До Нового Року 2018 багато господинь шукають рецепти, якими можна здивувати своїх домочадців і гостей. Але що приготувати, якщо всі ваші «коронні страви» вже давно звичні для всіх, а освоїти нові не так-то просто? Озброїтеся рецептами з нашого списку, зробивши акцент на великій кількості фруктів і святкової атрибутики. Можете не сумніватися, що такі нововведення припадуть до смаку і дорослим, і дітям!
Новорічні кейк-попси
Ваші гості будуть у захваті від смачних бісквітних кульок на паличках. Цей десерт на хвилиночку привратит їх у дітей.
Інгредієнти :
шоколадне печиво — 250 гр. вершковий сир — 150 гр. білий шоколад — 200 гр. рослинна олія (без запаху) — 20 мл кондитерська посипання, горішки, кокосова стружка, терте печиво палички для кейк-попсов — 25 шт. Спосіб приготування:
Що б приготувати шоколадну масу:У блендері подрібнюємо печиво в дуже дрібну крихту. Додаємо вершковий сир і знову протираємо в блендері до утворення однорідної маси. Отриману масу покласти в холодильник на 30 хвилин. Поки маса застигає, на водяній бані розтоплюємо подрібнену на шматочки шоколад. Коли шоколад перетвориться в однорідну глянсову глазур без грудочок, додаємо рослинне масло і добре перемішуємо до однорідного стану. Відокремлюємо від шоколадної маси однакові шматочки по 20 гр. кожен і формуємо рівні кульки, розгортаючи їх між долонь. Потім кінчик палички для кейк-попсов в шоколад і вставляємо в кожну кульку. Відправляємо на 10 хвилин в морозильну камеру. Потім виймаємо кульки з морозильної камери і занурюємо кожен в розтоплений шоколад. Тут увага! Щоб шоколад не стікав потрібно швидко помахати кейк-попсом вправо-вліво, щоб зайвий шоколад стек.Якщо ви бачите, що шоколад дуже рідкий і стікає з кульки, значить його потрібно охолодити — киньте в нього трохи подрібненого шоколаду ретельно перемішайте до повного його розчинення. Якщо ж шоколад занадто густий і не лягає рівно на поверхню, значить його потрібно підігріти. Другий варіант — додати трохи рослинного масла, але щоб не зіпсувати смак, з маслом краще не гратися.
Святкові капкейки
Рецепт цих новорічних капкейків незамінний порятунок потопаючих дуже зайнятих або початківців господарок. Але незважаючи на всю простоту приготування, капкейки виходять цілком новорічними і ошатними.
Інгредієнти:
Для кексів:
борошно — 80 гр. какао-порошок — 30 гр. сода — 1/4 ч. л. сіль — 1 щіпка вершкове масло розм'якшене — 60 гр. цукор — 140 гр. яйце, кімнатної температури — 1 шт. ванільний екстракт — 1/2 ч. л. молоко — 110 мл Взагалі, візьміть собі на замітку, що при випіканні кексів, як великих, так і маленьких, всі інгредієнти повинні бути доведені до кімнатної температури. Тому заздалегідь вийміть їх з холодильника. Для крему:
вершки жирні (?35%), охолоджені — 100 мл цукрова пудра — 1 ст. л. кілька крапель ванільного екстракту Для прикраси:
ягоди червоного кольору — 12 шт. кокосова стружка — 1 ст. л. Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 180?. Заповнюємо 12 формочок для капкейків паперовими капсулами (за браком капсул форми змащуємо маслом і присипаємо борошном). У невелику миску просіваємо борошно, соду, какао-порошок і сіль. Перемішуємо і просіваємо ще раз для додання більшої легкості. У чашу міксера кладемо розм'якшене вершкове масло, нарізане кубиками і цукор. Збиваємо міксером на середній швидкості до утворення світлої повітряної маси (близько 3 хвилин). Вводимо яйце і ванільний екстракт, і збиваємо ще трохи до утворення однорідної маси. Потім всипаємо просіяне борошно з какао, додаємо молоко і знову збиваємо до однорідної гладкої консистенції. Заповнюємо підготовлені форми тестом на 1/2 і випікаємо близько 18 хвилин. Готові кекси виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження.
Для крему збиваємо добре охолоджені вершки з цукровою пудрою і ванільним екстрактом до стійких піків. За допомогою кондитерського мішка або ложки наносимо трохи крему на наші новорічні капкейки. Прикрашаємо кожен капкейк ягодою і посипаємо кокосовою стружкою. Кекси для новорічних капкейків ви можете приготувати за 1-2 дні до новорічного застілля і обернути кожен в харчову плівку. А прикрасити кремом вже безпосередньо в день приходу гостей.
Імбирні пряники на Новий рік
Заморська мода на рождестфенское імбирне печиво трансформувалася у нас в повальне захоплення імбирними пряниками. З незрозумілих мені причин саме так стали називати будь-пісочне печиво, до складу якого входить мед і прянощі на чолі з імбиром. Кожен другий поважаючий себе індивідуальністю вважає належним приготувати, або, як мінімум, купити коробочку розписних пряничка на новий рік. Не стільки на поїсти, скільки на сувенір або повісити на ялинку.
Інгредієнти:
Для пряників:
борошно -350 гр. цукор — 160 гр. кориця мелена — 2 ч. л. мускатний горіх — 1 щіпка імбир — 2 ч. л. гвоздика — 1 щіпка сода — 1/2 ч. л. цукор — 160 гр. сіль — 1 щіпка вершкове масло, холодне — 110 гр. мед — 50 гр. яйце — 1 шт.
Для глазурі: яєчний білок — 1 шт. цукрова пудра — ?150 гр. (залежить від розміру білка) кілька крапель лимонного соку. Спосіб приготування:
У блендер складаємо всі продукти, крім яйця, в тому порядку, в якому вони зазначені вище (холодне масло попередньо наріжемо кубиками) Змішуємо всі інгредієнти в пульсуючому режимі блендера (кількома короткими натисканнями, щоб маса не нагрілася) до утворення борошняної крихти і висипаємо на робочу поверхню. Робимо поглиблення в центрі і розбиваємо туди яйце. Перемішуємо виделкою борошняну крихту з яйцем, потім руками збираємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку, злегка приплюснувши. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Після того, як тісто відпочило, перекладаємо його на робочий стіл, припиленний борошном і розгортаємо в пласт товщиною не менше 1 див. Тим часом розігріваємо духовку до 170? і застеляємо деко папером для випічки.
Каттерами різної форми вирізаємо новорічні фігурки. Якщо ви плануєте вішати вироби на ялинку, зробіть невеликі отвори в кожній печенюшке. Розкладаємо фігурки на деко на відстані один від одного і випікаємо протягом 15 хвилин. Готові пряники охолоджуємо протягом 5 хвилин і перекладаємо на решітку до повного остигання. Готуємо глазур. З допомогою силіконової лопаточки ретельно розтираємо білок з цукровою пудрою до утворення однорідної глазурі білого кольору. Перекладаємо глазур в мішок і розписуємо наші новорічні пряники. За бажанням можна додати кілька крапель харчового барвника. Готову глазур використовуємо відразу інакше вона охолоне. Розписним пряникам даємо застигнути протягом кількох годин.
Казкове желе
Готується таке красиве желе шарами дуже швидко і просто, а подати такий десерт до святкового столу абсолютно не соромно навіть досвідченій господині.
Інгредієнти:
Для панакоти:
желатин, листовий — 8 гр. вершки — 200 гр. цукор — 40 гр. мед — 20 гр. йогурт натуральний — 300 гр. Для фруктового желе:
желатин, листовий — 8 гр. полуничний сік — 360 гр. Спосіб приготування
Для шару панакоти в холодній воді замочуємо пластини желатину протягом 5-10 хвилин. Поки замочується желатин в невеликій каструльці доводимо до кипіння вершки з цукром і медом, періодично перемішуючи. Як тільки вершки закиплять, знімаємо каструлю з вогню і додаємо віджатий желатин. Інтенсивно перемішуємо ложкою до повного розчинення желатину. Додаємо йогурт і перемішуємо до утворення однорідної маси. У форму для мафінів розставляємо сервірувальні стакани під нахилом і розливаємо йогуртове желе. Накриваємо форму харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3-4 години до повного застигання. Для фруктового желе замочуємо пластини желатину в холодній воді на 5-10 хвилин. Тим часом в маленькій каструльці доводимо до кипіння 100 гр. соку, знімаємо каструлю з вогню і розчиняємо в ньому віджатий желатин при інтенсивному перемішуванні. Додаємо сік, що залишився і знову перемішуємо. Остуджуємо желе і тільки після того, як він повністю охолоне розливаємо його в формочки з застиглої панакотою. Важливо, щоб другий шар желе з соку повністю охолов перш, ніж розливати його по формах. В іншому випадку 2 шару желе просто змішаються один з одним.
Остуджуємо готове желе в холодильнику не менше 2-х годин. Перед подачею прикрашаємо новорічний желе шарами збитими вершками і свіжими ягодами.
Шоколадний крем з фісташками
Ніжне шоколадно-горіховий крем підніме вам настрій у новорічну ніч. Ще один простий ,але смачний рецепт новорічного десерту, від якої ваші гості, і особливо діти, прийдуть в захват!
Інгредієнти:
молоко 500 мл цукор 110 г шоколад темний-100 г масло вершкове 60 г крохмаль картопляний 35 г яйця (жовток) 4 шт. какао-порошок 1 ч. л. фісташки Спосіб приготування:
Темний шоколад поламати на шматочки, залити молоком, прогріти до розплавлення шоколаду, як тільки маса почне закипати – зняти з вогню. Окремо розтерти сирі яєчні жовтки, цукровий пісок, картопляний крохмаль і какао-порошок. Ввести цю суміш в гарячу шоколадну масу. Якщо крем буде густоват, можна долити молоко. Ємність знову піставити на тихий вогонь, прогріти до загустіння. Крем перекласти в миску, додати м'яке вершкове масло і збити міксером або віночком. Готовий десертний шоколадний крем розкласти в порційний посуд, охолодити в холодильнику.
При подачі страву можна посипати меленими фісташками, вкрасти свіжими ягодами полуниці, листочком м'яти. Чарівні корзинки з кремом
Це один з найкращих десертів на Новий рік, кому пощастило покуштувати ці неймовірні пісочні кошики із кремом, в один голос захоплювалися, що це найкращі кошички в їх житті.В цьому десерті неприторний повітряний крем поєднується з насиченим солодкої пісочної основою.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
борошно — 250 гр. вершкове масло, розм'якшене вершкове — 150 гр. цукрова пудра — 200 гр. яєчні жовтки — 5 шт. щіпка солі цедра 1/2 лимона Для крему:
молоко — 250 мл цукор — 60 гр. ваніль — 1/2 стручка або 1 щіпка ваніліну яєчні жовтки — 40 гр. (2 шт.) кукурудзяний крохмаль — 30 гр. рослинні вершки — 125 мл натуральні вершки жирністю більше 30% — 125 мл
Для желейної глазурі :
желатин — 4 гр. вода — 125 мл цукор — 2 ст. л. Для прикраси:
полуниця — 11 шт. ківі — 1 шт. листочки м'яти — 22 шт. Спосіб приготування:
Для пісочного кошичків змішуємо борошно з цукровою пудрою і насипаємо цю суміш гіркою на робочу поверхню, присипану борошном. У центрі гірки робимо поглиблення і додаємо туди щіпку солі, терту цедру 1/2 лимона і вершкове масло кімнатної температури. Розминаємо масло руками, поєднуючи його з іншими інгредієнтами до отримання дрібної консистенції хлібної крихти. (*Цю процедуру можна виконати і за допомогою блендера. У цьому випадку просто змішуємо разом всі інгредієнти в блендері, при цьому масло повинне бути холодним). Знову робимо поглиблення в центрі суміші і вводимо яєчні жовтки. Руками замішуємо однорідне пластичне тісто, але це потрібно зробити швидко! Інакше тісто вийде жорстке. З отриманого тіста формуємо кулю, загорнути у харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 годину, не менше. Поки тісто охолоджується, готуємо заварноц крем.
У невеликій каструлі змішуємо молоко, половину цукру (30 гр.) і ваніль (якщо використовуємо ванілін, додаємо його в самому кінці приготування крему) і доводимо до кипіння на помірному вогні, періодично помішуючи. Тим часом в окремій мисці змішуємо решту 30 гр. цукру, яєчні жовтки і крохмаль. Після того, як молоко закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, переливаємо 1/3 частина молока в яєчну суміш і перемішуємо вінчиком. Пістійно та інтенсивно перемішуючи, вводимо утворену суміш у каструлю з молоком, що залишилося. Коли суміш почне загусати і перетвориться в однорідний крем без грудочок, знімаємо каструлю з вогню. Готовий заварний крем перекладаємо в інший посуд (щоб швидше охолонув) і покриваємо харчовою плівкою, щоб вона щільно прилягала до поверхні крему. Даємо крему трохи охолонути і поміщаємо в холодильник до повного охолодження. Після того, як тісто відпочило, а крем охолоджується в холодильнику, приступаємо до ВИПІКАННЯ пісочних кошичків.
Розігріваємо духовку до 180?. Відщипуємо від тесту по шматочку у відповідності з розміром ваших формочок і розподіляємо руками тісто по дну і стінкам форми. Ретельно придавлюємо тісто пальцями до поверхні формочки, приділяючи особливу увагу боків, щоб вийшов тонкий рівномірний шар тіста. Максимальна товщина тіста має бути не більше 1/2 див. Виступаючі надлишки тіста просто зчищають руками. Проколюємо тісто виделкою в декількох місцях, щоб тісто не піднялося більше покладеного. Розміщуємо формочки на деко і випікаємо в розігрітій духовці протягом 18-20 хвилин або поки тарталетки не підрум'яняться. Готові тарталетки залишаємо на 5 хвилин у формочках, після чого виймаємо їх з формочок і перекладаємо на решітку до повного охолодження. Після цього готуємо желе для покриття фруктів. Таке желе уповільнює потемніння фруктів і робить їх більш привабливими. На смак воно ніяк не впливає, так що, в принципі, можна обійтися і без нього. Я використовую професійну желейное покриття на агар-агарі. Але для цих кошиків чудово підійде і звичайна безбарвне желе для тортів (наприклад, Dr. Oetker). Якщо ж у вас є схильність до перфекціонізму, то рекомендую приготувати таке желе самостійно, тим більше, що зробити це не складе ніякої праці. У невеликій каструльці змішуємо желатин, воду і цукор і доводимо до кипіння. Після того, як желе закипить і стане прозорим, знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо.
Після того, як заварний крем повністю охолоне, приступаємо до заключного етапу:
З допомогою міксера рослинні вершки збиваємо в стійкий крем (важливо не перебити!). Як тільки на вершках почне залишатися виразний слід від віночка, обережно, невеликими порціями, але швидко вводимо тварини вершки, продовжуючи збивати. Не варто наливати вершки безпосередньо на працюючий віночок. Є небезпека «потрапити під роздачу» від фонтану білих бризок. Відразу після того, як вершки придбають потрібну нам стійку консистенцію (див. статтю), зупиняємо міксер і перевіряємо стійкість вершків. Якщо збиті вершки не опадають з віночка, то наш крем готовий. Тепер все, що нам потрібно, це дуже акуратно змішати остиглий заварний крем зі збитими вершками. На цьому пункті зупинюся детальніше: Скажу чесно, не з першого разу я навчилася змішувати заварний крем зі збитими вершками так, щоб вершки не осеклись. Тут дуже важливо робити все максимально швидко і акуратно. Першим ділом потрібно викласти заварний крем у велику миску. Чим більше миска, тим зручніше перемішувати. Зверху на крем викладаємо збиті вершки змішуємо 2 маси кондитерським шпателем, а краще рукою, рухами знизу вгору, від стінок до центру, як би збираючи крем з дна і складаючи його вдвічі. І так по всьому периметру миски, поки обидва крему не об'єднаються в однорідну масу. Чим менше рухів нам знадобиться для того, щоб змішати крем, тим менша ймовірність, що він осечется.
Готовий крем перекладаємо в кондитерський мішок і наповнюємо остиглі кошики. Нарізаємо фрукти невеликими шматочками і викладаємо на крем. За допомогою пензлика наносимо трохи остиглого желе на фрукти.