• 17:05 – 2018 рік Жовтої Собаки 
  • 14:40 – Листівки до Нового року 2018 своїми руками. Які є ідеї 
  • 14:12 – Як швидко і просто зшити плаття на Новий рік 2018 своїми руками 
  • 14:05 – Новорічні пісні 2018: слухати безкоштовно онлайн нові і старі хіти для дітей і дорослих 

Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото

Вам обов'язково сподобаються кабачки на зиму, швидко приготовлені, не тільки своїм смаком, але і мінімальними витратами часу на приготування заготовок. Незважаючи на те, що їсти овочеві заготовки любить кожен, на жаль, не у всіх господинь влітку багато вільного часу, яке б вони могли присвятити консервації. У цьому випадку на допомогу приходять різні рецепти під загальною назвою «швидкого приготування»: це і пікантні баклажани по-корейськи і мариновані огірочки з гірчицею, і ніжна кабачкова ікра.

Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото


Кабачки на зиму: швидко і смачно




Кожна господиня знає, що самими смачними виходять з томатом кабачки, рецепти швидко на зиму зазвичай обходять стороною приготування томатної заливки з свіжих помідор, оскільки це займає більше часу, замість цього використовують готовий томатний сік, соус, пасту або кетчуп.







  • Цукіні - 15 кіло

  • Кетчуп - 100 мл

  • Гвоздика, чорний перець (горошок) - по 8 шт.

  • Сіль - 1 ст. л.

  • Цукор - 2 ст. л.

  • Столовий оцет - 30 мл

  • Вода - 600 мл



  • Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото


    Ви можете взяти звичайний кетчуп або чилі, який додасть заготівлі пікантною остринки. Якщо брати томатну пасту, то кілька ложок соусу слід попередньо розвести з водою. Відповідно, більш концентрованої томатної пасти слід брати менше, ніж кетчупу, вказаного в рецепті.

    Першим ділом треба підготувати овочі: спочатку ретельно промити шкірку проточною водою, видаливши всі крупинки забруднень. Зверніть увагу, що для консервації за даним рецептом слід брати тільки молоді плоди невеликого розміру з м'якою шкіркою і дрібними насінням. Тільки молоді плоди будуть досить смачними в маринованому вигляді.

    Цукіні треба нарізати кружечками, товщиною близько 1 см. У вас вже повинні бути підготовлені скляні баночки, чисті простерилізовані, в які треба якомога щільніше укласти скибочки овочів, щоб залишилося якомога менше вільного простору.

    Коли баночки будуть заповнені овочами, слід зайнятися приготуванням маринаду. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, розчинити сіль і цукор, додати вказану кількість соусу і перемішати маринад. В нього слід додати бутони гвоздики і горошини перчика, і проварити на повільному вогні маринад близько п'яти хвилин.

    Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото







    Оцет слід додавати в маринад тільки після того, як ви вимкніть вогонь, щоб консервант не випарувався. Киплячий маринад треба розлити по банках, а потім поставити їх на стерилізацію: для кожної літрової ємності по 15 хвилин. Не забудьте простерилізувати кришки окремо, прокип'ятити їх не менше 5 хвилин, а потім чистими залізними кришками, що герметично укупорьте баночки.

    Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде дві літрові банки, які приєднаються у погребі до решти консервації. Іноді кабачки швидкого приготування на зиму зберігають у холодильнику, а закривають капроновими кришечками.

    Звичайно ж, треба випробувати і класичний рецепт заготовки кабачків , при якому томатна заливка готується з свіжих томатів: плоди очищаються від шкірки, а потім подрібнюються в блендері або на м'ясорубці.

    Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото


    Кабачок по-корейськи швидко на зиму




    Маринована по-корейськи морква - одна з найбільш смачних закусок, яку можна запропонувати на обід і вечерю, а головна перевага такого маринованого страви в тому, що готувати його можна цілий рік. Свіжу моркву можна купити в будь-який час року, а овоч чудово зберігається протягом всієї зими, тому якщо ваші запаси консервації вичерпали себе, можна швидко приготувати кілька баночок морквини зі спеціями. По-іншому йдуть справи з кабачками, оскільки їх приготуванням треба займатися відразу, як тільки плоди зібрані з грядки. Серед найпростіших рецептів заготовок з кабачків можна виділити дуже смачний салатик, в складі якого присутні цукіні, моркву і різноманітні спеції. І саме завдяки спеціям такий салатик отримав свою назву «по-корейськи».

    Щоб приготувати кабачок по-корейськи швидко на зиму вам знадобиться короткий список інгредієнтів:


  • Цукіні - 3 кг

  • Морква - 500 г

  • Цибуля - 500 г

  • Часник - 3 головки

  • Приправа для Моркви по-корейськи» - 2 уп. (30 грам)

  • Масло рослинне - 200 мл

  • Оцет столовий - 200 мл

  • Цукор - 1 склянка

  • Сіль - 2 ст. л. (якщо вона не входить до складу суміші приправ)



  • Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото


    Деякі господині вважають за краще використовувати не готову суміш спецій, а змішувати їх самостійно, при цьому є можливість прибрати ті прянощів, смак яких вам не подобається. Наприклад, можна виключити куркуму, яка обов'язково присутня в складі приправа для моркви, а от кабачки при додаванні куркуми набувають жовтуватий відтінок.

    Щоб приготувати за цим рецептом кабачки на зиму швидко і смачно , їх необхідно правильно подрібнити. З морквою труднощів не виникне: коренеплоди треба очистити і натерти на спеціальній тертці. А ось подрібнення цукіні має свої особливості: досвідчені господині запевняю, що для маринування треба брати тільки «стінки» плоду, а м'якоть з насінням вичищати. Таким чином, маринуються тільки щільні смужки м'якоті, які виходять дуже смачними.

    Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото


    Для цього рецепта можна брати великі плоди, їх треба очистити від шкірки, потім розрізати уздовж навпіл і ложкою видалити м'якоть. Після чого м'якоть можна натерти на тій же тертці тонкою соломкою.

    Коли ви змішати всі інгредієнти зі спеціями і компонентами маринаду, масу треба залишити на кілька годин для виділення соку, після чого розкласти по банках і стерилізувати, щоб салатик зберігався всю зиму.
    загрузка...
    Готуємо кабачки на зиму швидко. Кращі варіанти з фото
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають