• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото

Один з найулюбленіших способів заготівлі на зиму є сушені гриби, як готувати з цим продуктом різні страви повинна знати кожна господиня. Сьогодні вашій увазі ми пропонуємо не тільки рецепти ароматних домашніх грибних страв – перше і друге, але і самий перевірений спосіб заготівлі грибів на зиму, щоб вони не зіпсувалися.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Багато господині заготовляють грибочки в замороженому вигляді: зібрані плоди перебирають, нарізають великими шматочками і відварюють у воді, а потім розкладають у поліетиленові пакети і викладають для зберігання в морозильну камеру. Однак можливості вашої морозильної камери обмежені і вмістити в себе багато кілограмів зібраних грибочків вона не може, тому господині вибирають більш універсальний спосіб – сушіння. Готовий засушений продукт можна зберігати в будь-якому сухому місці, а ще зручно транспортувати. Вирушаючи до друзів на південь, то обов'язково візьміть з собою гостинці – кілька низький сушених білих грибочків, від такого гостинця ваші друзі будуть у захваті.






Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


У сушених грибочках зберігаються більшість корисних елементів, до того ж, приготовані взимку страви можуть урізноманітнити раціон. Особливою популярністю грибні страви користуються у тих, хто дотримується пісного або вегетаріанського меню. Дуже смачним і ароматним буде бульйон, якщо додати в нього сушені гриби, як готувати суп ми також сьогодні вам розповімо. Суп виходить насиченим, ароматним, ви можете готувати овочевий суп або з додаванням крупи.

А яким смачним виходить рагу з грибочками або ароматна картопля в горщиках ! Одним словом, грибні страви можуть бути оригінальними і різноманітними, вони чудово підходять для повсякденного і святкового меню.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Сушені гриби: як готувати









Багато хто знає, наскільки смачними виходять смажені білі гриби, їх м'якоть залишається соковитою і щільною, а смак і аромат напрочуд насиченими. Саме боровики найкраще підходять для такого способу заготівлі на зиму, але смачними виходять також підосичники, лисички.

Попередньо зібрані грибочки треба очистити від бруду, промити, потім нарізати великі частини: капелюшки на скибочки приблизно 3х3 см, а ніжки краще нарізати кружальцями. Потім скибочки нанизати на міцну нитку. Краще нанизувати капелюшки окремо від ніжок, оскільки вони сушаться швидше.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Потім настає тривалий процес сушіння: низькі треба розвісити в сухому місці на сонці так, щоб малі не торкалися один одного. Бажано зробити спеціальну раму, покриту марлею, всередині якої і розвісити низочки, таким чином, ви вбережете продукт від уваги комах. Сушаться вони на сонці протягом 8-9 діб, після чого їх можна перекласти в сухі трилітрові банки або залишити нанизанном вигляді, розвісивши в сухому погребі.

Восени, коли йде активна тихе полювання, сонця вже не вистачає, тому багато господині вибирають більш універсальний варіант сушіння в духовці. Скибочки треба розкладати на пергаментним папері в один шар і сушити їх протягом двох годин при мінімальній температурі 25 градусів, потім на дві години ще підвищують до 70 і ще дві години при 55 градусах. Під час сушіння двері духовки повинна бути трохи прочиненими, щоб волога выветривалась.

Готовий сушений скибочки повинен бути щільним і пружним, не ламатися і не кришитися, а ось якщо ви не досушили продукт, то він буде гумовим і м'яким.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Сушені білі гриби: як готувати




Тепер у вас готові сушені білі гриби, як готувати страви з ними дізнатися дуже просто. Але перед тим, як починати процес приготування сушені скибочки обов'язково треба замочити. Незалежно від того, що ви будете готувати з них в подальшому, спочатку їх слід замочити в холодній воді, щоб вони набубнявіли. На 50 грамів сушеного продукту слід взяти половину склянки води, вона обов'язково повинна бути кип'яченою і холодною. Через одну годину грибочки будуть готові до подальшого приготування: їх можна смажити, тушкувати або варити.

Звичайно ж, самий популярний рецепт, як готувати сушені гриби з картоплею , адже це два найбільш доступних продукту для кожної російської сім'ї. Картоплю можна виростити на своєму городі, а грибочки зібрати в лісі, а в результаті у вас готові всі інгредієнти для смачного домашнього обіду. Ви можете додати в список інгредієнтів свинину або курку, але і без додавання м'яса страва буде повноцінним. На стіл можна піставити домашні соління й квашену капусту – така вечеря не зрівнятися ні з якими кулінарними шедеврами.

Смажені білі гриби з цибулею стануть прекрасним доповненням до смаженої картопельки або гречаної каші. До молодої вареної картопельки можна подати грибний соус, який готується зі сметаною і зеленню.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Грибний вершковий соус стане прекрасним доповненням і до макаронів. На сніданок можна приготувати для своєї сім'ї смачну і дуже просту макаронну запіканку. Для цього рецепта вам знадобиться 200 грамів макаронних виробів, грибочки сушені, одна ріпчаста цибулина, молоко, яйця, вершкове масло і сир, а ще панірувальні сухарі, щоб запіканка не прилипла до стінок форми для випікання.

Для того, щоб з ранку приготувати такий смачний сніданок, грибні шматочки треба замочити у воді з вечора, а вранці вони вже вберуть в себе достатню кількість рідини і будуть готові для подальшого приготування. Шматочки треба відкинути на друшляк і віджати від надлишків рідини, нарізати соломкою і викласти на розігріту сковороду. Грибочки краще обсмажувати на вершковому маслі, щоб вони вийшли більш ніжними. У сковороду також треба додати дрібно нашатковану цибулю, за смаком додати сіль і мелений чорний перчик.

У каструлі відварити до готовності макарони. І можна приступати до формування запіканки: змастити форму маслом і посипають паніровкою. Потім викладати шарами макарони і гриби. Для соусу треба збити яйце з молоком і залити його у форму, а зверху посипати запіканку тертим сиром. Запіканка готується всього 15 хвилин в духовці при 180 градусах.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Як приготувати грибний суп з сушених грибів




Кожна господиня хоче дізнатися, як приготувати грибний суп з сушених грибів , адже це дуже смачне перше блюдо, яке так подобається дорослим. А от у дитячому раціоні різноманітні грибні страви можуть з'явитися тільки після 8-10 років. Серед величезної різноманітності перших блюд ми хочемо виділити рецепт борщу, завдяки грибам це насичене по своїм смаковим якостям страва виходить просто чудовим. Грибний борщ краще всього готувати під час пісту, коли немає можливості приготувати наваристий м'ясний бульйон.

Для кількох порцій борщу вам знадобиться два картопляних бульби, по одній невеликій моркви і цибулині, маленька буряк або половина великий, приблизно 250 грамів білокачанної капусти і 50 грамів грибочків. Обов'язково треба додати в грибний суп і томатну пасту, ви можете використовувати пасту домашнього приготування.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Поки грибні скибочки насичуються водою, ви можете підготувати інші овочі: очистити, нарізати і натерти всі представлені в рецепті овочі. У каструлю спочатку викласти грибочки, відварювати їх близько 20 хвилин на середньому вогні. Потім додати картоплю з лавровим листком. Через 10 хвилин у каструлю відправити нашатковану капусту. Окремо на сковороді обсмажити цибулю з морквою на олії маслечко. Додати томатну пасту і тушкувати на повільному вогні обжарку близько 5 хвилин, а потім додати в каструлю. Залишилося тільки додати подрібнений часник і рубану зелень, і ваш борщ готовий. Але перед тим, як подавати його до столу, дайте йому настоятися не менше півгодини.

Звичайно, не можна забувати про інших рецептах, у яких також будуть присутні сушені білі гриби, як готувати суп з гречаною крупою або грибний суп-пюре ви зможете дізнатися тут .

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Як готувати деревні гриби сушені




Треба визнати, що в останні роки традиційна російська та українська кухня відходять на другий план, а на зміну класичним рецептами приходять екзотичні. Сьогодні багато господинь готують традиційні латиноамериканські закуски, італійські салати і пасти, а любов в Росії до азіатської кухні і зовсім виходить на новий рівень. Ресторани японської, китайської та корейської кухні сьогодні відкриваються в кожному місті, а господині все частіше хочуть з'ясувати, як готувати деревні гриби сушені вдома і як готувати суші, адже вони хочуть самостійно готувати екзотичні страви для своєї родини.

Пресовані китайські гриби також привертають увагу сучасних хазяєчок. Їх можна купити в магазині і використовувати для приготування оригінальних домашніх перших і других страв. Для них можна брати ті ж рецепти, що і для боровиків і лисичок.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Коли ви дістанете з коробки пресований грибний брикет, його треба обов'язково розмочити у воді перед подальшим приготуванням. Брикет треба помістити в каструлю з водою на пару годин, після чого продукт готовий для подальшої обробки – їх також можна варити, тушкувати або смажити. Якщо слідувати за рецептами азіатської кухні, то неймовірно смачною виходить рисова або гречана локшина, яку ви додасте китайські сушені гриби, як готувати їх сьогодні може дізнатися кожен. А щоб спробувати китайську локшину зовсім необов'язково звертатися до доставку їжі.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото

Гриби шиітаке сушені: як готувати




Ще років п'ять тому російський господині нічого не знали про сушені гриби шиітаке, як готувати їх вже сьогодні можна дізнатися і від досвідчених кулінарів, і з онлайн рецептів, та й подруги діляться між собою новими кулінарними рецептами. Шиітаке є важливою частиною азіатської кухні, тому ми пропонуємо вам познайомитися з кількома простими варіантами приготування. Їх можна купити в супермаркеті, найчастіше вони надають саме в сушеному вигляді, але можна знайти також в замороженому.

Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото


Як і інші види грибочків, шиітаке також слід попередньо замочити на кілька годин, щоб прискорити процес замочування ви можете присипати їх невеликою кількістю цукрового піску. як правило, в їжу використовують тільки капелюшки, оскільки ніжки виходять занадто жорсткими.

Шиітаке можна готувати будь-яким традиційним способом, але ви можете спробувати і екзотичні варіанти, наприклад, замаринувати шиітаке швидким способом з ароматними спеціями і яблучним оцтом.
загрузка...
Сушені гриби: як готувати? Покрокові рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають