У 2018 ,у Навального шанси звичайно малі ,але я думаю він і сам це розуміє. Вибори-це спосіб заявити про себе, а у Навального мова взагалі то непогано підвішена.
Вибори 2018 він зрозуміло програє, а ось такі, не знаю . Це буде вже залежати від ситуації в самій Росії. Або вона зрушиться з мертвої точки, тобто почнуться масштабні реформи в економіці або...
За Навального адже голосувати будуть в основному у великих мегаполісах, в основному Москві та Петербурзі, де багато ліберально налаштованих виборців, провінція поки проголосує проти, але провінція складається з так званих мономіст ,про їх проблеми іноді говорять по ТБ, але так зрідка і неохоче. Населення там в основному забезпечено роботою на містоутворюючих підприємствах. Заводи були колись побудовані спеціально для розвитку провінції, ще в радянський період, і тепер більшість з них приватизовано, акції власники давно у робочих виманили, правдами і неправдами ,самі ж підприємства просто дожимають ресурс радянських часів ,немає ані належної модернізації, ні роботи з кадрами, профспілки служби адміністрації і тд... але худо бідно поки ще забезпечують роботою місцеве населення, але років через 7, до наступних виборів ,ці заводи ризикують і не дотягнути, і тоді Кремль може втратити підтримку провінційної Росії, і за кого вона проголосує невідомо, можливо за того, хто більше всіх буде критикувати владу, і Навальний буде вже на слуху ,так як вже брав участь у попередніх виборах, а там хто його знає, що буде, населення провінції і зараз не дуже голосує за Провладну партію ,там КПРФ ,ЛДПР популярні ...
Можна просто припустити, як може скластися ситуація, не до виборів 2018, а до наступних .
Наприклад ДНР і ЛНР увійдуть до складу України,Порошенко відсвяткує перемогу , ЗСУ будуть на кордоні з РФ. У Росії зрозуміло з'явиться багато незадоволених радикально налаштованих патріотів, і частини націоналістів. Невідомо, як складеться ситуація і у зовнішній політиці, внутрішній ж більшість і зараз не особливо задоволені ,ну і припустимо Навальному, якимось чином вдасться об'єднати всю невдоволену частину електорату. В цьому разі важко передбачити результат виборів, можливо навіть і у Навального з'явиться реальний шанс, тому що невідомо, куди хитнеться, мовчазна, провінційна Росія ..