• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото

Коли прийшов час сезонних овочевих заготовок, вам обов'язково знадобиться рецепт кабачків на зиму, золоті рецепти маринування з ароматними спеціями і пряними травами дозволить вам отримати смачний домашній продукт, який доповнить інші домашні страви – м'ясні страви і гарніри. Кабачки можна маринувати в цілому вигляді, як огірки і помідори, але найсмачнішими по праву вважаються кабачкові салати. Деякі такі заготовки, наприклад, кабачки з рисом , являють собою повноцінне вегетаріанське блюдо або гарнір до м'ясних продуктів.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Смачні заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти









Щоб приготувати смачні заготовки з кабачків на зиму, золоті рецепти можуть обмежуватися лише трьома складовими, а в результаті у вас вийде ароматна пікантна закуска, яка завжди доведеться до речі до вашого обіднього столу. Ні для кого не секрет, що кращим доповненням до кабачкової консервації є часник, але можна використовувати й інші пікантні інгредієнти, наприклад, у нашому рецепті ми будемо використовувати гірчицю і кріп, тому немає ніяких сумнівів в тому, що готові овочеві скибочки будуть смачними, пікантними і ароматними. У цього рецепту є тільки один недолік – обов'язкова стерилізація готового продукту, і якщо нею знехтувати, то результат вас може засмутити, адже скибочки не будуть хрусткими.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Заливка виходить кисло-солодкою, а кабачкова м'якоть збереже свою щільність, шматочки залишаться досить хрусткими, а гірчиця і часник додадуть непередаваного аромату. Щоб зрозуміти, наскільки смачною виходить консервація, її треба приготувати та спробувати, тому що словами такий приголомшливий смак описати неможливо.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото







Тепер докладно розглянемо пропорції необхідних інгредієнтів, щоб заливка вийшла збалансованою. Ми візьмемо чотири кіло овочів (цього достатньо, щоб заготовити 4-5 баночок на пробу). Маринад включає по одній склянці 9%-ного оцту, рослинного масла і цукру-піску, а також трьох ложок крупної солі. Якщо говорити про наших пікантних інгредієнтах, то слід додати три великі головки часнику, три ложки порошку гірчиці, дві ложки меленого перцю часнику (свіжого помелу) і пучок зелені кропу. Коли ви підготуєте всі інгредієнти, можна починати приготування смачної домашньої консервації.

Якщо ви віддаєте перевагу салати на зиму з кабачків , то в список інгредієнтів можна додати моркву, натерту довгими тонкими брусочками, і ріпчаста цибуля, такий овочевий мікс чудово поєднується з зеленню, часником і гірчицею.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти




Якщо ви хочете, щоб вдалими і смачними вийшли заготовки з кабачків на зиму, золоті рецепти підійдуть будь-які, але ось овочі треба вибирати правильно. Для маринування і салатів підійдуть тільки молоді плоди з ніжною шкірочкою, щільною м'якоттю і дрібненькі насінням. Якщо взяти старі кабачки, то вам доведеться вирізати пухку м'якоть і видаляти великі насіння, а ще у старих плодів обов'язково треба очищати шкірку. Щоб уникнути зайвих клопотів, вам необхідно вибирати кабачки, які достатньо лише промити і нарізати кубиками.

Підготовлені овочеві скибочки треба скласти у велику емальовану миску і додати підготовлені пряні інгредієнти. Кріп дрібненько посікти, часник пропустити через прес, додати до кабачків. Туди ж відправити сіль і цукор, перець і гірчицю, влити масло і столовий оцет.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Маринад повинен рівномірно розподілитися по овочів, для цього їх треба акуратно перемішати. На початковому етапі приготування ми не будемо піддавати овочевий салат термічній обробці, тому миску треба обтягнути харчовою плівкою і залишити для маринування на пару годин. Бажано піставити миску в холодильник на ці дві години.

Поки маринуються овочі, у вас є час на підготовку баночок: їх слід простерилізувати, а кришки прокип'ятити 5 хвилин. Для стерилізації банок можна вибрати класичний варіант з використанням пари, а також сучасні господині використовують для стерилізації посуду духовку.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Через дві години в стерильні баночки треба розкласти замариновані кабачки. В баночки їх треба злегка утрамбувати, щоб вийшло щільненько. Зверху розлити сік з маринадом, що залишився в мисці.

Далі слід самий нелюбимий усіма господинями етап заготовки – стерилізація. Банки треба виставити в широку глибоку каструлю, на дно якої попередньо треба вистелити кухонним рушником. Кожну баночку треба прикрити залізною кришкою і залити холодною водою каструлю, щоб вона покривала скляні ємності по плічка. З моменту закипання води стерилізувати консервацію необхідно 20-30 хвилин в залежності від обсягу.

Після закінчення стерилізації банки треба закатати кришками, перевернути і укутати, залишивши їх в такому стані до охолодження, приблизно на добу. Тепер ваші кабачки на зиму вийдуть не тільки смачними, але і будуть зберігатися довго. Мариновані овочі після стерилізації можна зберігати навіть за кімнатної температурі, головне, піставити баночки подалі від прямих сонячних променів.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Оригінальні заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти




З кожним роком популярність набувають оригінальні заготовки з кабачків на зиму, золоті рецепти господині вибирають старанно, адже їм хочеться спробувати незвичайну консервацію.

Якщо згадати про один з найпопулярніших способів консервації овочів на зиму, то тут в числі фаворитів значаться мариновані баклажани. Зазвичай перед маринуванням баклажани піддають термічної обробки: скибочки обсмажують з двох сторін на рослинній маслечко, і тільки після цього маринують з начинкою або в томатній заливці. Кабачки мають ніжний смак, тому їх можна маринувати «відразу з грядки», але нам здається, що рецепт з смаженими кабачками також заслуговує уваги.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Смажені кабачки люблять усі, особливо з гострим соусом. А тепер у вашому розпорядженні є і чудових рецепт маринування обсмажених кабачків. Звичайно, процес приготування виходить времязатратным, але і результат вас обов'язково здивує.

Щоб заготовити одну баночку 05 літра, вам знадобиться близько 900 грамів цукіні, пару зубчиків часнику, маленький парасольку кропу і пару гілочок селери. Для маринаду стандартний набір – 20 мл столового оцту, 30 мл соняшникової олії і одна чайна ложечка крупної солі.

Молоді цукіні слід нарізати кружечками, товщиною близько півтора сантиметрів. Часник необхідно очистити і пропустити через прес, не забудьте промити зелень селери і кропу. У чисті, попередньо простерилізовані, пів-літрові банку треба викласти кріп і селеру, відправити в ємність роздавлений часник, сіль і влити столовий оцет.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Кружечки треба обсмажити на розпеченому рослинному маслі по парі хвилин з кожного боку, щоб вони вкрилися золотистою скоринкою. А відразу зі сковороди їх можна укладати в підготовлені скляні баночки, періодично струшуючи, щоб скибочки щільно вкладалися.

Наповнені банки треба прикрити кришками і піставити на стерилізацію. Для кожної півлітрової баночки стерилізація триває 25 хвилин у киплячій воді, після цього їх можна герметично укупорить.

Звичайно, багато господинь скажуть, що корисні заготовки з кабачків не повинні включати етап смаження, але ж іноді можна пожертвувати корисністю заради приголомшливого смаку вашій консервації.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Швидкі заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти




Один з найбільш затребуваних рецептів – кабачки по-корейськи така заготівля подобається без винятку всім господиням, оскільки готуються вони швидко, а виходять дуже смачними і пікантними. Їх можна заготовляти не тільки на зиму, але і готувати невеликими порціями в сезон овочів, щоб урізноманітнити раціон харчування смачними маринованими салатами.

На приготування у вас не піде багато часу, адже ми пропонуємо вам дізнатися про швидкі заготовки з кабачків на зиму. Золоті рецепти обов'язково повинні бути в кулінарній книзі сучасних господинь, які часто не встигають приділити достатню кількість вільного часу приготування консервації.

Кабачки по-корейськи сьогодні можна купити і на ринку, у відділах, де продаються різні ласощі «по-корейськи», але ми вважаємо за краще маринувати овочі в домашніх умовах. А щоб овочі замариновались швидко, їх досить нарізати тонкими пластинами, використовуючи спеціальну овочерізку.

Всі продукти з позначкою «по-корейськи» славляться своїм ароматом, який досягається завдяки додаванню різноманітних спецій і прянощів, серед них коріандр, кунжут, кінза, червоний перець мелений. Особливий соус готується на основі оцту, олії, соєвого соусу і меду.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Рецепт кабачків на зиму: золоті рецепти




Якщо ви вирішили приготувати заготовки з кабачків на зиму, золоті рецепти з фото вам обов'язково знадобляться, оскільки на фото продемонстровані ключові етапи готування. Завдяки кулінарного майстер-класу навіть недосвідчені господині зможуть вперше приготувати домашню консервацію, здивувавши своїх близьких смачними маринованими салатами.

Кабачки для швидкого рецепта слід нарізати дуже тонкими скибочками. Наприклад, можна використовувати овочерізку, яка дозволить нарізати овочі тонкими пластинами. Для кабачків можна також скористатися спеціальною терткою для моркви по-корейськи. При такому подрібненні овочі швидко просочаться маринадом і будуть готові до вживання, а при бажанні їх можна розкласти по банках і зберігати протягом декількох місяців в холодильнику.

Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото


Для початку нарізані тонкими пластинами або соломкою кабачки необхідно посипати сіллю і перемішати. Якщо залишити їх на 15 хвилин, то вони виділять сік, який треба злити. Тепер овочі готові для маринування по швидкому рецептом. Соус готується на основі соєвого соусу і меду з додаванням столового оцту, який багато господинь віддають замінити натуральним – яблучним. Потім додаємо до овочів подрібнений часник, мелений коріандр і червоний перчик.

Рослинна олія треба розжарити на сковороді, потім туди відправляємо буквально 30 секунд кунжутне насіння і виливаємо розпечене масло з кунжутом в миску з нарізаними овочами. Залишилося тільки додати рубану зелень, а вже через пару годин ви зможете спробувати ароматні мариновані цукіні. Для заготівлі на зиму можна до кабачків додати моркву, яку необхідно натерти тонкими брусочками.
загрузка...
Заготовки з кабачків на зиму: золоті рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають