шт.;




оливкова олія – 3 ст. л.;




горіхи грецькі – 2 ст. л.;




петрушка (зелень) – 1/2 пучка;




сіль, мелений чорний перець, білий і червоний перець – за смаком.



Спосіб приготування



Відварити в підсоленій воді куряче філе, остудити. Нарізати невеликими кубиками.




Сполоснути груші, розрізати на частини, видаливши серцевину. Нарізати на тонкі скибочки.




Відварити рис в трохи підсоленій воді. Промити під проточною водою.




Вичавити свіжий сік з 1/2 частини апельсина. Вилити в миску масло оливи, додати апельсинового соку, присолити, полити чорним, білим і червоним перцем. Сполоснути зелень петрушки. Обсушити, дрібно нашаткувати, додати в соус.




Висипати горіхи на дощечку і прокатати качалкою, поки не вийдуть дрібні шматочки. Викласти в салатницю шматочки курячого філе, кукурудзу, рис, горіхи, перемішати, залити соусом.



Салат з яловичиною «Новорічний віночок»


Ситний салат, який не тільки дуже смачний, але і красиво оформлений у вигляді справжнього різдвяного вінка . Блюдо гармонійно насичене смаками вареного м'яса, вареного картоплі, маринованих огірочків і зелених оливок.
Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Абсолютно будь-який салат можна оформити, як різдвяний вінок
Інгредієнти:



яловичина (вирізка) – 300 т;




ріпчаста цибуля – 1 шт.;




мариновані огірки – 3 шт.;




яйця курячі – 3 шт.;




кріп – 1 пучок;




картопля – 3 шт.;




майонез – 5-6 ст. л.;




цукор-пісок – 1/2 ч. л.;




оцет яблучний – 1 /2 ч. л.;




гранат – 1 шт.;




кукурудза консервована – 1 ст. л.;




твердий сир – 50 г;




оливки – 6 шт.




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування



Відварити в підсоленій воді шматок яловичини. Остудити і розрізати м'ясо на невеликі кубики. Підготувати блюдо з плоским дном. Помістити склянку в його центральну частину. Розкласти м'ясо навколо склянки.




Відварити картоплю в мундирі, натерти при допомоги середньої терки. Розкласти другим шаром. Присолити, присмачити перцем, змастити шар майонезом.




Очистити цибулю. Нарізати тонкими півкільцями, викласти в миску, залити 1/2 склянки крутого окропу. Залишити на 5 хвилин, злити воду, потримати цибулю під струменем холодної води, трохи віджати. Залити оцтом, присипати цукровим піском, перемішати і дати настоятися 15 хвилин. Розкласти цибулю третім шаром.




Натерти на тертці мариновані огірочки, трохи віджати, розкласти зверху лука. Промазати майонезом. Сполоснути зелень кропу, розділити на невеликі гілочки, викласти на салат. Вийняти склянку.




Нарізати сир тонкими скибочками, вирізати зірочки. Розрізати на тонкі кружечки оливки. Розкласти зверху «віночка» оливкові гуртки, кукурудзу, зернятка граната і сирні зірочки. Помістити салат в холодильник на годину.



Салат-коктейль з кроликом і чорносливом


Для вечірки з фуршетом кращим варіантом вважається подача салатів в порційних стаканчиках для коктейлю. Салат з ніжним м'ясом кролика – це не лише дієтичне, але і дуже смачне блюдо, в якому гармонійно поєднуються горішки кеш'ю, чорнослив, свіжа зелень і м'ясо.
Час приготування: 55 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Святкова порційна подача салату з кролятиною і чорносливом
Інгредієнти:



кролик (ніжки) – 4 шт.;




свіжий огірок – 3 шт.;




яйця перепелині – 8 шт.;




чорнослив – 12 шт.;




сметана – 8 ст. л.;




петрушка (зелень) – 1 пучок;




сіль, мелений чорний перець – за смаком.



Спосіб приготування:



Відварити ніжки кролика в подселенной воді. Остудити і розібрати на невеликі шматочки. Викласти м'ясо на дно склянок (креманок). Трохи подперчить. Змастити шаром сметани.




Розігріти сковороду з покриттям з тефлону, висипати горішки і трохи обсмажити, пістійно перемішуючи. Остудити, викласти горіхи в ступці і подрібнити.




Відварити круто яйця. Очистити від шкаралупи і нарізати на кубики. Викласти в миску чорнослив, залити окропом. Запарювати 5 хвилин, злити воду. Чорнослив нарізати на тонкі скибочки. Огірки помити, очистити від шкірки і нарізати на тонкі скибочки.




Розкласти поверх м'яса огірки. Змастити сметаною і присолити. Висипати в кожну креманку яйця, присолити, подперчить, змастити сметаною. Викласти шар чорносливу. Присипати шаром подрібненого кешью.




Промити під струменем проточної води петрушку, обсушити і нашаткувати. Присипати салат шаром шаткованою зелені. Помістити в холодильник на годину.



Десерти


Мабуть, найбільш очікуваним моментом всього новорічного застілля можна назвати той, коли на стіл урочисто ставиться святковий десерт. Такі ласощі ми готуємо не так вже часто, так що не відмовимося від задоволення спробувати солодкий шедевр від гостинної господині вечірки. Пропонуємо ознайомитися з рецептами незвичайних і дивно смачних тортів і тістечок, які обов'язково здивують гостей, що зібралися за новорічним столом.

Торт «Ніжний» печиво савоярді


Повітряне печиво, консервовані ананаси і ніжний сметанний крем дозволяють приготувати вишуканий десерт, який не просто смачний, але і дуже простий, адже його зовсім не треба пекти!
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Тортик з савоярді можна робити з будь-якими фруктами або ягодами
Інгредієнти:



печиво савоярді – 220 г;




сметана (жирна) – 550 г;




консервовані кружечки ананасів – 320 г;




цукровий пісок – 175 р.



Спосіб приготування



Помістити сметану в миску, всипати цукровий пісок і ретельно змішати компоненти за допомогою блендера або міксера.




Розкласти 1/2 частину печива савоярді на дно рознімної форми. Залити кремом.




Відкрити банку з ананасами, розрізати кружечки на кубики. Викласти печиво. Зверху розкласти решту печиво і залити кремом.




Піставити форму в холодильник на ніч для просочення. Торт готовий!




Перед подачею можна прикрасити десерт шматочками ананасів і крихтами печива.



Шоколадний торт «Вупі Пай»


Одночасно дуже насичений і ніжний десерт, в якому гармонійно поєднуються смак шоколаду і вершкового крему.
Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 8
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
Ніжний вершково-шоколадний десерт сподобається любителям солоденького
Інгредієнти
Для тіста:



яйця курячі – 2 шт.;




вершкове масло – 175 г;




пудра цукрова – 195 г;




молоко – 210 мл;




борошно пшеничне — 265 г;




розпушувач для тіста – 1 пакетик;




порошок какао – 55 ст. л.;



Для крему:



пудра цукрова – 45 ст. л.;




жирні вершки – 560 мл;



Для глазурі:



вершкове масло – 70 г;




цукор-пісок – 3 ст. л.;




сметана (середньої жирності) – 25 ст. л.;




порошок какао – 25 ст. л.



Спосіб приготування



Для приготування основи дістати з холодильника масло і дати йому підтанути. Покласти масло в миску, додати 195 грам цукрової пудри і ретельно перетерти компоненти. Вбити два курячих яйця і перемішати за допомогою блендера. Всипати ложку борошна, перемішати, додати розпушувач для тіста і ще раз змішати інгредієнти. Потроху ввести решту борошна і вимісити тісто, доливаючи молоко.




Змастити роз'ємну форму маслом, перекласти в неї тісто. Розігріти духовку до 185 градусів, помістити в неї форму з тестом і тримати 45 хвилин. Вийняти і дати добре охолонути. Розрізати на три частини.




Перелити охолоджені вершки в миску, додати цукрову пудру і гарненько збити.




Перекласти один корж на блюдо. Перелити вершки в кулінарний мішок і викласти на бисквитном шарі крем. Накрити другим коржем і повторити процес з кремом. Закрити торт третім коржем, присипати цукровою пудрою і дати настоятися в холодильнику.




Для приготування глазурі помістити в каструлю масло, сметану, порошок какао і цукровий пісок. Перемішати компоненти, піставити посуд на невеликий вогонь і варити, помішуючи, до однорідного стану. Залити торт глазур'ю.



Пісочні кошики з яблуками і меренгами


Ніжні тістечка, аромат яких нагадує про літо, а тендітні меренги дивно гармонійно відтіняються ягідним смаком.
Час приготування: 40 хвилин

Порцій: 12
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
При бажанні ви можете замінити начинку кошиків на будь-яку іншу!
Інгредієнти
Для тіста:



борошно пшеничне – 155 г;




вершкове масло – 85 м;




пудра цукрова – 35 г;




жовтки від курячих яєць – 3 шт.;




цукор ванільний – 1 ч. л.



Для начинки:



яблука солодкі – 450 г;




вершкове масло – 25 г;




цукор-пісок – 25 г;




свіжовичавлений сік лимона – 2 ст. л.;




лимонна цедра – 1 ст. л.;




ягоди смородини, малини – по 11 шт.



Для меренги:



білки від курячих яєць – 3 шт.;




пудра цукрова – 125 г;




кукурудзяний крохмаль – 11 г;




свіжовичавлений лимонний сік – 1 ст. л.



Спосіб приготування



Для приготування тіста просіяти борошно пшеничне, накришити вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати ванільний цукор, перемішати до утворення крихти. Влити жовтки трьох яєць, перемішати. Скачати тісто в кулю і відправити в холодне місце на 25 хвилин.




Помити яблука, очистити шкірку, розрізати і вичистити насіння. Нарізати у вигляді дрібних кубиків. Для приготування начинки викласти яблука в каструлю з товстим дном, додати масло, цукровий пісок і лимонну цедру. Перемішати дерев'яною лопаткою і помістити на плиту на великий вогонь. Тримати 2-3 хвилини, потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати до того моменту, поки яблука не стануть м'якими. Зняти з вогню.




Вийняти тісто з холодильника. Розділити на частини, розкачати у вигляді тонких коржів і помістити у форми для кексів, притискаючи до дна і бічних частинах. Прибрати в морозильну камеру на 20 хвилин.




Розігріти духову шафу до 195 градусів. Викласти форми з тестом на деко і піставити випікатися на 10-15 хвилин. Дістати з духовки. Викласти у форми шар яблук, трохи притискаючи. Розкласти по кілька ягід смородини та малини.




Для приготування меренги помістити білки в холодильник на 25 хвилин, потім збити блендером, додаючи цукрову пудру. Додати свіжовичавлений лимонний сік і ще раз збити до утворення щільної маси, ввівши в кінці кукурудзяний крохмаль. Викласти отриману масу в кондитерський мішечок і сформувати завиток на кошичку.




Розігріти духовку до 140 градусів. Помістити кошички на 55 хвилин, поки меренга не стане сухою. Вийняти кошики з духовки і формочок.

загрузка...
Що приготувати на Новий рік Собаки 2018? Рецепти новорічних страв для 31 грудня
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають