• 22:53 – Весільні зачіски 2018 - 58 фото кращих варіантів укладання для нареченої 
  • 21:44 – Найкрасивіші весільні сукні 2018 – модні тенденції для зими і літа, пишні, короткі, кольорові, для повних 
  • 23:51 – Новий рік 2018. Топ - 5 кращих салатів? Які приготувати? 
  • 22:30 – Як зустріти новорічні свята на самоті 

Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти

Гострі кабачки на зиму - закуска, з якою ніщо не зрівняється. Вона прекрасно доповнить ваш обідній і святковий стіл. Її можна подавати до м'яса і картоплі, овочевих запіканок і каш, а можна просто поласувати консервованим салатом з шматочком свіжого хліба. Господиня треба обов'язково звернути увагу на заготовки з кабачків , оскільки готуються вони дуже просто, зберігаються протягом декількох років і зберігають свій смак.

Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти


Гострі кабачки на зиму




Смак у молодих кабачків м'який, ніжний, його можна назвати нейтральним, тому овоч найчастіше поєднують з іншими різноманітними овочами, зеленню та спеціями, а в результаті виходить гострий салат з кабачків на зиму .







  • Кабачки - 5 кг

  • Перець болгарський - 1 кг

  • Часник - 100 грам

  • Томатний сік (натуральний) - 3 л

  • Цукор, масло рослинне - 2 ст. л.

  • Сіль - 4 ст. л.

  • Оцет (столовий) - 150 мл



  • Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти


    Із зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде близько семи літрів готового продукту, який ви можете заготовити в невеликих скляних банках ємністю 05-1 літра.

    Як завжди, почнемо приготування з підготовки овочів: перець і цукіні слід промити проточною водою, стручки очистити від насіння, а зубчики часнику очистити від лушпиння. Кабачки необхідно нарізати невеликими кубиками, перець - дрібними довільними шматочками (їх розмір повинен відповідати цукіні).

    Перець і кабачкові скибочки треба скласти у велику каструлю, додати до овочів вказане в рецепті кількість томатного соку, влити оцет і рослинне масло, додати спеції - сіль і цукор і перемішати.

    Каструлю треба піставити на повільний вогонь, щоб вона закипіла, а після цього варити салат ще протягом півгодини, періодично помішуючи. У процесі варіння маса буде ставати гущі, тому і помішувати по мірі загущення її треба частіше.

    За цей час овочеві скибочки повинні приготуватися, просочитися томатом і маринадом, але також шматочки повинні залишатися цілісними, а не розвалюватися, тому помішувати масу слід акуратно.

    Не думайте, що ми забули додати часник, його завжди в овочевий салат додають в останню чергу, щоб він віддав свою гостроту. Тому наприкінці варіння в масу додають часник, ще раз перемішують і доводять до кипіння. Часничок ви можете нарізати тонкими пластинками або пропустити через чеснокодавку.






    Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти


    З пилу, з жару овочевий кабачковий салат з часником розкладають по чистим баночках, а потім їх ставлять на стерилізацію, щоб гарантувати консервації тривале зберігання. Якщо ви будете заготовляти салат в літрових банках, то попередньо продукт треба стерилізувати протягом 15 хвилин в киплячій воді. Як завжди, після того, як ви закриєте баночки залізними кришками, перевернути і укутати тканиною, щоб у такий «паровій бані» вони повільно охолоджувались. Через добу можна переносити загортання в льох.

    Ми використовували найпростіший набір інгредієнтів, щоб заготовити гострі кабачки на зиму, рецепти завжди можна доповнити й іншими продуктами. Найпоширенішим є поєднанням кабачки з морквою і цибулею. Щоб отримати гарячу закуску, можна додати не тільки часник, але і червоний гострий перчики чилі. Червоний перчик можна додати в молотом вигляді, цільним шматком в кожну баночку або нарізаними кружечками.

    Гостра закуска з кабачків на зиму передбачає додавання ароматної зелені: ви можете не обмежуватися лише додаванням кропу і петрушки, але і додати в салат ароматну кинзу, базилік. А якщо додати ароматні спеції, то вийде чудова закуска - кабачки по-корейськи .

    Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти

    Гостра ікра з кабачків на зиму




    Якщо говорити про кабачкового закусках, знайомих кожному з раннього дитинства, то це, звичайно, найніжніша кабачкова ікра, улюблені ласощі кожної дитини. Із задоволенням їдять бутербродики з овочевою ікрою і дорослі, а якщо ви хочете приготувати закуску, рівних якій немає, то ми представляємо вам новий рецепт - «Гостра ікра з кабачків». На зиму ви можете заготовити кілька баночок, а також приготувати її по швидкому рецептом без додавання консерванту для того, щоб спробувати пікантну закуску влітку.

    Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти


    На пробу ви можете приготувати пару баночок ікри, щоб переконатися, що ваші домочадці із задоволенням з'їдять її за лічені дні:

  • Кабачки - 3 шт.

  • Цибуля - 5 шт.

  • Морква - 5 шт.

  • Перець чилі - 5 шт.

  • Томатна паста - 3 ст. л.

  • Масло - 15 ст. л.

  • Цукор - 25 ст. л.

  • Сіль за смаком


  • Гіркий перець - не самий популярний інгредієнт при приготуванні овочевої ікри, але без цього компонента вам не обійтися, якщо ви вирішили заготовити гострі кабачки на зиму, рецепти з фото обов'язково включають в себе перець червоний, часник і пряну зелень.

    Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти


    Що стосується ікри, то кабачки також не є єдиним овочевим інгредієнтом в її складі, багато господині додають цибулю і моркву, адже кабачки з морквою - класичне поєднання, де овочі доповнюють смак один одного. Крім моркви часто додають і кисло-солодкі яблучка, завдяки яким икорка набуває зовсім незвичайний смак, але виходить дуже апетитною.

    Щоб домогтися однорідної консистенції ікорку, всі інгредієнти можна пропустити через м'ясорубку кілька разів, тоді овочі залишаться крихітними шматочками, а сама икорка вийде дуже смачною, ароматною, а завдяки перцю чилі - пікантною.
    загрузка...
    Гострі кабачки на зиму. Найпопулярніші рецепти
    • Коментують
    • Сьогодні
    • Читають