Ось і підходить до логічного кінця рік Червоного Вогняного Півня, і на порозі вже стоїть новий господар Жовта Земляний Собака, а, значить, саме час подумати про новорічному святковому столі. Саме тому новорічне меню 2018 рецепти для святкового столу є однією з самих обговорюваних і цікавих тем, так як дозволяють дізнатися багато нового і цікавого, наштовхують на різноманітні творчі та кулінарні експерименти, які обов'язково порадують не тільки вас, але і ваших гостей, рідних. Серед усього різноманіття нових і оригінальних страв, мабуть, слід відзначити наступні.
Це вінегрет з вареною ковбасою, королівський салат з апельсинами, салат «Об'єднання», курячий рулет з начинкою, булочки з жульєном, «Солоний» торт, решті – картопляні оладки, запечена в духовці картопля з копченої або свіжої грудинкою, пікантна свинина, качка запечена, стегенця з часником, легкий десерт, солодкий лікер з бананів.
Погодьтеся, досить оригінальне і незвичайне новорічне меню. Тепер саме час познайомитися з деякими рецептами страв, які по праву можуть стати прикрасою вашого столу.
Нове блюдо – пікантна свинина.
Для приготування цього смачного, ароматного і дуже апетитного страви потрібні наступні інгредієнти.
1.Карбонат свинячий, причому краще всього купувати зі шкіркою, так як в цьому випадку його найкраще нарізати ромбиками – 1-15 кг 2.Майонез – пару ложок. 3.Діжонська гірчиця – 1 ст. ложка. 4.Мелений імбир. 5.Мелений розмарин. 6.Пряні трави. 7.Рослинна олія – 30 мл Тепер приступаємо безпосередньо до самого процесу приготування, тому щоб страва дійсно вийшло на славу, рекомендується в перший раз в точності дотримуватися послідовності дій.
По-перше, свинину ретельно промиваємо, обсушуємо, шкірку нарізаємо невеликими ромбиками. По-друге, приготоване м'ясо обсипаємо приправами, обмазуємо часником і майонезом і відправляємо маринуватися в холодильник в середньому на 1 годину. По-третє, по закінченню часу свинину акуратно перекладаємо у вогнетривку форму, в яку також доливаємо воду в кількості 100-200 мл і відправляємо запікатися в жаровій шафі на 1 годину. При цьому страва необхідно регулярно поливати виділяється соком від цього воно буде ще смачніше і соковитіше. В-четвертих, по закінченню часу м'ясо протикаємо шпажкою і якщо на місці проколу не утворилося рідини, то ваше блюдо готове. Тепер м'ясо нарізаємо на рівні шматочки і подаємо до столу. Що стосується гарніру і оформлення, то тут кожна господиня включає свою фантазію. «Солоний» торт, і його фото.
Це блюдо по праву можна вважати гордістю кожної господині, тому воно завжди має бути в новорічному меню і на святковому столі. На сьогоднішній день це блюдо можна приготувати абсолютно з будь-якого продукту. Але, мабуть, найоригінальнішим дійсно буде вважатися торт з креветками. Для його приготування вам будуть потрібні наступні продукти.
1.Курячі яйця – 4 шт. 2.Пшеничне борошно – 500 гр. 3.Вершкове масло – 50 гр. 4.Цукор – 30 гр. 5.Розпушувач і сіль. Для начинки:
1.Креветки – 150 гр. 2.Вершки – 100 гр. 3.Сіль. 4.Сік лимона або лимонна кислота – половина чайної ложки. 5.Сирний сир – 100 гр. 6.Сметана – 120 гр. 7.Слабосолона форель. 8.Листовий салат. 9.Кунжут для посипання. Тепер приступаємо до приготування цієї страви.
Крок 1. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо в велику піну, а ось жовтки збиваємо з цукром і маслом і ретельно розтираємо їх дочиста. Крок 2. В жовткову масу відправляємо половину збитих білків, борошно, білки, що залишилися, і все акуратно і ретельно, в ручну перемішуємо до рівномірної консистенції. Крок 3. Готове тісто перекладаємо в форму, яку попередньо закутали всередині фольгою або ж спеціальним папером для випічки. Крок 4. Форму разом з тестом відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо в середньому 30 хвилин. Готовий бісквіт обережно витягуємо і залишаємо остигати на тарілці. Крок 5. Приступаємо до приготування начинки. Для цього креветки відварюємо протягом 5 хвилин, охолодити і очистити їх. М'ясо креветок подрібнюємо за допомогою блендера і в отриману масу додаємо вершки, а також лимонний сік і сіль за смаком. Все добре перемішуємо. Готуємо сирну масу, для якої з'єднуємо сир, сметану і сіль, все ретельно перемішуємо. Крок 6. Формуємо і прикрашаємо блюдо. Готову креветочную масу викладаємо на бісквіт, а сирною прикрашаємо наш торт, тому на цьому етапі роботи краще всього використовувати кондитерський шприц. Центр торта обов'язково слід прикрасити шматочками форелі та листям салату, поверхня яких також посипаємо кунжутом. Правда виглядає не просто привабливо, а дуже апетитно. Пам'ятайте, якщо ви хочете насправді порадувати всіх своїх гостей і рідних чимось смачненьким, новеньким і оригінальним, доведеться трішки попрацювати. Але, повірте, це того варто.