• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок

Влітку господині часто подають до обіднього столу закуску, головними інгредієнтами якої є молоді цукіні і спеціально приготовлений соус на основі майонезу з часником і зеленню, і практично ті ж продукти можна використовувати, щоб заготовити кабачки з майонезом на зиму . Овочева заготівля завдяки калорійного соусу виходить більш ситної, смачною, ароматною, обов'язково ваш кулінарний шедевр оцінять чоловіки. Овочева закуска стане прекрасним доповненням до обідніх страв і повноцінним гарніром до смаженого м'яса.

Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


Кабачки з майонезом на зиму









Безумовно, відрізняється від класичних рецептів заготовок кабачки салат з майонезом на зиму, рецепт з фото допоможе вам приготувати цю незвичайну консервацію, яка в холодну пору року різноманітить ваше домашнє меню. Єдині, кому точно не сподобаються такі заготовки, це дівчата, які уважно стежать за своєю фігурою, адже за додавання соусу салат виходить дуже калорійним, що не дозволяє записати його до здорової їжі. Тому їсти регулярно такий салатик не слід, але іноді ви можете побалувати себе.

Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


Інгредієнти, які вам знадобляться для цього рецепта, треба вибирати ретельно, овочі обов'язково повинні бути свіжими, без порченных ділянок:


  • Цукіні - 4 кіло

  • Морква молода - 500 грам

  • Цибуля ріпчаста - 500 грам (чиста вага без лушпиння)

  • Майонез 72% жирності - 1 стакан

  • Мелений перець - 1 упаковка



  • Для маринаду:







  • Масло рослинне - 1 стакан

  • Оцет столовий 9% - 1 стакан

  • Сіль - 60 грам

  • Цукор-пісок - 100 грам



  • Сам рецепт дуже простий, і ви швидко розберетеся, як заготовити кабачки з майонезом на зиму, приготування слід почати з підготовки овочів. Ретельно треба промити потокової водою цукіні, щоб на шкірці не залишилося забруднень. У молодих плодів шкірка м'яка, ніжна, тому в готовому салатик вона не буде відчуватися. Але якщо ви будете готувати заготовки з перезрілих плодів, у яких огрубіла шкіра, то її краще зрізати овочечисткою. Як правило, у перезрілих плодів пухка м'якоть і великі насіння, тому їх також бажано видалити. Промиті і при необхідності очищені цукіні необхідно нарізати тонкою соломкою.

    Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


    Цибулю і моркву треба очистити, потім нарізати: цибулю нашаткувати тонкими півкільцями, моркву натерти, для цього вам знадобиться спеціальна терка. Три підготовлених інгредієнти змішати в мисці, додати мелений перець, сіль і цукор, влити компоненти для маринаду, після чого можна розкладати овочеву масу в чисті банки.

    Не забудьте правильно підготувати тару для вашої консервації: промити содовим розчином скляні баночки і обшпарити їх парою або простерилізувати в духовці. Краще брати для консервації кабачків на зиму в банках півлітрові ємності. В таких баночках салатик зручно зберігати, а після відкривання його можна швидко з'їсти, щоб він не стояв довго в холодильнику.

    Щоб гарантувати тривале зберігання заготовок з кабачків продукт треба стерилізувати. В даному випадку ми не піддавали овочі попередньої термічної обробки, тому стерилізація повинна бути тривалою. Кожну півлітрову баночку, наповнену овочевим продуктом, треба стерилізувати в киплячій воді протягом 35-40 хвилин. Стерилізація допоможе кабачковым скибочкам просочитися соусом, придбати потрібний смак. Вас здивує, але навіть при додаванні досить велику кількість чорного меленого перчика, смак у салату вийде ніжним.

    Щоб посилити смак і аромат закуски, можна попередньо обсмажити моркву з цибулею на рослинному маслі, а потім змішати їх з кабачками.

    Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


    Смачні кабачки з майонезом на зиму




    Якщо ви шукаєте рецепти, як заготовити смачні кабачки з майонезом на зиму , то обов'язково приверне вашу увагу дуже простий варіант приготування кабачкової найніжнішої ікри, її смак такий же, як у магазинного продукту, але при цьому в складі відсутні будь-які консерванти, ароматизатори.

    Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


    Ікра кабачкова може готуватися тільки з молодих кабачків або з додаванням інших овочів - наприклад, моркви, цибулі, деякі господині вважають за краще додавати кисло-солодкі яблука.


  • Цукіні - 3 кг

  • Соус томатний - 025 л

  • Жирний Майонез - 025 л

  • Часник - одна велика головка

  • Цукор - 01 кг

  • Сіль - 15 гр

  • Олія соняшникова - 05 склянки

  • Оцет 9% - 2 ложки

  • Перець чорний, червоний - за смаком



  • Рецепт ікри з кабачків з майонезом вам стане в нагоді не тільки для заготовок на зиму, але і для швидкого приготування закуски влітку і ранньої осені. Завдяки додаванню жирного соусу ікра виходить ніжною, з насиченим смаком.

    Для приготування ікри овочі треба обов'язково очистити від шкірки, щоб консистенція закуски була однорідною. Якщо насіння великі, то їх слід також прибрати. Потім овочі слід нарізати довільними шматочками, які б проходили в шийку м'ясорубки. Кабачки можна пропускати через м'ясорубку 2-3 рази, щоб на виході у вас вийшла однорідна маса без великих грудочок. При подрібненні на м'ясорубці треба додати і очищені зубчики часнику.

    Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок


    До овочевої маси додаємо інші інгредієнти і соуси, зазначені в рецепті, не забуваємо і про спеції, які можуть додати пікантного смаку ніжною закуски.

    До готовності на повільному вогні овочеву масу слід гасити протягом трьох годин, регулярно помішуючи дерев'яною лопаткою, а потім можна розкладати продукт по баночках і закочувати на зиму.
    загрузка...
    Кабачки з майонезом на зиму. Відмінні варіанти для хазяєчок
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають