• 17:05 – 2018 рік Жовтої Собаки 
  • 14:40 – Листівки до Нового року 2018 своїми руками. Які є ідеї 
  • 14:12 – Як швидко і просто зшити плаття на Новий рік 2018 своїми руками 
  • 14:05 – Новорічні пісні 2018: слухати безкоштовно онлайн нові і старі хіти для дітей і дорослих 

Варення з шишок: золоті рецепти з фото

Варення з шишок на перший погляд, здається екзотичним десертом. Складно назвати його ласощами, але от в його цілющих властивостях сумніватися не доводиться. Саме тому «хвойні» рецепти стали такими популярними серед хазяєчок, які турбуються про здоров'я своє і своїх близьких.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Варення з шишок: користь



Навіть якщо ви пробували варення з шишок, користь його може і досі залишатися для вас загадкою. А адже саме в користі і криється популярність цього своєрідного ласощі, яке далеко не кожному прийдеться до смаку. Варто відзначити, що найчастіше цей незвичайний десерт і їдять не заради насолоди, а щоб «скористатися» його цілющими властивостями. Зазвичай господині заготовляють варення, щоб завжди мати під рукою смачне ласощі до чаю, начинка для домашньої випічки, а ось соснове вареннячко використовувати у такому традиційному якості не вийде. Але ви обов'язково згадайте про цю заготівлі, коли взимку підхопите застуду, а ще його можна іноді їсти для профілактики і посилення імунітету організму.






Варення з шишок: золоті рецепти з фото


У плодах соснових дерев високий вміст ефірних масел, напевно, ви це знали, адже напередодні Нового року в кожному будинку з'являється наряженное дерево і вироби з шишок , які наповнюють приміщення насиченим ароматом. Ці ж ефірні олії дуже корисні для організму, особливо в осінньо-зимовий період, коли він відчуває брак різних біологічних речовин. В даному випадку ефірні масла активно борються з розвитком грибків в організмі.

По достоїнству оцінять страждають серцевими хворобами варення із соснових шишок, користь його криється у високому вмісті танінів, які мають протизапальну дію, а також зменшують ризик інсульту.

Складно перерахувати всі вітаміни, які містяться в цьому «хвойному» десерті - це, зрозуміло, вітаміни С і групи В. А ще вам буде цікаво дізнатися, що не всі шишки однаково корисні, зате господині напевно знають, що всі вони - і великі, і маленькі, і соснові і ялинові - підходять для створення осінніх композицій своїми руками . Наприклад, необхідний організму вітамін Е можна знайти тільки в кедрових плодах, а ось в сосновому ласощах його немає. Особливо вітамін Е корисний для дівчат, адже він відповідає за красу: стан шкіри і волосся.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Звичайно ж, у центрі суперечок виявилося варення з шишок, шкоду його не залишився без уваги лікарів і дієтологів. Однак більшість професіоналів і споживачів сходяться в тому, що користь значно переважає можливі протипоказання. Вміст вітаміну С, міді і заліза, корисних смол і ефірних масел робить заготовку з шишок не тільки смачним ласощами з незвичайним смаком, але і дуже корисним.

Обов'язково їжте вареннячко, якщо ви захворіли на застуду чи підхопили грип, ласощі вважається чудодійним засобом від сухого кашлю. Крім цього, воно допомагає боротися із захворюваннями ЖКГ, має сечогінну дію і позбавляє від жовчних застоїв. Не варто зловживати ласощами вагітним жінкам та маленьким діткам, протипоказано соснове вареннячко при гепатиті та захворюваннях нирок. Як і при вживанні будь-яких інших продуктів, не можна забувати про індивідуальні особливості організму і враховувати індивідуальну непереносимість.






Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Варення з шишок: рецепти




Щоб приготувати смачне варення з шишок, користь і шкоду недостатньо знати, тепер перед вами постає головне завдання - правильне і вчасно зібрати плоди. Якщо ви хочете прикрасити присадибна ділянка або зайнятися творчістю, зробивши їжачка з шишок , то ви напевно підете в ліс восени і зберете достатню кількість розкрилися соснових плодів. Набагато раніше треба відправитися за збором врожаю, якщо ви будете варити вареннячко.

У вас не виникне проблем з пошуком «плодових» дерев, адже сосни ростуть практично скрізь. Але для ласощі збирати шишечки необхідно тільки в молодому віці, коли вони зелені і м'які, тільки в цьому випадку вони принесуть свою користь. Плоди обов'язково повинні бути розкриті, м'які на дотик і невеликого діаметру.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Для збору інгредієнтів треба відправитися в ліс або лісопарк, подалі від шосе і доріг, щоб як можна менше у них накопичилося важких металів. Залежно від регіону за шишечками треба вирушати на початку або в кінці червня, відповідно, в більш теплих регіонах раніше, ніж у тих, які славляться своїм суворим кліматом.

Звичайно, господині і в такому незвичайному рецепті намагаються висловити свій оригінальний підхід, саме тому вони додають до шишечкам мед, різні трави і горіхи, щоб смак ласощів був ще більш виразним, а користь неоціненна.

А тим, хто хоче спробувати варення з шишок, купити його сьогодні можна в багатьох магазинах і на виносних ярмарках. Обов'язково купіть баночку, щоб вона була під рукою у разі захворювання органів дихальних шляхів.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Варення із соснових шишок




Тепер ви знаєте ключові особливості цього ласощі, і, сподіваємося, у вас не залишилося питання, які стосувалися б користі даного незвичайного вареньица. Залишилося тільки розібратися в тонкощах процесу приготування, щоб не зробити непоправних помилок, а ласощі вийшло з пікантним медовим смаком.

Нам треба назбирати 40 молодих зелених плодів, вагою близько одного кілограма, і на цю кількість шишечок знадобиться 25 кілограма цукрового піску (15 склянок), а ще три літри чистої питної води. Як бачите, інгредієнти дуже примітивні, і вам доведеться купувати тільки цукровий пісок. Щоб перевірити якість зібраних плодів, спробуйте їх розкусити: ідеальні для вареньица шишечки легко раскусываются в сирому вигляді. А ще ви можете робити з дітьми вироби з шишок зелених, наприклад, з використанням пластиліну зробити цікавого крокодильчика.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Господині, які вже багато років варять не тільки для себе, але і на продаж варення із соснових шишок радять збирати виключно жіночі особини, вони більш смолисто-липкі з вираженими лусочками.

Для профілактики в осінньо-зимовий період разом з гарячим чаєм треба приймати по три чайні ложечки, як лікарську мікстуру, а якщо вас здолала хвороба, то денну норму треба збільшити до трьох столових ложок.

Принесені з лісу плоди треба обов'язково очистити від можливого сміття, і ретельно промити проточною водою. Потім їх слід скласти у велику каструлю і залити холодною очищеною водою, на повільному вогні варити протягом чотирьох годин. Після варіння їх треба залишити в цьому ж відварі для повільного охолодження, бажано поставити каструлю в прохолодне приміщення, наприклад, в льох. Охолоджуватися відвар буде не менше 12 годин. Готовий відвар треба злити і виміряти його обсяг, у відповідності з цим треба визначити, скільки ви будете додавати цукру. На один літр готового соснового відвару слід додати кілограм цукру.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Додавання самих соснових плодів у банку залишається на ваш розсуд, можна залишити штук десять в баночці для естетичного зовнішнього вигляду. Після додавання у відвар цукру, сироп треба варити близько двох годин до загустіння. Під час варіння сиропу обов'язково треба його помішувати, особливо, коли він стане густим, а ще не забувайте знімати піну в процесі кипіння. Сироп можна варити в кілька етапів, як більшість класичних джемів: дати йому покипіти 15 хвилин, а потім залишити до охолодження. Таким чином, повторювати 3-4 рази. Із зазначеного кількості інгредієнтів вийде три літри готового продукту. Його треба розкласти по чистих банках невеликої ємності і закрити залізними кришками.

Якщо ви готуєте варення з шишок сосни в якості гостинця для своїх друзів, краще, звичайно, додати в кожну банку кілька соснових плодів, а для себе можна заготовлювати виключно сироп.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Варення з ялинових шишок




Не можна сказати, що це вигадка сучасних господинь - варення з шишок, рецепти його приготування були відомі давно. Корисні властивості ялинових шишок активно використовувалися в народній медицині, а з допомогою ласощів лікувалися захворювання органів дихання - бронхіт і пневмонію.

Збирати ялинові плоди необхідно в той момент, коли з них сиплеться пилок, обов'язково це робити треба подалі від великих доріг, щоб зібрані плоди були екологічно чистими. Перед приготуванням немає необхідності мити шишечки, їх викладають у велику миску, кожен шар рясно пересипаючи цукровим піском. Цукровий шар повинен бути великим, щоб він повністю покривав лусочки, не залишаючи від них слідів. Останнім шаром цукор треба насипати гіркою.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Після цього інгредієнти треба залишити в спокої на кілька днів або тиждень, миску треба поставити в темне місце і дочекатися, поки ялинові плоди пустять сік. На це може піти близько тижня, а потім миску треба поставити на вогонь і варити близько 45 хвилин.

У процесі варіння є одне головне правило - їх ні в якому разі не можна помішувати, щоб не піднімалася вгору смола. Лише іноді інгредієнти можна трохи придавлювати шумівкою. Закочувати на зиму слід ялиновий сироп, а потім для профілактики приймати варення з ялинових шишок кожен день по чотири чайних ложки.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Варення з шишок



Тепер ви знаєте, що ялинові і соснові плоди можна використовувати не тільки для новорічних поробок і створювати красиві топіари , але і використовувати їх з користю для здоров'я. Заслуговує уваги і кедрове ласощі, звичайно, кедр зустрічається не у всіх регіонах нашої країни, тому його можна назвати навіть екзотичним. Народні цілителі відзначають, що саме в кедрових плодах міститься велика кількість корисних компонентів. А ось готується такий десерт дуже просто, але зі своїми особливостями. Бажано зберігати його в баночки разом з кедровими шишечками, тоді і вийде сироп пікантним, трохи терпким з незвичайним хвойним ароматом.

Дуже простий принцип додавання води і цукру до кедровим плодам: на кожні 30 штук - один стакан цукрового піску, а треба налити води так, щоб шишки у неї вільно плавали. Першим ділом їх треба промити окропом, потім залити холодною і варити на повільному вогні протягом 40 хвилин.

Варення з шишок: золоті рецепти з фото


Відвар з каструлі треба злити по закінченню варіння і знову залити їх холодною водою, разом з цим додавши відповідну кількість цукрового піску. Сироп треба варити не менше однієї години, знімаючи піну. А ось розкладати цілюще сироп по банках треба тільки після охолодження, і найкраще зберігати в прохолодному місці або холодильнику.
загрузка...
Варення з шишок: золоті рецепти з фото
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають