• 17:05 – 2018 рік Жовтої Собаки 
  • 14:40 – Листівки до Нового року 2018 своїми руками. Які є ідеї 
  • 14:12 – Як швидко і просто зшити плаття на Новий рік 2018 своїми руками 
  • 14:05 – Новорічні пісні 2018: слухати безкоштовно онлайн нові і старі хіти для дітей і дорослих 

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото

Для багатьох наших співгромадян мандарини залишаються екзотичним фруктом, проте в південних районах вони ростуть так само, як у Підмосков'ї яблука, а в Криму – персики, тому незвичайне варення з мандаринів стає цілком повсякденним напоєм, яке можна заготовити після збору врожаю в своєму саду. У Закавказзі багато господинь знають рецепти таких заготовок, а в прикордонних з Абхазією регіонах мандаринки в сезон продаються за цілком доступну ціну, тому господині можуть дозволити собі заготовити цей унікальний у своєму роді десерт, яким із задоволенням поласують і дітки, і дорослі. Вареннячко можна подати до чаю або використовувати як начинку для домашньої випічки.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Варення з мандаринів




Основний період заготівлі припадає на літній період і на початку осені. Наприклад, влітку господині зайняті ягідними джемами – полуничне і малинове вареннячко займає своє місце в льохах, в вересні-жовтні приходять час обробляти айву, кислі сорти яблук і груші. А взимку ви можете зайнятися приготуванням джему з червоної горобини а ще дізнатися, як готується на зиму варення з мандаринів, рецепт його дуже простий, і ніяких труднощів у вас не виникне.

Головне достоїнство представленого десерту не тільки у його цікавий, незвичайний, пікантний смак, але і в насиченому помаранчевому кольорі. Якщо налити вареннячко в піалу і поставити в центр столу під час чаювання, то його яскравий колір обов'язково підніме настрій всім гостям. Ніхто не зможе втриматися, щоб не спробувати кілька ложок цього ароматного десерту.






Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Під час новорічних вихідних в січні, особливо якщо за вікном сувора зимова погода, ви можете зайнятися мандариновими заготовками. В цей час ціна на фрукти помітно знижується, а, значить, і заготовки не вдарять по сімейному бюджету. До того ж, можна поєднати приготування десерту з цікавим домашнім творчістю для дітей, використовуючи шкірку.

Спочатку вам належить вибрати фрукти, тут ви, звичайно, будете відштовхуватися від їх вартості. Кращим вибором стануть дрібні плоди з тонкою шкіркою, їх вартість невелика, а смакові характеристики на найвищому рівні. Ви повинні пам'ятати, що чим солодший будуть плоди, тим менше цукру вам доведеться додавати. У стандартному рецепті на кіло плодів припадає кіло цукрового піску, але ви можете зменшити його кількість до 500-600 грамів.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Варення з часточками мандаринів




Найпопулярніший спосіб приготування - варення з часточками мандаринів , яка чудово доповнить будь-чаювання, стане прикрасою для домашнього пісочного пирога. За запропонованим рецептом ви можете приготувати ласощі класичним способом – в каструлі на плиті, а можна скористатися сучасними приладами – мультиварка і навіть хлібопічкою.

Вам знадобиться найпростіший набір інгредієнтів – кіло плодів і 600 грамів цукрового піску, склянку води і за бажанням близько 50 мл соку лимона, який можна замінити кількома грамами лимонної кислоти. Коли готові всі необхідні інгредієнти, можна приступати до приготування. Першим ділом треба на маленькій терочке натерти мандаринову цедру. Вам знадобиться всього одна чайна ложечка, яку в каструлі слід перемішати зі склянкою кип'яченої води. Каструльку поставити на середній вогонь.






Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Тепер треба зайнятися мандаринами: плоди необхідно очистити від шкірки, акуратно видалити всі білі «жилки», а потім розібрати їх на часточки і скласти в каструлю, де до цього моменту вже закипіла вода з цедрою. На середньому вогні їх треба варити не більше півгодини. До цього часу часточки віддадуть свій сік, тому можна відправити в каструлю і зазначена кількість цукру. Варити вареннячко ще 20 хвилин, періодично помішуючи, адже сироп буде ставати гущі.

Через 20 хвилин у вас вже буде готове вареннячко часточками, але якщо ви віддаєте перевагу джем, то зробити його простіше простого – треба просто подрібнити масу заглибним блендером. Для отримання більш однорідної консистенції, можна додатково подрібнену масу перетерти через сито, таким чином, ви позбудетеся від шматочків шкірки і кісточок.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Ви можете приготувати всього пару баночок на пробу і зберігати їх в холодильнику, але якщо ви вирішили влаштувати для тривалого зберігання мандаринове вареннячко, то слід заздалегідь підготувати чисті півлітрові баночки і нові залізні кришечки.

Залишилося тільки вибрати рецепти різноманітних домашніх страв, додаванням до яких стане варення з мандаринових часточок. Ви можете подати джем до оладок і млинців, спекти домашній пиріг або булочки з начинкою. Для того, щоб ваша випічка завжди виходила зі смачною начинкою, вам слід заготовити і вишневе варення : із вишневими ягідками дуже смачними виходять слоечки.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Варення з мандаринів з шкіркою




Найпростішим вважається варення з часточками мандаринів, рецепт дуже швидкий і простий, практично позбавлений тонкощів і секретів. Але на Кавказі популярні й інші варіанти приготування, при яких ласощі не виходить тільки дивно смачним, але і корисним. При такому способі варіння, який ми вам запропонуємо, в плодах зберігається максимальна кількість аскорбінової кислоти. А адже вітамін С – запорука прекрасного самопочуття в холодну пору року.

Варення з мандаринів з шкіркою виходить не просто солодким, а ще й з пікантною гіркуватістю, яку надає ласощів шкірка. А гірчинка, в свою чергу, прекрасно впливає на роботу травної системи. Тепер ви бачите, скільки позитивних властивостей цього помаранчевого ласощі.

Вам знадобиться на кожне кіло плодів 14 кілограма цукрового піску і склянку води, а ще вільний час, тому що цей рецепт включає тривалий процес приготування. Традиційно на кілограм плодів беруть не більше кілограма цукру, але в даному разі нам потрібно «заглушити» гіркота шкірки, тому і кількість цукрового піску ми збільшили ще на 400 грамів. Мандаринки, навіть дуже маленькі, соковиті плоди, тому сиропу вийде багато.

Вибираючи плоди, треба звернути увагу на те, наскільки щільно шкірка прилягає до м'якоті. Купуючи плоди на ринку, обов'язково вдома їх слід ретельно промити, використовуючи пластикову щітку і гарячу воду. Іноді плоди покриваються тонким шаром воску для збільшення терміну збереження, від нього треба позбутися перед варінням.

Щоб ви змогли приготувати варення з мандаринів, рецепт з фото ми підготували спеціально для вас, на фото продемонстровані всі ключові моменти підготовки інгредієнтів і приготування готового солодкого продукту. Обов'язково спробуйте заготовити на зиму і варення з айви : шматочки айви виходять досить твердими, а в поєднанні з солодким ароматним сиропом ласощі все оцінять по достоїнству.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Варення з мандаринів: рецепт з фото




Коли ви варите варення з яблук часточками, то намагаєтеся домогтися результату, щоб часточки в сиропі залишалися прозорими. Такого результату досягають шляхом поетапної короткочасної варіння, до цього ж принципу ми вдамося, щоб зварити смачне і корисне мандаринове ласощі.

Першим ділом всі підготовлені плоди треба скласти у велику миску або каструлю, залити водою і залишити в такому положенні мінімум на 12 годин. Завдяки такій процедурі ви зможете позбавитися від зайвої гіркоти шкірки, а також можливих нітратів, адже, купуючи фрукти на ринку, ніколи не знаєш, в яких умовах вони вирощувалися.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


У вас є два варіанти: ви можете варити мандаринки цілком або половинками. Як правило, якщо вам вдалося вибрати найбільш дрібні плоди, то їх можна варити цілком, а більш великі екземпляри розрізати навпіл. Проте в цьому випадку вам доведеться варити вареннячко у двох каструлях, оскільки час варіння у свіжих плодів більше.

Цілі плоди обов'язково треба наколоти зубочисткою у кількох місцях, щоб вони краще просочувалися сиропом. Якщо ви будете розрізати мандаринки, то робити це треба навпіл поперек часточок. Кісточки, які ви побачили при розрізі, треба акуратно прибрати, використовуючи зубочистку.

Коли підготовлені плоди, можна зайнятися сиропом: для цього слід змішати цукор з водою і поставити в каструльці на слабкий вогонь. Під час закипання сиропу його обов'язково треба помішувати постійно, інакше густа цукрова маса підгорить. Після закипання сироп треба проварити ще пару хвилин і вогонь можна вимкнути. У киплячий сироп треба викласти мандаринки, ретельно їх перемішати, щоб вони були покриті патокою, а потім залишити на 8-10 годин. Протягом цього часу треба тричі перемішати мандаринки з сиропом.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Через 10 годин мандаринки в сиропі слід знову довести до кипіння і залишити ще на 10-12 годин. По закінченню вказаного часу часточки треба дістати з сиропу, а його закип'ятити окремо. Варити сироп необхідно близько 10-12 хвилин, щоб він став густий. Потім в каструлю відправити часточки і проварити ще п'ять хвилин. Тільки після цього можна сказати, що ласощі готовий. Киплячий сироп з часточками можна розкласти по банках і герметично закупорена.

Як тільки ви побачите варення з мандаринів з фото , у вас відразу ж потечуть слинки, адже його насичений помаранчевий колір відразу ж збуджує апетит.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Варення з мандаринів з фото




Залишилося тільки дізнатися, як готувати варення з часточками мандаринів з фото в мультиварці, адже сьогодні цей прилад є на кухні у багатьох господинь. Він активно використовується при приготуванні домашніх страв – супів і гарнірів. Напевно, ви вже випробували, як мультиварка справляється з варінням варення або джему. Головна перевага рецепту для мультиварки – це швидкість приготування. Варитися вареннячко приблизно 4 години в мультиварці, а режим підійде «Суп».

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Не забувайте, що мандаринки можна поєднувати з різноманітними фруктами, прянощами і навіть алкогольними напоями. Багато господині готують варення з винограду з яблуками і сливами, а до мандаринкам вони воліють додавати екзотичні банани, завдяки яким смак десерту стає більш ніжним.

Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото


Ароматним вийде джем, якщо під час варіння у сироп додати паличку кориці, зірочку бадьяна і кілька бутонів гвоздики. А якщо вам подобаються вишукані рецепти, то додайте в готове ласощі всього 2-3 столові ложки коньяку, який чудово доповнить смак цитрусових і розкриє їх аромат з іншого боку.
загрузка...
Варення з мандаринів: смачні рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають