• 17:05 – 2018 рік Жовтої Собаки 
  • 14:40 – Листівки до Нового року 2018 своїми руками. Які є ідеї 
  • 14:12 – Як швидко і просто зшити плаття на Новий рік 2018 своїми руками 
  • 14:05 – Новорічні пісні 2018: слухати безкоштовно онлайн нові і старі хіти для дітей і дорослих 

Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!

Найсмачніші заготовки на зиму з баклажан має заготовити в сезон овочів кожна господиня. Причин приготувати влітку домашню консервацію безліч, але головне, звичайно, полягає в тому, щоб забезпечити свою сім'ю в будь-який час року корисними овочевими закусками. Друга причина полягає в економії, оскільки приготування домашньої консервації, навіть при відсутності власної присадибної ділянки, значно економічніше, ніж покупка готового продукту в магазині. До того ж, в магазинній консервації напевно присутні і консерванти, стабілізатори смаку.

Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Рецепти заготовок на зиму з баклажанів



Кращі заготовки з баклажанів на зиму виходять з домашніх овочів, але, якщо правильно вибрати інгредієнти на ринку, то ви обов'язково отримаєте ароматні овочеві салатики, які можна подавати до столу на обід і на вечерю.

Вам знадобиться скромний набір сезонних овочів: кілограм синеньких, 400 грамів перцю і півкіло томатів, 250 грамів цибулі ріпчастої. І не забудьте додати до нашого овочевого салату кілька зубчиків часнику, також за бажанням можна використовувати червоний перчик, якщо ви любите гостренькі овочеві закуски. Для маринаду нам знадобиться лише столова ложка солі без гірки і 120 мл рослинного рафінованого масла. Зверніть увагу, що в даному рецепті ми вказали вага вже оброблених і очищених овочів, наприклад, вага перцю вказаний вже після того, як ви витягли насінну коробку з стручків.






Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Бубочка краще вибирати невеликого розміру з темно-синьою шкіркою - вони найсмачніші з дрібненькими насінням всередині. Їх треба ретельно промити і зрізати кінчики і плодоніжку. Потім нарізати їх кружальцями. А ось великі плоди треба спочатку розрізати навпіл, і тільки потім скибочками. Також треба нашаткувати і цибуля - півкільцями. Очищені стручки перцю треба нарізати соломкою.

З томатів при бажанні ви можете видалити шкірку, а можна її залишити, що не надто позначиться на смаку готового продукту. Томати треба нарізати невеликими скибочками довільно. Рецепти заготовок на зиму з баклажанів неможливо уявити без часнику, але його краще нарізати тонкими пластинками, а не пропускати через прес, а до решти інгредієнтів додавати в останню чергу.

Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Для приготування вам знадобиться каструля або казанок з товстим дном, щоб салат не пригорав під час гасіння. У казанок треба викласти всі підготовлені інгредієнти, додати дрібно нарізаний часник, сіль і влити зазначений обсяг масла. Оскільки овочі під час гасіння пустять сік, води треба додати зовсім небагато - всього половину склянки. Після закипання тушкувати овочі треба ще 30 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Можете на цьому етапі приготування спробувати салат на сіль, а при необхідності досолити його за смаком. Щоб википіла рідина, останні 10 хвилин слід тушкувати страву, знявши кришку з казанка.

Расфасовав готовий салат по банках, їх не можна відразу закочувати кришками. Як бачите, ми не додавали до овочів оцет, який грає роль консерванту в заготовках, тому нам необхідно поставити продукт на стерилізацію, інакше за зиму він зіпсується. Стерилізація для півлітрової тари займає 20 хвилин, і 25 треба засікати для літрових баночок.

Салат з баклажанів без стерилізації можна зберігати протягом 2-3 місяців і обов'язково в холодильнику, а якщо провести стерилізацію, то заготовки будуть зберігатися кілька років, головне, підготувати для них темне прохолодне місце.






Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Смачні заготовки з баклажанів на зиму




Ви можете здивуватися, але рисова крупа відмінно доповнить смачні заготовки з баклажанів на зиму в результаті ви отримаєте не просто овочевий салатик, а справжнє повноцінне блюдо. Коли у вас не буде часу на приготування гарніру, ви просто можете відкрити заготовлену баночку.

Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Що стосується продуктів, то нам знадобиться той же набір овочів, що і в попередньому рецепті, ми лише додамо 250 грамів моркви і збільшимо кількість томатів до чотирьох кіло, щоб вийшла смачна томатна заливка для нашого салату. І, звичайно ж, головне доповнення вже відомого рецепта - довгозернистий рис, якого треба взяти в кількості однієї склянки.

У цей рецепт ми додамо столовий оцет, тому можна виключити етап стерилізації готової консервації. Оцту треба підготувати 100 мл, олії - 250 мл, а також дві ложки солі і п'ять - цукру. Приготуйте всі необхідні інгредієнти і можна приступати до приготування.

Бубочка треба нарізати кубиками і викласти їх на деко, попередньо наливши близько 70 мл рослинного масла. При температурі 200 градусів синенькі треба запекти до готовності.

Інші овочі, нарізані соломкою, треба готувати окремо в казанку, додавши до перцю, цибулі і моркви також рослинне масло. Гасити овочі потрібно близько 20 хвилин. Вони повинні стати м'якими.

Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!


Томати в цьому рецепті обов'язково треба очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку. У гострої томатної заливки смачними виходять і смажені баклажани . Томат треба додати до тушкованим овочам і довести до кипіння, відправити в казанок сіль і цукор, і потім всипати промитий рис.

Після додавання рису варити треба ще близько півгодини. Баклажани додаються останніми, щоб вони залишилися в салатик щільними шматочками. Готовий салат можна розкласти по банках.

Безумовно, ви можете вибрати інші варіанти заготовки з баклажанів на зиму, рецепти «Пальчики оближеш» ми розповідали вам тут . Не бійтеся експериментувати з поєднанням овочів, а можна просто замаринувати обсмажені скибочки синеньких з великою кількістю часнику та зелені.
загрузка...
Заготовки на зиму з баклажан. Кращі з кращих!
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читають