На Новий рік 2018 хочеться не просто відкрити пляшку з шампанським, але і порадувати себе і своїх гостей незвичайними напоями. Алкогольні і безалкогольні новорічні коктейлі – це не менш важлива частина святкового столу, чим гарячіше або салати, без них ніяк не обійтися, якщо хочеться щоб свято було яскравим і незабутнім. Щоб навчитися готувати новорічні коктейлі на будь-який смак, використовуйте запропоновані у цій рубриці рецепти. Ви зможете робити самі яскраві, смачні, красиві новорічні коктейлі на радість рідним і близьким.
Цитрусовий бум: коктейль з горілкою
Інгредієнти:
40 мл горілки 15 мл апельсинового лікеру 2 апельсина 1/2 лимона лимона лід гілочки розмарину Спосіб приготування:
Вичавити з апельсинів і лимона сік (можна помітити на пакетований сік). Натерти на тертці цедру лимона. У шейкер налити сік, горілку і лікер, струсити. В коктейльний бокал додати лід, налити коктейль. Прикрасити коктейль гілочкою розмарину. Коктейль на удачу: коктейль з джином
Інгредієнти:
50 мл джина 20 мл лимонного соку 10 мл цукрового сиропу 15 мл ягідного лікеру 3 ягоди ожини (можна взяти інші ягоди) лід м'ята Спосіб приготування
У склянці розім'яти ягоди. Влити туди джин, лимонний сік, цукровий сироп, добре перемішати. Перелити через сито в коктейльний келих, заповнити його колотим льодом майже доверху. Влити лікер. Насипати колотого льоду з гіркою. Прикрасити гілочкою м'яти. Новорічний настрій: коктейль з мартіні
Інгредієнти:
50 мл мартіні 75 мл журавлинний морс 75 мл апельсиновий сік лід вишня для прикраси Спосіб приготування
По черзі налити всі інгредієнти в келих. Після змішування всіх інгредієнтів внизу келиха з'явиться цікавий ефект, який називають червоне сонце. Додати в коктейль лід. Прикрасити вишнею на шпажці. Загадай бажання: коктейль з шампанським
Інгредієнти:
300 мл грейпфрутового соку 1 грейпфрут шампанське малина для прикраси Спосіб приготування:
Натерти на тертці грейпфрутову цедру. На дно келиха налити 75 мл грейпфрутового соку, доверху долити шампанське. Прикрасити грейпфрутової стружкою і ягідкою малини на шпажці. Снігова лавина: коктейль з ромом і шампанським
Інгредієнти на 2 порції:
100 г білого морозива 25 ш рома 50 г шампанського лід Спосіб приготування:
В келихи покласти по шматочку льоду, потім дві столові ложки морозива, полити ромом. Потім обережно, з ножа влити шампанське, щоб з усіх боків оточити морозиво. Новорічний карнавал: коктейлі з шампанським
Інгредієнти:
75 мл мартіні 75 мл шампанського 1 четвертинка лимона 1 г м'яти кед в кубиках Спосіб приготування:
Наповнити келих льодом. Додати вина і шампанське.Вичавити в склянку сік четвертинки лимона. Розмішати коктейль ложкою. Прикрасити листочком м'яти і часточкою лимона.
Мандариновий пунш: напій з лікером
Інгредієнти:
500г мандаринів 300мл води 50мл меду 3 лимона 1 пляшка лікеру «Benedictine» чебрець (гілочки) лід Спосіб приготування:
В теплу воду влити мед, розчинити його, помішуючи. Мандарини очистити від шкірки, розібрати на часточки, вибрати з часточок кісточки, викласти в медову воду. Видавити у воду сік 2 лимонов, влити лікер. Третій лимон нарізати тонкими кружальцями, прибрати кісточки і викласти в пунш. Прибрати новорічний пунш в холодильник на 2 год, потім його можна подавати до столу, налив у великі келихи, або у великій круглій глибокої чаші. Прикрашати пунш, наливаючи в келихи, гілочкою чебрецю.
Новорічне веселощі: коктейль з лікером
Банан (великий) — 1 шт Манго (невелика) — 1 шт Яблуко (невелика) — 1 шт Лікер — 50 мл М'ята — 1 пуч. Імбир — 10 г Спосіб приготування:
Очищаємо яблуко, банан, манго. У блендері подрібнюємо перераховані фрукти і м'яту до однорідної маси. На дрібній тертці натираємо імбир. Доливаємо 50 мл лікеру.Ставимо в холодильник на 20 хвилин. Прикрашаємо за смаком і бажанням. Подавати холодним.
Імбирне печиво: коктейль з лікером
Інгредієнти:
вершковий лікер 100 мл молоко 200 мл кавовий лікер 30 мл ванілін щіпка імбирне печиво 2 шт. лід за смаком коричневий цукор і горіхи для прикраси Спосіб приготування:
Змішати кавовий і вершковий лікери, молоко і ванілін в шейкері з льодом. Перелити в охолоджені келихи для мартіні. Гарнірувати коктейль маленьким імбирним пряником. Перед тим, як наливати коктейль, краю склянок можна прикрасити коричневим цукром. Для цього потрібно насипати цукор в плоску тарілку. Потім провести часточкою апельсина або лимона по краю келиха і відразу ж занурити його в цукор. Безалкогольне шампанське
Інгредієнти:
1 літр води 150 г меду 150 г цукру 2 лаврових аркуша 5 г кориці, гвоздики, кардамону, імбиру, мускатного горіха Спосіб приготування:
Воду закип'ятити, додати прянощі, мед, цукор і варити ще 10-15 хвилин. Дати настоятися, розлити по пляшках, додати в кожну по кілька родзинок, щільно закупорити і прибрати в холодильник настоюватися на 2-3 тижні.
Безалкогольний мохіто:
Інгредієнти:
М'ята — 1 пучок, Цукор коричневий — 2 ст. ложки, Лайм — 1 шт., Лід — 2 жмені, Мінеральна вода (Спрайт) — за потребою. Спосіб приготування:
Лайм розрізати на 8 частин. Мінеральну воду охолодити. Листочки м'яти відокремити від гілочок.У кожну склянку покласти листочки м'яти (наприклад, 15-20 шт.), 1 ст. ложку коричневого цукру, 4 часточки лайма. Ретельно пом'яти вміст склянок товкачем для ступки.Додати до склянки лід, залити мінеральною водою або Спрайтом, перемішати. Можна прикрасити напій листочком м'яти, часточкою лайма і відразу подати. Якщо у вас немає маточки для ступки листя м'яти можна подрібнити і розім'яти пальцями. Сік з часточок лимона вичавити в склянку і скоринки теж можна використовувати, поклавши декілька на склянку.
Сніговий Новий рік: коктейль з лікером
Інгредієнти:
1 л молока 200 г білого шоколаду (натертого) 2 неочищених шматочки апельсина 4 злегка розім'ятих бутона гвоздики 2 злегка розім'ятих палички кориці щіпка свеженатертого мускатного горіха 75 мл лікеру Grand Marnier», «Куантро» або будь-якого іншого апельсинового лікеру 125 мл густих вершків для збивання апельсинові цукати і тертий білий шоколад для прикраси Спосіб приготування:
Покладіть молоко, шоколад, апельсин і спеції у каструлю, доведіть до кипіння, перемішайте. Збийте вершки плоским або маленьким круглим віночком до утворення піни.Розлийте напій в 6 невеликих чашок або в термостакани і додайте лікер.Зверху викладіть ложкою трошки збитих вершків, посипте апельсиновими цукатами і тертим білим шоколадом.
Новорічний грог:
Інгредієнти:
вода, 300 мл ром, 1 склянку аніс, 3 зірочки гвоздика, 2 бутончики цукор, 2 ст. л. чай, 1 ст. л. (чорний) лавровий лист, 1 шт. кориця, 1 щіпка мускатний горіх, 1 щіпка лимон, (2-4 шматочки) Спосіб приготування:
Перемішати чайну заварку з прянощами, влити окріп, дати настоятися 10 хв, потім процідити.
Влити в одержаний чай зі спеціями ром, підігріти, але не доводити напій до кипіння.Зняти грог з вогню, накрити кришкою, дати настоятися перед подачею 5-10хв.
Розлити грог у великі келихи, прикрасити часточками лимона, вставити трубочки, подати до столу.
Новорічний секс на пляжі:
Інгредієнти
40 мл горілки 40 мл апельсинового соку 40 мл журавлинного соку 20 мл персикового лікеру апельсин/вишенька для оформлення Спосіб приготування:
Покласти в шейкер лід, влити горілку, лікер, апельсиновий і журавлинний сік, добре струснути.Вилити вміст шейкера в високий келих хайболл.
Перед подачею коктейль «Новорічний секс на пляжі» оформити вишнею або апельсинової часточкою.
Новорічний білий: коктейль з горілкою, лікером і вершками
Інгредієнти:
180 мл горілки 180 мл лікеру «Калуа» (Kahlua) 100 мл вершків Спосіб приготування:
В стаканчики покласти лід. Розлити по 2 ст. ложки горілки, 2 ст. ложки «Калуа» в кожен стаканчик. Добавитьпо 1 ст. ложці вершків.
Подавати відразу. Новорічний захід сонця: коктейль з шампанським, бренді і соком маракуї
Інгредієнти:
Сік 6 великих плодів маракуї По 1 ст. ложці бренді на персону 1 пляшка шампанського 6 кубиків цукру Спосіб приготування:
Помістити по 1 кубику цукру в келихи для шампанського, розлити по 1 ст. ложці бренді кожен, додати трохи соку маракуї. Коли цукрові кубики просочаться, долити шампанське. Подавати охолодженим. Зимова журавлина: коктейль з горілкою і лікером
Інгредієнти:
200 мл горілки 200 мл лікеру «Куантро» 600 мл журавлинного соку 400 млапельсинового соку Полоскицедри 2 лаймів Подрібнений лід Спосіб приготування:
В глечик налити горілку і лікер «Куантро», додати журавлинний і апельсиновий сік. Добре перемішати. По келихах викласти крижану крихту, розлити коктейлі і прикрасити лаймовою цедрою. Мандаринове щастя: коктейль з горілкою і лікером
Інгредієнти:
2 мандарина + трохи для прикраси 50 мл горілки 50 мл лікеру «Куантро» Трохи апельсинового тоніка Лід Спосіб приготування:
Мандарини очистити і розділити на часточки, видалити плівки. У блендері збити всі компоненти, додати лід. Вилити в келих для мартіні, прикрасивши шпажкою з часточкою мандарина. Яблучне шампанське
Інгредієнти:
Сік 6 лимонів 75 г цукрової пудри 2 яблука 1 л крижаного яблучного соку 1 пляшка шампанського Листочки свіжої м'яти Спосіб приготування:
У каструлі на маленькому вогні прогріти яблучний сік з цукрової пудрою до повного розчинення. Охолодити. Яблука розрізати навпіл, вирізати серцевину, нарізати на тонкі скибочки. Змішати яблучний і лимонний сік, додати шампанське. Перед подачею кожний келих викласти трохи яблук, залити коктейлем, додати лід. Прикрасити листочками м'яти. Приємного апетиту!