Гриби з цибулею - саме просте і смачне поєднання, яке присутнє в традиційної російської кухні. Не знайти такого блюда, яке не можна було б доповнити представленими інгредієнтами, будь-то супи або гарніри, овочеві запіканки або проста смажена картопля . Навіть звичні рецепти ви можете доповнити на свій смак спеціями, зеленню, овочами, щоб отримати кулінарний шедевр, гідний вишуканих ресторанів. Ви можете для приготування брати ті грибочки, які самостійно зібрали в лісі, а потім заготовили в сушеному або замороженому вигляді, або купити шампіньйони в магазині.
Гриби з цибулею і морквою
Серед найбільш простих і смачних страв можна виділити
гриби з цибулею і морквою . Це і повноцінне легке блюдо на вечерю, і гарнір до смаженого м'яса або рибку, і додаток до каш і картопляних страв. Ви тільки подивіться, який простий рецепт, і як багато способів його застосування у повсякденному житті, щоб побалувати своїх близьких смачним домашнім обідом і вечерею. При правильному приготуванні смак і аромат у грибочків виходить просто чудовим, який не потребує будь-яких доповнень, а ще не можна забувати про тих корисних компонентів для нашого організму, джерелом яких є грибочки.
А якщо ви дотримуєтеся пісного або вегетаріанського меню, то ви обов'язково оціните представлений
рецепт смажених грибів з цибулею : тут тільки свіжі овочі, обсмажені на олії масло з додаванням ароматних спецій і зелені.
Печериці - 300 г Цибуля ріпчаста (середній) - 2 шт. Морква (середня) - 1 шт. Часник - 5 зубчиків Зелень (кріп, петрушка, кінза) - за смаком Масло рослинне - 50 мл Сіль, перець мелений, спеції за смаком Наше завдання приготувати так це страва, щоб виділявся смак кожного овоча, тому ми не будемо нарізати їх зовсім мілко, а залишимо великими скибочками. Приміром, очищену морквину ми не будемо натирати на тертці, а наріжемо тонкими брусочками. Цибулю також треба очистити, потім розрізати кожну головку навпіл і нашаткувати півкільцями. Моркву можна нарізати спочатку кружечками, а потім кожен кружечок соломкою. При такому подрібненні морковочка швидко приготується, а її смак буде виділятися серед інших овочів. Часник ми також не рекомендуємо пропускати через прес, адже при цьому він позбавляється свого соку, краще подрібнити зубчики тонкими пластинками.
Головна прикраса нашого страви, звичайно печериці, їх також треба нарізати великими шматочками. Зверніть увагу, що скибочки ужарятся під час приготування і зменшуватися в розмірі! Можна печериці нашаткувати пластин, а невеликі грибочки пазделить на чотири частини.
У сковороді треба нагріти масло і викласти спочатку цибуля з часником, помішуючи, обсмажувати на сильному вогні пару хвилин. За цей час з кухні пошириться аромат, який відразу ж порушить апетит. Після цибулі в сковороду додають моркву і обсмажують, дещо зменшивши вогонь. Морковочка повинна стати м'якою, після чого її слід підсолити, і тільки після цього викладати грибні скибочки. Печериці з овочами треба тушкувати до готовності, а, спробувавши, при необхідності досолити.
Як бачите, немає ніяких складнощів,
як посмажити гриби з цибулею , щоб вони вийшла смачними, ароматними. Зелень можна додати в сковороду під час гасіння або прикрасити рубаною свіжої зеленню страву перед подачею до столу.
Рецепт смажених грибів з цибулею
А ось рецепт
грибів з цибулею і сметаною не можна віднести до пісним, але саме завдяки додаванню сметани печериці виходять напрочуд соковитим. Є у цього рецепту і ще одне достоїнство, яке оцінять молоді господині - простота і швидкість приготування. Однак у процесі готування треба обов'язково стежити за інгредієнтами, щоб сметанний соус не пригорів до сковороді.
Сметана буде обволікати кожен грибний скибочку, додасть кислинки страви, від чого його смак стане багатшим. Якщо у вас зовсім немає часу на приготування обіду, а м'ясо ще не розморожено, то можна швидко зварити картоплю, а до нього згасити в сметанці ароматні грибочки.
Зверніть увагу, що
смажені гриби з цибулею можна готувати як з печериць, так і з глив, які також можна купити в магазині, або лисичок, зібраних самостійно в лісі. Звичайно ж, класикою російської кухні є боровики, тушковані в сметані .
Печериці - 04 кг Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт. Сметана 20% - 3ст.л. Олія для смаження - 3 ст. л. Яйце (жовток) - 1 шт. Сіль, перець, зелень - за смаком Для смаження вам знадобиться масло, в даному рецепті краще використовувати вершкове масло, тоді і грибочки вийдуть більш ніжними, смачними, ароматними.
Спочатку на вершковому маслечко обсмажується нашатковану ріпчасту цибулька, він повинен придбати золотистий відтінок, тільки після цього в сковороду додають нарізані печериці. Разом інгредієнти обсмажуються ще протягом 15 хвилин: це час повинен виділитися грибний сік, і потім в сковороду відправляють сметану.
На повільному вогні печериці треба гасити, поки соус не загусне, а за 5 хвилин до закінчення приготування перемішати з соусом один яєчний жовток. Можна подавати як гарнір до обіднього столу, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Картопля з грибами та цибулею
Ми не будемо розглядати самі прості рецепти, як наприклад,
смажені гриби з картоплею і цибулею напевно кожна господиня знає, як приготувати таку страву, так і готує його для своїх близьких часто. І завжди обідній стіл прикрашають смачні домашні соління.
Серед незвичайних, навіть святкових страв можна виділити жульєн з печерицями або грибну запіканку з картоплею і сиром. Особливо сподобатися запіканка дітям, які небайдужі до золотистої сирній скоринці.
Печериці - 350 г Картопля (середній) - 6 шт. Цибуля (великий) - 1 шт. Сир «Російський) - 100 г Для соусу: сметана За смаком сіль і перець Приготування запіканки включає в себе кілька основних етапів: насамперед всі інгредієнти треба підготувати, не тільки нарізати або очистити, але і згасити або відварити до готовності. На завершальному етапі приготування всі інгредієнти викладаються шарами в форму запікаються з соусом і сиром в духовці.
Картоплю треба попередньо промити проточною водою щіткою, щоб очистити шкірку від забруднень. Шкірка повинна бути максимально чистою, оскільки для запіканки треба відварити картоплю в мундирі до готовності. Варені бульби треба охолодити (щоб прискорити цей процес, можна помістити картоплю в холодну воду), а потім очистити картоплю від шкірки. Відварну картоплю треба нарізати кружечками близько 5-7 мм завтовшки.
Печериці також слід ретельно помити проточною водою, видаливши з капелюшка забруднення, а також зрізати землисту частина грибний ніжки. Викласти грибочки у велику каструлю і відварити до готовності протягом 7-10 хвилин. Потім нашаткувати невеликими шматочками.
Щоб
картопля з грибами та цибулею вийшла ароматною, цибулька необхідно тонко нашаткувати і обсмажити пару хвилин на вершковому маслі. Цибулька повинен стати прозорим.
Таким чином ми підготували всі інгредієнти до завершального етапу приготування, і можна формувати нашу запіканку. На дно треба викласти половину картоплі, приправивши його перцем і сіллю. Обов'язково шари треба змащувати сметанкою, щоб всі продукти просочилися. Наступним шаром будуть печериці з цибулею, а потім знову картоплю. Останній шар треба також рясно змастити сметаною і посипати тертим сиром.
При 180 градусах запіканку готують протягом півгодини, а потім у гарячому вигляді нарізають порціями і подають до столу.
Доповнити запіканку можна різними овочами, наприклад, томатами або болгарським перцем, кабачками і навіть обсмаженими баклажанами. А щоб запіканка вийшла більш ситної, одним з шарів можна стати м'ясо з грибами .
Гриби з цибулею: рецепт
Ще одне блюдо, яке може доповнити пісне меню -
гречка з грибами і цибулею і незважаючи на простоту представлених інгредієнтів, цей гарнір виходить дуже ситним та смачним. Саме для того, щоб у будь-який час року готувати смачні домашні страви, вам знадобляться наші поради, як заготовити сушені гриби . Таким чином, кожен раз, коли ви відкриєте для себе новий грибний рецепт, вам не доведеться бігти в магазин за печерицями, у вас під рукою завжди будуть необхідні інгредієнти.
І гречка, і грибочки продукти корисні, а, до того ж, низькокалорійні, у порції такого гарніру калорійність всього 70 ккал. Дівчата можуть їсти його на обід і на вечерю як повноцінне блюдо, а для чоловіків додатково приготувати м'ясні котлети або відбивні.
Шампіньйони - 05 кг Гречка - 300 г Морква (середня) - 2 шт. Цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт. Масло Сіль, приправи, зелень Як завжди, додаткові інгредієнти дуже прості та доступні, щоб приготувати
гриби з цибулею, рецепт в даному випадку буде нагадувати плов, оскільки готувати гречану кашу ми будемо погоди з великою кількістю лучка і моркви, які додадуть соковитості. А грибочки можуть замінити у вашому раціоні м'ясні субпродукти під час Пісту.
Гречка з грибами і цибулею
Справжньою окрасою гречаної каші стануть
білі гриби з цибулею , але можна взяти більш доступні печериці та гливи, які можна купити на ринку і в супермаркеті в будь-який час року.
Смак гречаної каші можна доповнити спеціями, хоч додавання ароматних спецій в гречку не можна назвати класичним поєднанням. Господині можуть поекспериментувати, додавши зіру, сушений базилік і часник, орегано і чебрець. Якщо ви використовуєте грибочки заморожені, то перед початком готування їх обов'язково треба повністю розморозити. Сушені шматочки слід замочити у кип'яченій воді до початку готування.
Першим ділом в казані на розігрітій олії треба обсмажити грибочки, щоб випарувалася велика частина виділився грибного соку. Потім в казан можна відправити моркву, нарізану соломкою, після моркви - цибулю. Гречка висипається поверх овочів, і зверху її приправляють обраними спеціями і зеленню, подрібненим часником. Далі в казанок акуратно вливається кип'ячена гаряча вода, вона повинна покривати гречку на 2-3 см. Можна залишати казанок на невеликому вогні на 35 хвилин до готовності страви.
А на обідньому столі не обійтися і без маринованих
грибів з цибулею, зиму ви можете наповнити яскравими фарбами і смачними домашніми стравами, якщо заготовите різноманітну домашню консервацію.