У багатьох країнах світу існує традиція випікати різні новорічні печенюшки. У Німеччині, Англії та Ірландії печуть імбирні печива, в Данії – з корицею і кардамоном, у Швеції випікають житні печиво у вигляді монеток і розвішують на ялинці, щоб всі бажаючі могли їх зняти, в Китаї і Японії – печива, в яких заховані побажання або прогноз на майбутній рік. В країнах СНД вона зараз теж зароджується. І все більше мам з діточками практикують захоплююче заняття – випічку новорічних печива, якими можна прикрасити новорічний стіл і ялинку. В давні часи на Русі, звичайно, існувала традиція випікати житні печива – Колядки, але вона канула в Лету і була змінена іншими стравами більш сучасної кухні. І зараз більш традиційним новорічним у усім світі стає печиво з різними спеціями. Складно вже собі уявити Новий рік без запаху імбиру і кориці. Щоб у вашому будинку теж з'явився цей чудовий аромат спецій і симпатичні новорічні печенюшки, пропонуємо вам спробувати кілька простих, але дуже смачних рецептів. Зміст:
Різдвяні дзвіночки
Чарівні сніговички
Відео-рецепт
Крок 1. На водяній бані розтопити вершкове масло і додати мед і соду і всі спеції. Крок 2. Просіваємо борошно, додаємо в неї цукор (100 г), сіль, яйце і вимішуємо. Крок 3. Домішують в отриману масу, злегка остигнула олійно-медову суміш. Вимішуємо до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук, і не стане однорідним. Після обмотуємо харчовою плівкою і залишаємо на ніч в холодильнику.
Крок 4. Для того, щоб форма всіх дзвіночків була однаковою, візьміть картон і виріжте 6 кіл різних діаметрів і один різьблений листочок. Отвори всередині кружечків у тесті допоможе вирізати звичайна кулькова ручка, тільки візьміть таку, щоб діаметр був не надто вузьким. Розкачуємо з тіста пласт шириною 05 см і вирізаємо фігурки. Деко вистилаємо пергаментом, викладаємо детальки і випікаємо при температурі 180 градусів 10 хвилин. Крок 5. Дістаємо печива з духовки, перекладаємо на блюдо, або спеціальні підставочки, остигати. А в цей час готуємо глазур для прикраси. Відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо білок з цукром, сюди ж додаємо лимонний сік. Крок 6. Після того, як печива охололи, розмальовуємо їх глазур'ю і залишаємо ще на деякий час, щоб глазур повністю на них застигла, і потім формуємо дзвіночки. Детальки нанизуємо на тонку червону стрічку. У результаті повинна вийде 5-6 різдвяних дзвіночків. Такі печива можуть служити не тільки для прикраси, але і як подарунок для рідних і друзів. Також з такого тіста можна робити не тільки дзвіночки, а все що завгодно, наприклад, символом 2018 року буде собака. Можна вирізати і спекти печиво у вигляді собачок або собачих мордочок. до змісту ? новорічного столу 2018 .
Необхідні інгредієнти:
Борошно – 50 р
Масло вершкове – 50 г
Яйця – 4 шт.
Цукор – 100 г
Чорний шоколад – 200 г
Білий шоколад – 100 г
Вершки не менше 33% – 4 ст. л.
Розпушувач для тіста – 05 ч. л
Ванілін – на кінчику ножа
Сіль – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Чорний шоколад ламаємо на маленькі шматочки і розтоплюємо на водяній бані. Дуже важливо не перетримати шоколад, щоб він не почав згортатися. Тому, якщо більша частина розтопилася і залишилися зовсім малюсінькі шматочки, знімайте, вони вже і так розтануть. Крок 2. Поки шоколад трохи остигає, збиваємо яйця з цукром і ваніліном. Після того, як маса збільшиться в об'ємі в кілька разів, потроху додаємо в неї розтоплений шоколад і акуратно перемішуємо, щоб маса не опустилася. Крок 3. Просіяти борошно і також акуратно потроху додавати її в масу і перемішати до однорідності. Покласти в неї і щіпку солі. Крок 4. Деко застелити пергаментом і з допомогою кондитерського мішка або якщо такого немає, звичайного щільного кулька видавити невеликі круглі печива.
Крок 5. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати печиво при цій температурі 5-7 хвилин. Важливо, щоб зверху вони прихватились скоринкою, а всередині залишилися жидковатыми, зразок фондана або брауні. Крок 6. Шапки сніговичків ідеально зробити з трюфельних цукерок, розрізавши їх навпіл або з будь-яких інших з відповідною формою. Носики нарізати з добре вимитої і очищеної від білої частини апельсинової скоринки. Крок 7. Дістаємо печиво з духовки, перекладаємо на тарілку і даємо повністю охолонути. Поки воно остигає, варимо глазур. На водяній бані розтоплюємо білий шоколад з вершками, пістійно помішуючи. Пам'ятаєте, як важливо вчасно зняти масу, щоб вона не згорнулася. Крок 8. Коли печиво і глазур для нього охолоне, присипаємо його цукровою пудрою, щоб глазур не сильно розтікалася і поливаємо нею. Після кладемо шапочки з цукерок, очі з шматочків шоколаду або одного поламаного печива і апельсиновий носик. Дивіться не з'їжте печиво до Нового року. Якщо його спробувати, від нього вже неможливо відірватися. Щасливого вам, солодкого і смачного Нового 2018 року! до змісту ?