• 17:05 – 2018 рік Жовтої Собаки 
  • 14:40 – Листівки до Нового року 2018 своїми руками. Які є ідеї 
  • 14:12 – Як швидко і просто зшити плаття на Новий рік 2018 своїми руками 
  • 14:05 – Новорічні пісні 2018: слухати безкоштовно онлайн нові і старі хіти для дітей і дорослих 

Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти

Гриби з цибулею - саме просте і смачне поєднання, яке присутнє в традиційної російської кухні. Не знайти такого блюда, яке не можна було б доповнити представленими інгредієнтами, будь-то супи або гарніри, овочеві запіканки або проста смажена картопля . Навіть звичні рецепти ви можете доповнити на свій смак спеціями, зеленню, овочами, щоб отримати кулінарний шедевр, гідний вишуканих ресторанів. Ви можете для приготування брати ті грибочки, які самостійно зібрали в лісі, а потім заготовили в сушеному або замороженому вигляді, або купити шампіньйони в магазині.

Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


Гриби з цибулею і морквою




Серед найбільш простих і смачних страв можна виділити гриби з цибулею і морквою . Це і повноцінне легке блюдо на вечерю, і гарнір до смаженого м'яса або рибку, і додаток до каш і картопляних страв. Ви тільки подивіться, який простий рецепт, і як багато способів його застосування у повсякденному житті, щоб побалувати своїх близьких смачним домашнім обідом і вечерею. При правильному приготуванні смак і аромат у грибочків виходить просто чудовим, який не потребує будь-яких доповнень, а ще не можна забувати про тих корисних компонентів для нашого організму, джерелом яких є грибочки.






Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


А якщо ви дотримуєтеся пісного або вегетаріанського меню, то ви обов'язково оціните представлений рецепт смажених грибів з цибулею : тут тільки свіжі овочі, обсмажені на олії масло з додаванням ароматних спецій і зелені.


  • Печериці - 300 г

  • Цибуля ріпчаста (середній) - 2 шт.

  • Морква (середня) - 1 шт.

  • Часник - 5 зубчиків

  • Зелень (кріп, петрушка, кінза) - за смаком

  • Масло рослинне - 50 мл

  • Сіль, перець мелений, спеції за смаком



  • Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти







    Наше завдання приготувати так це страва, щоб виділявся смак кожного овоча, тому ми не будемо нарізати їх зовсім мілко, а залишимо великими скибочками. Приміром, очищену морквину ми не будемо натирати на тертці, а наріжемо тонкими брусочками. Цибулю також треба очистити, потім розрізати кожну головку навпіл і нашаткувати півкільцями. Моркву можна нарізати спочатку кружечками, а потім кожен кружечок соломкою. При такому подрібненні морковочка швидко приготується, а її смак буде виділятися серед інших овочів. Часник ми також не рекомендуємо пропускати через прес, адже при цьому він позбавляється свого соку, краще подрібнити зубчики тонкими пластинками.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Головна прикраса нашого страви, звичайно печериці, їх також треба нарізати великими шматочками. Зверніть увагу, що скибочки ужарятся під час приготування і зменшуватися в розмірі! Можна печериці нашаткувати пластин, а невеликі грибочки пазделить на чотири частини.

    У сковороді треба нагріти масло і викласти спочатку цибуля з часником, помішуючи, обсмажувати на сильному вогні пару хвилин. За цей час з кухні пошириться аромат, який відразу ж порушить апетит. Після цибулі в сковороду додають моркву і обсмажують, дещо зменшивши вогонь. Морковочка повинна стати м'якою, після чого її слід підсолити, і тільки після цього викладати грибні скибочки. Печериці з овочами треба тушкувати до готовності, а, спробувавши, при необхідності досолити.

    Як бачите, немає ніяких складнощів, як посмажити гриби з цибулею , щоб вони вийшла смачними, ароматними. Зелень можна додати в сковороду під час гасіння або прикрасити рубаною свіжої зеленню страву перед подачею до столу.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Рецепт смажених грибів з цибулею




    А ось рецепт грибів з цибулею і сметаною не можна віднести до пісним, але саме завдяки додаванню сметани печериці виходять напрочуд соковитим. Є у цього рецепту і ще одне достоїнство, яке оцінять молоді господині - простота і швидкість приготування. Однак у процесі готування треба обов'язково стежити за інгредієнтами, щоб сметанний соус не пригорів до сковороді.

    Сметана буде обволікати кожен грибний скибочку, додасть кислинки страви, від чого його смак стане багатшим. Якщо у вас зовсім немає часу на приготування обіду, а м'ясо ще не розморожено, то можна швидко зварити картоплю, а до нього згасити в сметанці ароматні грибочки.

    Зверніть увагу, що смажені гриби з цибулею можна готувати як з печериць, так і з глив, які також можна купити в магазині, або лисичок, зібраних самостійно в лісі. Звичайно ж, класикою російської кухні є боровики, тушковані в сметані .


  • Печериці - 04 кг

  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.

  • Сметана 20% - 3ст.л.

  • Олія для смаження - 3 ст. л.

  • Яйце (жовток) - 1 шт.

  • Сіль, перець, зелень - за смаком



  • Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Для смаження вам знадобиться масло, в даному рецепті краще використовувати вершкове масло, тоді і грибочки вийдуть більш ніжними, смачними, ароматними.

    Спочатку на вершковому маслечко обсмажується нашатковану ріпчасту цибулька, він повинен придбати золотистий відтінок, тільки після цього в сковороду додають нарізані печериці. Разом інгредієнти обсмажуються ще протягом 15 хвилин: це час повинен виділитися грибний сік, і потім в сковороду відправляють сметану.

    На повільному вогні печериці треба гасити, поки соус не загусне, а за 5 хвилин до закінчення приготування перемішати з соусом один яєчний жовток. Можна подавати як гарнір до обіднього столу, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти

    Картопля з грибами та цибулею




    Ми не будемо розглядати самі прості рецепти, як наприклад, смажені гриби з картоплею і цибулею напевно кожна господиня знає, як приготувати таку страву, так і готує його для своїх близьких часто. І завжди обідній стіл прикрашають смачні домашні соління.

    Серед незвичайних, навіть святкових страв можна виділити жульєн з печерицями або грибну запіканку з картоплею і сиром. Особливо сподобатися запіканка дітям, які небайдужі до золотистої сирній скоринці.


  • Печериці - 350 г

  • Картопля (середній) - 6 шт.

  • Цибуля (великий) - 1 шт.

  • Сир «Російський) - 100 г

  • Для соусу: сметана

  • За смаком сіль і перець



  • Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Приготування запіканки включає в себе кілька основних етапів: насамперед всі інгредієнти треба підготувати, не тільки нарізати або очистити, але і згасити або відварити до готовності. На завершальному етапі приготування всі інгредієнти викладаються шарами в форму запікаються з соусом і сиром в духовці.

    Картоплю треба попередньо промити проточною водою щіткою, щоб очистити шкірку від забруднень. Шкірка повинна бути максимально чистою, оскільки для запіканки треба відварити картоплю в мундирі до готовності. Варені бульби треба охолодити (щоб прискорити цей процес, можна помістити картоплю в холодну воду), а потім очистити картоплю від шкірки. Відварну картоплю треба нарізати кружечками близько 5-7 мм завтовшки.

    Печериці також слід ретельно помити проточною водою, видаливши з капелюшка забруднення, а також зрізати землисту частина грибний ніжки. Викласти грибочки у велику каструлю і відварити до готовності протягом 7-10 хвилин. Потім нашаткувати невеликими шматочками.

    Щоб картопля з грибами та цибулею вийшла ароматною, цибулька необхідно тонко нашаткувати і обсмажити пару хвилин на вершковому маслі. Цибулька повинен стати прозорим.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Таким чином ми підготували всі інгредієнти до завершального етапу приготування, і можна формувати нашу запіканку. На дно треба викласти половину картоплі, приправивши його перцем і сіллю. Обов'язково шари треба змащувати сметанкою, щоб всі продукти просочилися. Наступним шаром будуть печериці з цибулею, а потім знову картоплю. Останній шар треба також рясно змастити сметаною і посипати тертим сиром.

    При 180 градусах запіканку готують протягом півгодини, а потім у гарячому вигляді нарізають порціями і подають до столу.

    Доповнити запіканку можна різними овочами, наприклад, томатами або болгарським перцем, кабачками і навіть обсмаженими баклажанами. А щоб запіканка вийшла більш ситної, одним з шарів можна стати м'ясо з грибами .

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Гриби з цибулею: рецепт




    Ще одне блюдо, яке може доповнити пісне меню - гречка з грибами і цибулею і незважаючи на простоту представлених інгредієнтів, цей гарнір виходить дуже ситним та смачним. Саме для того, щоб у будь-який час року готувати смачні домашні страви, вам знадобляться наші поради, як заготовити сушені гриби . Таким чином, кожен раз, коли ви відкриєте для себе новий грибний рецепт, вам не доведеться бігти в магазин за печерицями, у вас під рукою завжди будуть необхідні інгредієнти.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    І гречка, і грибочки продукти корисні, а, до того ж, низькокалорійні, у порції такого гарніру калорійність всього 70 ккал. Дівчата можуть їсти його на обід і на вечерю як повноцінне блюдо, а для чоловіків додатково приготувати м'ясні котлети або відбивні.


  • Шампіньйони - 05 кг

  • Гречка - 300 г

  • Морква (середня) - 2 шт.

  • Цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт.

  • Масло

  • Сіль, приправи, зелень



  • Як завжди, додаткові інгредієнти дуже прості та доступні, щоб приготувати гриби з цибулею, рецепт в даному випадку буде нагадувати плов, оскільки готувати гречану кашу ми будемо погоди з великою кількістю лучка і моркви, які додадуть соковитості. А грибочки можуть замінити у вашому раціоні м'ясні субпродукти під час Посту.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Гречка з грибами і цибулею



    Справжньою окрасою гречаної каші стануть білі гриби з цибулею , але можна взяти більш доступні печериці та гливи, які можна купити на ринку і в супермаркеті в будь-який час року.

    Смак гречаної каші можна доповнити спеціями, хоч додавання ароматних спецій в гречку не можна назвати класичним поєднанням. Господині можуть поекспериментувати, додавши зіру, сушений базилік і часник, орегано і чебрець. Якщо ви використовуєте грибочки заморожені, то перед початком готування їх обов'язково треба повністю розморозити. Сушені шматочки слід замочити у кип'яченій воді до початку готування.

    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    Першим ділом в казані на розігрітій олії треба обсмажити грибочки, щоб випарувалася велика частина виділився грибного соку. Потім в казан можна відправити моркву, нарізану соломкою, після моркви - цибулю. Гречка висипається поверх овочів, і зверху її приправляють обраними спеціями і зеленню, подрібненим часником. Далі в казанок акуратно вливається кип'ячена гаряча вода, вона повинна покривати гречку на 2-3 см. Можна залишати казанок на невеликому вогні на 35 хвилин до готовності страви.
    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти


    А на обідньому столі не обійтися і без маринованих грибів з цибулею, зиму ви можете наповнити яскравими фарбами і смачними домашніми стравами, якщо заготовите різноманітну домашню консервацію.
    загрузка...
    Як приготувати гриби з цибулею: швидко і смачно. Докладні рецепти
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають