• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки

Серед безлічі рецептів домашніх джемів і варення, обов'язково треба виділити ті ласощі на зиму, які готують з овочів, наприклад, варення з кабачків . Сучасні господині люблять різні експерименти, і не дивно, що нейтральний смак молодих цукіні привернув кулінарів не тільки для приготування домашніх страв на обід і консервації салатів на зиму, але і для приготування ароматного ласощі.

Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


Рецепт: варення з кабачків




На перший погляд вам здасться незвичним цей рецепт варення з кабачків дійсно можна назвати класичним десертом, але його солодкий смак і приємний аромат обов'язково здивують вас. Ми впевнені, що вареннячко стане вашим улюбленим ласощами, які ви будете заготовляти кожен сезон. Оскільки вони не мають яскраво вираженого свого смаку і аромату, до них треба обов'язково додати «ароматний» компонент, найчастіше до цукіні додають цитрусові - лимони або апельсини, а можна і відразу обидва інгредієнта:






  • Кабачки - 1 кіло

  • Апельсин - 1/2

  • Лимон - 1/2

  • Цукор - 07 кіло

  • Вода кип'ячена - 120 мл


  • Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


    Слід зазначити, що ласощі має низьку калорійність, адже на стограмову порцію припадає всього 196 ккал. Із зазначеної кількості продуктів у вас вийде 12 літра готового десерту, який можна закрити по скляних банках та зберігати протягом одного року. Якщо ви хочете заготовити більшу кількість, то і кількість інгредієнтів треба збільшити пропорційно.

    Серед головних інгредієнтів даного рецепту значиться і цукор, але його кількість можна змінити на свій розсуд, деякі господині вважають за краще додавати цукіні і цукор в пропорції 1:1.

    Якщо ви прихильник традиційної корисною і смачною кабачкової консервації , то ви можете замаринувати овочі на зиму, заготовити овочеві салати і лечо в томатній заливці.

    Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


    Варення з кабачків з апельсином і лимоном готувати дуже просто, насправді, клопоту з класичним малиновим або суничним ласощами значно більше, тому обов'язково спробуйте новий простий рецепт. Цукіні можна зібрати зі своєї ділянки або придбати на ярмарку, цитрусові можна придбати в найближчому магазині. Зрозуміло, при виборі інгредієнтів є свої тонкощі, наприклад, цукіні обов'язково повинні бути молодими з тоненькою м'якою шкіркою і дрібненькі насінням, а ось апельсини обов'язково повинні бути соковитими, не волокнистим. Якщо ж ви купили овочі з щільною шкіркою, то її треба очистити, а великі насіння акуратно прибрати, потім очищені плоди нарізати кубиками.

    Готувати ласощі слід у великій каструлі, краще всього вибрати емальовану каструлю або миску, напевно у вас є в арсеналі ємність, призначена для варіння вареньица, наприклад, айвового, рецепт якого ви знайдете тут .

    У каструлю налити води і розчинити в ній зазначена кількість цукру, ретельно перемішуючи сироп дерев'яною ложкою. Бажано, щоб крупинки розчинилися у воді, тому слід інтенсивно помішувати, можна включити вогонь і піступово підігрівати сироп, а потім викласти в нього кабачкові скибочки. Варити овочі в сиропі слід на повільному вогні.

    Поки овочі готуються, можна зайнятися цитрусовими. На ваш розсуд ви можете подрібнити апельсини і лимони на м'ясорубці, видаливши кісточки, або цитрусові нарізати тонкими скибочками, а цедру натерти на дрібній терочке.

    Додавати цитрусові до кабачкової маси слід тоді, коли маса дійде до кипіння. Після цього треба зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще ласощі протягом 50 хвилин, не забуваючи помішувати. Обов'язково спробуйте вареннячко на смак, і якщо вам не вистачає кислинки, то можна додати половину чайної ложечки лимонної кислоти.

    Залишилося тільки розкласти готовий десерт по банках і закатати металевими кришками. Ласощі зручно заготовлювати в невеликих ємностях, тому заздалегідь треба підготувати баночки 025-05 літра.






    Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


    Кабачкове варення




    Варення з кабачків і лимонів вийде неймовірно смачним, якщо доповнити рецепт кисло-солодкими яблучками і гілочками свіжої м'яти, у такого десерту буде не тільки чудовий смак, але і неймовірний, дивовижний аромат.


  • Цикини - 1 кіло

  • Кисло-солодкі сорти яблук - 3 кіло

  • Цукор - 1 кіло

  • М'ята (гілочки) - 5 шт.

  • Лимон (великий) - 1 шт.



  • Варення з кабачків з лимоном і яблуками готується за тією ж схемою, що і в рецепті, описаному вище. Є лише деякі відмінності, на які ми і звернемо увагу. Наприклад, яблука очистіть від шкірки і серцевинки, нарізати тонкими скибочками, лимон також нарізати тонкими кубиками, не зчищаючи шкірку, лише насіння слід акуратно видалити, інакше вони дадуть вареньицу гірчинку.

    Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


    Гілочки м'яти треба зелень промити і обсушити рушником, потім відокремити листочки від гілочок. Якщо листочки занадто великі, то їх можна подрібнити ножем.

    Спочатку в каструлю викладають яблука і засипають їх цукром. Ви вже помітили, що в списку інгредієнтів немає води, а сироп буде готуватися на основі яблучного соку, тому треба дати час, щоб виділився сік з фруктів. Потім додають інші компоненти і масу варять на повільному вогні протягом 20 хвилин. М'ята додано через 20 хвилин, і продовжують варити ще хвилин десять.

    Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки


    В результаті у вас вийде близько 25 літрів готового солодкого продукту, а кабачкове варення відмінно зберігається протягом 1-2 років.

    Смак цукіні чудово розкривається в різноманітних овочевих салатах, які ви можете заготовити на зиму, і обов'язково спробуйте лечо з томатом - незамінну закуску на обідньому столі.
    загрузка...
    Варення з кабачків. Кращі рецепти оригінальної заготовки
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають