Різноманітні заготовки синеньких користуються популярністю у хазяєчок, в тому числі і
баклажани по-корейськи на зиму , які виходять ароматними і гострими. Суміш спецій під загальною назвою «по-корейськи» дійсно творить чудеса, саме тому її додають до різних овочів, адже ви можете приготувати кабачки по-корейськи швидкого приготування, в будь-який час року замаринувати зі спеціями морква або капусту. Пікантна закуска - найкраще доповнення до обіднього столу, щоб ви не приготували. А ще мариновані овочі можна додавати в різні салати.
Багато господинь, вибираючи
рецепт баклажани по-корейськи на зиму , збираються використовувати вже готову суміш приправ, яку можна придбати в магазині. У складі суміші ви можете зустріти і глутамат натрію, найпопулярніший підсилювач смаку. Однак все частіше господині вибирають більш складний шлях і готують суміш самостійно, купуючи окремі інгредієнти.
Вам буде цікаво дізнатися, що традиційні для нас закуски, в назві яких присутня «по-корейськи», наприклад, маринована по-корейськи морква, ніякого відношення до традиційної корейської кухні не має. І якщо ви вирушите в подорож до Кореї, ви будете розчаровані, адже про таку закуску там і зовсім невідомо. Якщо говорити про маринованої моркви, то цей рецепт народився на території Радянського Союзу, і придумали його дійсно корейці. Смак маринованої моркви з спеціями настільки полюбився всім, що з часом ці спеції почали додавати і до інших овочів - кабачків, зелених томатах і, нарешті, баклажанів.
Баклажани по-корейськи на зиму
Щоб приготувати моркву або кабачки по-корейськи вам обов'язково знадобиться спеціальна терка, яка допоможе натерти овочі довгими тонкими брусочками. При такому способі подрібнення овочі швидко і маринуються виходять дуже смачними, але
баклажани по-корейськи на зиму можна нарізати кубиками, кільцями або пластинами. Часто суміш спецій додають до фаршированим плодами або окремо маринують начинку для фарширування баклажан.
Ключові складові корейської суміші приправ - це традиційні для всіх маринадів сіль і цукор, гостроти додає часник (у сумішах в сушеному вигляді, а при домашньому приготуванні краще використовувати свіжі зубчики), а ще можна додати мелений коріандр. Особлива складова суміші - корейська сіль, яка є підсилювачем смаку, і при домашньому приготуванні можна обійтися і без цього компонента.
Важливо правильно розрахувати кількість спецій для овочів, тому на один кілограм продуктів зазвичай додають ложку оцтової есенції, по одній ложечці солі і цукрового піску, в залежності від бажаної гостроти маринованого овоча - до двох столових ложок меленого червоного перцю. Коріандру треба додати близько однієї ложки, а часнику - шість зубчиків. Обов'язковим інгредієнтом гострого маринаду є і рослинне масло (100 мл на кілограм овочів).
При домашньому приготуванні особливої приправи можна обійтися без підсилювача смаку, а можна замінити натуральними продуктами: нарізати дрібно цибулю і обсмажити в рослинній олії, потім цибулю видалити весь, а масло використовувати в маринаді.
Єдине, чого не терпить маринування по-корейськи, це зайва рідина, яка з'являється, коли овочі виділяють сік. З-за великої кількості соку концентрація маринаду зміниться і овочі втратять свій смак, тому кулінари радять спочатку овочі помістити під прес і присипати сіллю. Під впливом солі буде відбуватися активне виділення соку, тому смак готової закуски буде на висоті. Не забудь промити овочеві скибочки від солі і відкинути на друшляк перед початком основного етапу приготування.
Якщо ви готуєте по-корейськи різні салати і закуски, то можна окремо приготувати домашню суміш спецій, і використовувати її в будь-який час. Для цього вам знадобиться 200 мл рослинного масла і одна головка часнику, яку треба пропустити через прес, а потім обсмажити в рослинній олії. В олійно-часникову суміш треба додати по дві чайних ложки чорного і червоного меленого перчика, по чотири чайних ложки коріандру і паприки, а також за бажанням підсилювач смаку в кількості двох чайних ложечок. Готову суміш можна зберігати в банці в холодильнику і використовувати в міру потреби, наприклад, якщо влітку ви вирішили приготувати нашвидкуруч рецептом мариновані баклажани .
Рецепт: баклажани по-корейськи на зиму
Можна обійтися і без суміші спецій, коли ви готуєте
смачні баклажани по-корейськи на зиму а додати до овочів свіжі пекучі інгредієнти і велика кількість ароматної зелені. В результаті маринування скибочки синеньких виходять щільними, а морква, часник, зелень і чилі чудово доповнює їх смак.
Кількість інгредієнтів будемо розраховувати на 600 грамів синеньких: треба підготувати дві головки ріпчастої цибулі і одну дрібну морквину. Зелень: листя селери і петрушки. З пекучих інгредієнтів: один перчики чилі і чотири зубчики часнику.
Маринад ми будемо готувати на основі 100 мл рослинного масла (буде дуже смачно, якщо ви візьмете ароматне нерафіноване масло) і 50 мл столового оцту. З спецій будемо додавати дві ложки цукрового піску, чайну ложечку гірчиці і такий же обсяг зерен коріандру. Обов'язково треба додати горошини чорного і запашного перчика, а також за бажанням можна посилити гостроту закуски, додавши мелений червоний перчик. Сіль також додається за смаком - близько чайної ложечки.
Смачні баклажани по-корейськи на зиму
У
салат баклажани по-корейськи на зиму можна додавати не тільки цибулю і морквину, але і болгарський перець, який має прекрасний смак у маринованому вигляді. Починати приготування треба з синеньких: їх нарізують кубиками (15 см) і розкладають на обробній дошці, щедро присипавши сіллю. Через 20 хвилин бубочка пустять сік, після чого їх треба на пару хвилин відправити в киплячу воду, потім відкинути на друшляк і промити водою. Головне, не залишити овочі в киплячій воді занадто довго, вони не повинні приготуватися повністю, а залишитися полусырыми. М'якоть обов'язково повинна залишатися щільною, щоб салат вийшов смачним.
Можна скибочки баклажанчиков викласти під гніт, щоб прибрати з них зайву рідину. А тепер треба приступити до цибулі очистити і нашаткувати півкільцями. Зелень обірвати від гілочок і дрібно нарізати, чилі нарізати кільцями, моркву натерти на спеціальній тертці, щоб вона вийшла тонкими довгими брусочками. Що стосується часнику, то його не слід пропускати через прес, краще нарізати тоненькими пластинами.
Ми радимо вам використовувати спеції окремо, а не купувати готову суміш в магазині. В покупних сумішах для корейської моркви присутній куркума, завдяки якій морквина виходить насиченого помаранчевого кольору, але у випадку з баклажанами вони, навпаки, придбають «нездоровий» жовтуватий відтінок. Тому краще придбати спеції окремо і змішати їх в маринаді.
Окремо в мисці змішуються всі підготовлені овочі і зелень, до них додається часник і перчик чилі. До овочів потрібно влити готовий маринад і залишити для маринування на добу при кімнатній температурі, періодично відкриваючи кришки і перемішуючи інгредієнти. Якщо ви готуєте закуску в спекотні літні дні, то через 4-5 годин миску можна піставити в холодильник, але збільшити час маринування. При бажанні можна розкласти салат по банках і зберігати під капроновою кришкою в холодильнику.
Салат: баклажани по-корейськи на зиму
Молодим господаркам ми пропонуємо уважно ознайомитися з рецептом, як заготовити
баклажани по-корейськи на зиму з фото , де продемонстровані всі ключові етапи підготовки інгредієнтів і консервації готового продукту.
Найчастіше бубочка поєднують з томатом, але тільки не у випадку, коли готуються
баклажани по-корейськи, найсмачніший на зиму варіант припускає додавання морквини. Таке поєднання - синенькі і морква в одній банці сміливо можна назвати ідеальним. Якщо до цього поєднання додати цибулю і болгарський перчик, то закуска вийде дуже смачною, тому обов'язково приготуйте її для своїх близьких на зиму, адже особливо взимку відчувається нестача свіжих овочів і смачних салатиків.
На чотири кіло синеньких ми візьмемо по одному кілограму моркви, перцю і цибулі ріпчастої, а ще 100 грамів часнику. Спеції ви можете вибрати на свій смак, головне, додати червоний перець, сіль за смаком і оцтову есенцію в кількості двох столових ложок.
Незважаючи на те, що маринованими овочами не можна зловживати при захворюваннях травної системи, але бубочка дуже корисні для роботи серця, оскільки в них міститься багато калію. А ще цей овоч низькокалорійний, що, безумовно, повинно порадувати тих, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.
Баклажани по-корейськи на зиму з фото
Починаємо приготування, як завжди, з баклажан: з-за того, що цього овочу притаманна характерна гірчинка, та, щоб від неї позбутися, на підготовчому етапі витрачається найбільше часу. Плоди слід нарізати тонкою соломкою уздовж, скласти в миску, пересипаючи шари невеликою кількістю солі і залишити в такому положенні на одну годину. Овочі пустять сік, а разом з соком вийде і гіркота.
Морква, звичайно ж, ми будемо натирати на спеціальній тертці, щоб вона вийшла не просто смачною, а ще й дуже апетитно виглядала в салатик. Перчик також краще нарізати тонкими шматочками, а цибулю нашаткувати напівпрозорими півкільцями. У такому вигляді маринована цибулька виходить особливо смачною, і не виділяється на тлі інших овочів.
У великій мисці треба змішати цибулю, моркву і перчик, і заправити їх червоним меленим перцем і оцтовою кислотою. У такому вигляді суміш овочів треба наполягати протягом п'яти годин, щоб вони виділили сік.
А ось синенькі треба окремо обсмажити на рослинному маслечко, на сильному вогні швидко помішуючи. Ще гарячими їх треба додати до інших овочів. Після чого суміш салатик можна розкладати по банках.
Оскільки овочі ми не піддавали попередній термічній обробці, то нам не обійтися без стерилізації, щоб гарантувати нашій консервації тривале зберігання. Пів-літрові банки треба стерилізувати 16-20 хвилин, а літрові - 25. після стерилізації можна закатати баночки залізними кришками.
Обов'язково подивіться, як приготувати фаршировані морквою і капустою
баклажани по-корейськи на зиму, рецепти фото ми підготували для вас тут .