Здавалося б, немає нічого простіше, ніж приготувати свіжий
салат з перцю і помідорів , достатньо просто нарізати інгредієнти дрібними шматочками, посолити і заправити соусом. Всього 10-15 хвилин витраченого часу, і ваша сім'я може насолоджуватися смачною і корисною овочевий закускою. Влітку готувати страву можна на обід, а ще замінити салатом вечерю, щоб позбутися від зайвої ваги. Але ж господині завжди експериментують навіть з класичними рецептами, додаючи ароматну свіжу зелень, незвичайні пікантні спеції і спеціально приготовлений домашній соус. Експериментують господині і з поєднанням продуктів.
Салат з баклажанів, помідорів і перцю
Якщо ви шукайте сміливі смакові поєднання, то не обмежуйте свою фантазію, додаючи тільки овочі, адже їх можуть доповнити і соковиті ароматні літні фрукти.
Салат з баклажанів, помідорів і перцю можна доповнити зовсім несподіваним інгредієнтом - стиглими солодкими грушами, а прикрасою закуски стане вишуканий блакитний сир і обсмажені кедрові горішки. Звичайно, кожен день таку закуску на обід ви готувати не будете, але для святкового застілля, прийому гостей, жіночої вечірки або романтичної вечері рецепт обов'язково стане у нагоді. Ви тільки собі уявіть, після важкого робочого дня можна розслабитися з келихом вина і вишуканим дієтичним салатиком!
Помідор - 1 шт. Перець солодкий - 1 шт. Баклажан - 05 кг Груші стиглі - 2 шт. Сир з пліснявою - 200 г Горішки кедрові - 2 ст. л. Мед - 15 ст. л. Масло вершкове - 1 ст. л. Олія оливкова - 60 мл За смаком сіль і перець Почнемо приготування з баклажан і груш, оскільки інші інгредієнти в
салат з помідорів, перцю та сиру додаються в свіжому вигляді, а ось синенькі і груші слід попередньо обсмажити.
Синенькі можна не очищати від шкірки, тоді шматочки зберігають свою цілісність. Нарізати овоч слід на дрібні кубики із стороною близько півтора сантиметрів. Скибочки треба посипати сіллю і залишити хвилин на 20 щоб з соком вийшла і вся характерна баклажанів гіркоту.
Груші треба нарізати приблизно такими ж шматочками, а щоб вони не почорніли, збризнути соком лимона. До того ж, від лимона груша запозичить кислинку.
Спочатку на сковорідку, яку лише треба злегка змастити рослинним маслом, на сильному вогні треба пару хвилин обсмажувати баклажанові скибочки з двох сторін, щоб утворилася скоринка. Після цього можна додати ще олії, оскільки після такого обсмажування губчаста структура овоча не буде вбирати масло. Коли синенькі приготуються, їх можна викласти на спеціальну папір, яка зможе увібрати надлишки масла.
Дуже смачними виходять баклажани, обсмажені в маринованому вигляді з часником, а ось болгарський перчик і томат складуть компанію кабачків в рецепті лечо .
Салат з помідорів, перцю та сиру
Щоб
салат з помідорів і солодкого перцю з грушами вийшов неповторно смачним, груші слід додавати до решти інгредієнтів не в свіжому вигляді, а попередньо їх злегка обсмажити. На сковороді треба розтопити вершкове масло і викласти в нього кубики груші, обсмажувати на великому вогні, щоб вони карамелізувались до золотистої скоринки. Через пару хвилин до грушам можна додати мед і прогріти ще пару хвилин. Викласти обсмажені медові груші зверху на бубочка в салатник.
Болгарський перчик треба очистити від насіння і нарізати тоненькою соломкою. Для цього рецепта краще взяти помідори черрі розрізати мініатюрні ягідки навпіл, виклавши їх на інші інгредієнти. Черрі не тільки додадуть свої смакові нотки, але і стануть прикрасою страви.
Сир можна нарізати тонкими пластинами, довільними шматочками, головне, не надто дрібними, щоб смак сиру не загубився серед інших інгредієнтів. Викладати сир необхідно зверху на ще теплі овочі, щоб під їх теплотою сир почав трохи плавиться.
Залишилося тільки прикрасити закуску кедровими горішками, збризнути маслом і додати для аромату кілька крапель бальзамічного оцту.
Такий овочевий
салат з болгарського перцю і помідорів стане прикрасою будь-якого застілля, але будьте готові і до критики, адже такі сміливі смакові поєднання зовсім не всім сподобаються.
А на зиму не забудьте заготовити смачний салат з баклажанів з часником і томатом.
Салат з болгарського перцю і помідорів
Якщо вам набридли звичайні домашні страви, які ви готуєте щодня, то обов'язково спробуйте
салат з помідорів, перців і огірків . Ви зможете відчути себе на відпочинку, на курорті, де серед французьких Альп, де шеф-кухар спеціально для вас готує неперевершену закуску «Рана Альпи». Але пофантазувати і вистачить, адже треба ще розібратися, які інгредієнти нам знадобляться для цього рецепта.
Головні інгредієнти закуску - свіжі овочі та зелень, а родзинкою стануть - обсмажені скибочки бекону. В даному випадку цікавим буде і використання перцю, оскільки ми не будемо брати болгарський свіжий перчик, а особливу ароматну спеції - перець розе, його використовують в якості спеції для легких страв, у тому числі і овочевих салатів. Він має солодкувато-перцевий смак, а його аромат швидше нагадує імбир, але позбавлений зайвої гостроти. Досвідчені кулінари і гурмани можуть розрізнити пряні нотки ментолу, родзинок, анісу і навіть цитрусових. Додавання перцю розі дозволить вам в домашніх умовах приготувати вишукану страву.
Для однієї порції нам знадобиться:
Куряче (перепелине) яйце - 1-2 шт. Мікс листя салату (ромен, айсберг) Бекон - 60-100 г Авокадо - 1/2 шт. Огірок - 1 шт. Черрі - 2 шт. Базилік - 3 гілочки За смаком перець розі Для соусу:
Оливкова олія Бальзамічний оцет Сік лимона Щіпка цукру У даному рецепті присутні два продукти, які вимагають попередньої підготовки. Бекон і яйця треба приготувати перед тим, як змішувати їх з іншими інгредієнтами.
Спочатку піставте відварити яйця, їх не можна переварити, інакше жовток придбає синюшні краю. Це, звичайно, ніяк не вплине на смак, але трохи зіпсує зовнішній вигляд. Перепелині яйця треба варити менше часу, ніж курячі, на це також слід звернути увагу.
Поки варяться яйця, можна зайнятися приготуванням бекону: нарізати його тонкими смужками і швидко обсмажити на невеликій кількості рослинного масла. Обсмажені скибочки слід викласти на папір, яка вбере надлишки жиру.
Овочі слід нарізати довільними, не дрібними шматочками: огірок і авокадо - брусочками, черрі розрізати навпіл, а лист салату порвати руками. Яйця очищені треба нарізати великими скибочками. Після чого всі інгредієнти змішати в салатниці і заправити соусом і перцем троянді.
Салат з помідорів, перцю і цибулі
Не дивно, що самий популярний літній рецепт - це
салат з помідорів, огірків і солодкого перцю . Він подобається всім без винятку, але особливо смачним виходить салатик, якщо для його приготування брати свіжі, зібрані зі своєї ділянки овочі. Якщо ви вибираєте овочі на ярмарку, то обов'язково беріть свіжі, хрумкі, не варто купувати мляві і м'які плоди.
Назва цього рецепту «Сільський», оскільки тут присутні тільки овочі і зелень:
Огірок - 3 шт. Помідор (великий, рожевий) - 2 шт. Перець болгарський (великий) - 1 шт. Огірок солоний - 2 шт. Зелена цибуля - 5-6 шт. Часник - 2 зубчики За смаком сіль Рослинна олія Салат з помідорів, перцю і цибулі готується швидко, достатньо лише нарізати інгредієнти дрібними скибочками, а потім змішати в салатниці. В якості соусу ми будемо використовувати масло рослинне, оскільки саме воно найкраще поєднується зі свіжими овочами. Ми не радить заправляти овочеві свіжі салати майонезом, оскільки він «вбиває» смак стиглих овочів і додає страві калорійності.
Малосольні огірочки і зовсім додадуть нашій свіжого салату неповторні нотки смаку, але їх краще всього максимально тонко нарізати. Можна нарізати тонкими пластинами, а перед додаванням до решти інгредієнтів злити сік, що виділився, щоб він не вплинув на консистенцію салату.
Свіжі огірочки нарізати кружечками, томати - часточками, а перець - соломкою, видаливши насіння. Не забудьте перед початком приготування ретельно промити овочі проточною водою, щоб на шкірці не залишилося забруднень. Потім їх необхідно промокнути кухонним рушником від надлишків вологи. Зелень також треба акуратно промити і обсушити.
Що стосується часнику, то його можна нарізати тоненькими пластинами або пропустити через чеснокодавку. Наприкінці треба дрібно нарізати пір'я зеленої цибулі і відправити їх в миску до решти інгредієнтів. Залишилося тільки посолити за смаком і перемішати, заправивши ароматному рослинним маслицом і за смаком взбризнувши лимонним соком.
Солоні огірочки ви напевно заготовили з минулого врожаю, як і салат з помідорів на зиму .
Салат з капусти, перцю і помідорів
Взимку ми любимо балувати себе вітамінним салатом з капусти з морквою , але в сезон овочів ми рідко додаємо капустку до свіжих овочевих закусок. Ми весь час намагається додати нашої закуски калорійності і ситності, тому додаємо відварне м'ясо, шинку або ковбасу, забуваючи, що закуска, в яку входять тільки свіжі овочі, виходить значно смачніше.
Салат зі свіжого перцю і помідорів - кращий вечеря для дівчини, і це вам доведе кожен дієтолог. Якщо влітку ви хочете підтримати свою бездоганну фігуру, то зробіть легкий салатик частиною свого щоденного раціону харчування.
Салат з капусти, перцю і помідорів готується нітрохи не складніше, ніж інші овочеві закуски, єдина складність полягає у правильному подрібненні капусти. Качан слід нашаткувати як можна тонше, потім трохи посолити подрібнені капустяні листи і пом'яти руками, щоб виділився сік. Додатково можна заправити капусту винним оцтом або соком лимона.
Якщо ви будете готувати салат з куркою , то м'ясо краще не відварювати, а обсмажувати на сильному вогні. Якщо брати куряче філе, то в результаті варіння воно стане надто сухим і прісним, краще замаринувати курячу грудку в соєвому соусі з часником, нарізати скибочками, а потім на маслі обсмажити на сильному вогні, щоб шматочки вкрилися золотистою скоринкою. Готується куряче м'ясо на сковороді швидко і виходить досить соковитим.
Подаючи закуску до столу, її можна викладати на блюдо на зелене листя ромен, а прикрасити скибочками лимона. Красива подача страви відразу викличе апетит у ваших гостей.