• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?

Напевно, якщо ви ніколи не пробували дивно смачну закуску баклажани під гриби , то дивується, звідки виникло таке порівняння, і що спільного може бути у овоча з родини пасльонових, вирощених на своїй ділянці, і дарів лісу. Насправді, при певному способі маринування смак у синеньких дивно нагадує улюблені мариновані грибочки. Така закуска підійде до будь-якої страви на обідньому столі, досить викласти на тарілку шматочки, посипати тонко нашаткованою цибулею і заправити маслом. Мариновані бубочка можуть стати і інгредієнтом для святкового овочевого салату, якій необхідно надати пікантності. А любительки кулінарних експериментів можуть спробувати і мариновані кабачки як гриби .

Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Баклажани під гриби: рецепт



Зовсім необов'язково чекати зими, щоб спробувати баклажани під гриби, рецепт представлений нами дозволить вам приготувати такий ароматний гарнір влітку, коли бубочка дозріли на кущах. Зазвичай ці овочі використовують для приготування ікри, додають в овочеве рагу, подають до столу в смаженому вигляді з часниковим соусом або томатами. Представлений нами варіант дозволяє приготувати повноцінний гарнір до м'яса або риби, в якому буде поєднуватися пікантний аромат овочів і смак щільною грибний м'якоті.

На чотири середніх овоча нам знадобиться дві цибулини, три курячих яйця і головний інгредієнт - бульйонний грибний кубик, завдяки якому ми зможемо досягти бажаного аромату. Зверніть увагу, що в складі грибного кубика вже присутній сіль, тому додатково солити наша страва не треба, а от поперчити можна за смаком. Як завжди, при приготуванні синеньких вам не обійтися без соняшникової олії.

Тепер залишилося дізнатися, як приготувати з такого незвичайного набору інгредієнтів смачне і ароматне блюдо - баклажани під гриби, рецепт з фото може прояснити всі ключові моменти процесу приготування.

Почнемо з овочів: їх треба очистити від шкірки і нарізати дрібним (але і не дрібним) кубиком. Ідеальний розмір кубика - 2 см, оскільки такі шматочки зберігають свою цілісність, швидко приготуються і повністю просочаться грибним ароматом. Якщо нарізати бубочка дрібненько, то вони можуть розвалитися під час смаження, перетворитися на ікру, хоча і вона стане смачною закускою.






Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Яйця треба збити віночком до появи пінки в окремій мисочці і викласти в неї нарізані овочі. Залишити синенькі маринуватися в яйці на 60 хвилин, не забуваючи разів п'ять перемішати їх за цей час. За цей час вся яєчна суміш вбереться в скибочки і її не залишиться зовсім, адже кожна господиня знає, що губчаста структура баклажанчиков добре вбирає рідину. Тепер в ході смаження скибочки не будуть вбирати масло в таких кількостях. Залишилося тільки дрібненько нарізати цибулька і можна переходити до основного процесу приготування.

Смажені баклажани не менш смачними виходять маринованими на зиму, але не відмовляйте собі в задоволенні випробувати цей смачний рецепт в сезон овочів.

Першим ділом треба обсмажити на сильному вогні скибочки синеньких, потім додати цибулю і смажити ще три хвилини, після чого можна додати грибний кубик, подрібнений у порошок. Гасити треба до готовності овочів ще кілька хвилин і страву можна подавати до столу в гарячому вигляді, але не менш смачним воно залишається і після охолодження.

Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Баклажани під гриби на зиму



Однак, вас зацікавив варіант, як заготовити баклажани під гриби на зиму . Кілька простих рецептів ви можете знайти тут як і покрокове фото процесу приготування, які допоможе молодим господаркам впоратися з такою незвичайною консервацією.

Як і інші заготовки, треба закочувати в скляні баночки залізної кришечкою баклажани під гриби, рецепт на зиму даною консервації напрочуд простий. Заготовити синенькі за таким рецептом навіть простіше, ніж замаринувати зібрані грибочки.






Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Вам треба підготувати самий звичайний маринад, розрахований на два кіло овочів, в який входить 70 мл столового оцту, столова ложка цукрового піску (з гіркою), стільки ж солі, але без гірки. Ще знадобиться для приготування 125 мл олії соняшникової (можна використовувати, по-старому, нерафінована олія). Не забудьте про ароматні трави і спеції: три бутона гвоздики, пару листочків лаврушки, кілька горошин духмяного перцю.

Овочечисткою слід очистити овочі від шкірки, вона дуже щільна і буде заважати насолоджуватися смаком баклажанчиков. Потім плоди нарізати невеликими кубиками, як у попередньому рецепті.

Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Окремо треба змішати всі інгредієнти для маринаду: в олію додати сіль і цукор, спеції, а ось оцет залишити на потім. Масляну суміш піставити в казанку на вогонь і довести до кипіння, потім тільки влити вказану кількість столового оцту.

У киплячий маринад треба відправити підготовлені овочі і варити їх в маринаді протягом 10-12 хвилин, після чого можна розкладати продукт по баночках і закривати кришками.

Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?


Як бачите, простіше простого готуються баклажани під гриби, рецепт на зиму не вимагає навіть стерилізації, адже ми проводили і термічну обробку свіжих овочів, і додавали оцет, тому можна сміливо сказати, що тривале зберігання консервації забезпечено.
загрузка...
Баклажани під гриби. Як заготовити на зиму?
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають