Очікування маляти – це одне з найважливіших подій у житті. І звичайно молоді батьки намагаються продумати все до дрібниць, а особливо ім'я для дитини. Дуже часто ця тема стає предметом бурхливих суперечок в сім'ї. Мама хоче назвати одним ім'ям, тато – іншим, а бабусям і дідусям не подобається жоден з варіантів і у кожного з них є свої пропозиції. У давнину все було простіше. Дитині давали ім'я святого, з яким був пов'язаний день народження малюка. Деякі віруючі люди використовують таку практику і в наші дні. Але частіше сучасні батьки все ж вибирають сучасні імена, а вже коли справа доходить до хрещення, дають дитині ще одне ім'я. До речі, є такі безглузді упередження, що якщо назвати дитину ім'ям мученика, то він так все життя і буде мучитись. Але як показує практика, це лише забобон, що не має нічого спільного з дійсністю. Адже, скажімо, є і мученик Данило, і цар, пророк і у всіх Даниилов долі дуже різні, серед них щасливих не менше, ніж нещасних. Тому керуватися подібними прикметами при виборі імені для дитини не варто. На долю дитини впливає не стільки ім'я, як атмосфера в якій він народився, ріс і виховувався і люди, які його оточували.
Маша або Даша, Мітя або Саша: як підібрати ім'я?
Є кілька варіантів вибору імені для очікуваного дива: вибрати те, що подобається, вибрати ім'я по святцях (про це ми вже згадували вище), вибрати ім'я за значенням імен або ж вибрати ім'я по даті народження (тут треба буде залучити нумерологів), можна по часу року або по буквах імені. Ви можете вибрати будь-який з цих варіантів, але на думку психологів, важливо, щоб ім'я добре поєднувалося з по батькові та відносно добре з прізвищем. Не варто вибирати імена, які будуть шокувати публіку. Бо для вас це буде спосіб виділитися і звернути на себе увагу, а для дитини це може стати справжньою проблемою, від якої він зможе позбутися тільки після повноліття. Та навряд чи він вам скаже після цього спасибі. Тому якщо ви дуже любите футбол і Пеле ваш ідеал – любите, але будьте розсудливі. Пеле або Миколайович Юрійович точно не розділить з вами вашу любов до футболу в майбутньому. Навіть якщо вам дуже подобається якесь закордонне ім'я, все ж добре подумайте, уявіть свого малюка вже дорослим і уявіть, як до нього звертаються по імені та по батькові. А потім накладіть картинку на себе, якби вас так назвали батьки, ви б були цього ради і нормально б вас сприймали в суспільстві.
Називати дитину за святцями (за православним календарем 2018 року дуже зручно з одного боку, не треба буде ламати голову і сперечатися з рідними. Але з іншого боку в святцях досить багато старих, давно забутих імен, дуже властивих нашому часу, наприклад, Синклетия. Тому теж варто подумати і, якщо ви все ж хочете скористатися святцами, в церкві існує наступна практика Якщо з якихось причин ім'я святого, в день якого народилася дитина не підходить, подивитися імена святих на кілька днів вперед. Вибрати ім'я по значенню, це, мабуть, один з кращих варіантів. Все ж ви будете вибирати те, що вам подобається і якщо значення імені обіцяє дитині якості, які ви дуже хотіли б, щоб він мав, то все зійдеться ідеально. Щодо вибору імені, по даті народження, то це теж своєрідні забобони, але якщо ви в це вірите, то чому б і ні. Теж стосується і вибору імені по розшифровці букв. Вибрати ім'я по часу року? Можливо. Технологія проста. Дітям, які народилися у суворі зимові місяці, пропонується давати «м'які» імена, щоб, так би мовити, відновити гармонію і рівновагу.
Варто ще відзначити, що мода на імена, як і на одяг, завжди ходить по колу. І виявляється у підсумку, що сучасне популярне ім'я насправді існувало з дохристиянських часів. Звертаючись до статистики спробуємо перелічити імена, вважаються найсучаснішими, найкрасивішими і самими цікавими, які будуть особливо актуальними в 2018 році .
Топ 15 сучасних популярних імен для хлопчиків
Адам – дуже популярне ім'я в наші дні, хоча бере свій початок від створення світу. З давньоєврейської дослівно – людина, створений з червоної землі. Адами ранимі і неврівноважені в дитинстві, але при цьому доброзичливі. Враховуючи їх активність, хлопчиків варто віддавати в спорт. Висока ймовірність, що в майбутньому ви будете пишатися чемпіоном світу.
Артем – в перекладі «неушкоджений, що володіє відмінним здоров'ям». З дитинства проявляє лідерські якості, старанність, працьовитість та вміння досягати цілей. Це майбутній політик чи бізнесмен, хоча і лікар з Артема вийде чудовий.
Альберт – в перекладі «блискучий». Впевнений, цілеспрямований скептик, який вважає за краще не показувати людям свої справжні емоції. Але при цьому він може бути «душею компанії», хоча не проміняє на неї затишок і тишу рідного дому. Альберти точними в деталях, а тому лікар, ювелір, архітектор, фінансист – його шлях до успіху.
Арсеній – в перекладі «зрілий чоловік». М'який, добродушний мрійник, але при цьому енергії йому не позичати. Його обожнюють всі його друзі, яких він дуже легко знаходить. Це однозначно людина, який буде пов'язаний з творчістю.
Богдан – «Богом даний». Стриманий, замкнутий, схильний до нарцисизму, однак, старанний і цілеспрямований. Знає, що йому потрібно і як цього досягти. Найбільше Богданам підходять «суворі» професії, наприклад, сталевар або шахтар.
Веніамін – в перекладі «улюблене дитя». Романтик і прагматик в одній особі. Але якщо буде стояти питання про підвищення його та його друга, він неодмінно піступиться дорогу одному. Доброго, м'якого і мрійливому Веніаміну швидше за все бути художником, скульптором чи поетом.
Всеволод – «власник». Врівноважений, цілеспрямований лідер. Обачний, навряд чи піде на ризик. З Всеволодів виходять відмінні політики, бізнесмени, економісти.
Гліб – «улюбленець Бога». З дитинства дуже самостійний і жадає всього добиватися сам. І його рішення, які він вміє приймати блискавично, як правило, вірні. З Гліба зросте відмінний керівник практично в будь-якій сфері діяльності.
Данило – «суд Божий». Поміркований, неквапливий, порядний, чесний, добрий, розумний і працьовитий – це все про Даниилах. Це майбутні дослідники, інженери-конструктори, архітектори.
Дем'ян – «впокорює, усмиряющий». Товариський, емоційний, володар гострого розуму, при цьому іноді буває різкий, рвучко і егоїстичний. Демьяны кар'єристи і можуть досягати відмінних успіхів у будь-яких сферах.
Єгор – «землероб». Практичний, працьовитий, старанний, впертий, часом занудний, але саме ці риси допомагають йому досягти не малих висот у кар'єрі.
Єлисей «спасіння Боже». Фантазер, вигадник, з тонкою організацією душі. Тяжіє до мистецтвам, особливо до музики. Це майбутній музикант, композитор, поет чи актор.
Гнат – «вогненний». Норовливий, ерудований, ініціативний. В майбутньому йому варто обирати професії, які дозволять самому вибрати графік роботи, тоді великі шанси на успішну кар'єру.
Каміль – «службовець Богу». У ньому уживаються абсолютно протилежні якості: піступливість і задирство, незібраність і акуратність. Тим не менш він дисциплінований, організований, заповзятливий і практичний. Найбільші успіхи Камилей чекають на бізнес-сферах.
Мирон – «виділяє міро». Щедрий, добрий, м'який, добродушний, неметушливий, але при цьому з залізною силою волі і твердим характером. Впертий досягнення цілей. А професію Мирони часто вибирають, орієнтуючись на справу своєї сім'ї, найчастіше стають продовжувачами лінії.
Топ-15 найкрасивіших сучасних імен для дівчаток
Анжеліна – «ангелоподобная, посланниця». Темпераментна, емоційна, носителька яскравої індивідуальності. Примхлива, пихата, але при цьому турботлива і жертовна. Анжеліни можуть чудово реалізуватися як в творчих професіях, так і на політичному поприщі або в бізнес-сферах.
Віола – «фіалка, фіолетова». Скритна, таємнича і дуже допитлива особистість. Активістка, енергії їй не позичати. Метка, розумна, цілеспрямована, але дуже волелюбна. Без особистого простору і свободи починає «задихатися». Її «коник» — дослідницькі та наукові сфери.
Діана – «божественна». Енергійна володарка відмінною інтуїції та аналітичного складу розуму. Чутлива, з тонкою організацією душі. Діани в майбутньому прекрасні письменниці, журналістки або діагности в медичній сфері.
Дарина – «дарована Богом». Чарівна, мила, але при цьому уперта і свавільна. Старанність не її «коник», часто не доводить почате до кінця. При вдалому збігу обставин може стати професіоналом у багатьох сферах.
Даніела – «мій суддя – Бог». Імпульсивні, запальні, легкі в спілкуванні, люблячі привернути увагу. Вона творча особистість і найбільших успіхів досягає в творчих професіях.
Єва – «дарує життя». Вольова, врівноважена, стримана, уважна, має свою думку про все, часто не збігається із загальноприйнятим. Єви відмінні лінгвісти, педагоги, медики, модельєри.
Євангеліна – «та, що несе благу звістку». У Евангелинах поєднується непоєднуване: активність і пасивність, лінощі й працьовитість, сором'язливість і напористість, все залежить від настрою і інтересу до цілей. В майбутньому це прекрасні адміністратори, управлінці, соціальні працівники, психологи.
Кіра – «пані, сонце». Уперта, сувора, практична, розважлива, прямолінійна Кіра в майбутньому чудовий економіст, бухгалтер, бізнес-леді.
Ксенія – «гостинна». Чарівна, товариська, образлива, борець за правду з відмінною інтуїцією і інтелектом. Ксенії настільки наполегливі та цілеспрямовані, що часто досягають керівних посад у різних сферах.
Мілана – «мила, кохана». Ласкава, ніжна, спокійна, старанна, працьовита. Мілани можуть освоїти будь-яку сферу, від виховательки в дитячому садку до бізнес-леді і політика.
Таїсія – «присвячена Ісіді». Любить ризик, відчайдушна, цілеспрямована, самостійна. Коли вона зовні спокійна, це зовсім не означає, що всередині неї не киплять пристрасті. Таїсії кращі педагоги, адміністратори і досягають висот у будь-якій діяльності, пов'язаної з організаційною роботою.
Евеліна – «сила життя». Емоційна, артистична, самолюбна, активна і цілеспрямована, хоча і не володіє особливою наполегливістю і твердим характером. В майбутньому Евеліна може проявити себе як висококласний режисер, актриса, модельєр, художниця, кулінар.
Еліза – «милість Божа». Володарка незалежного, імпульсивного характеру. Вона сміливий, витривалий, справжній боєць. Проте її внутрішній світ дуже тонкий і ранимий. Элизам подобається все прекрасне і піднесене, тому вони відмінні мистецтвознавці, художниці, модельєри.
Юна – «єдина». Складна, уперта, самокритична, але дуже довірлива. В майбутньому ця дівчинка може стати навіть інженером-електронником, а може і з головою зануритися у творчість.
Яку б назву ви подарували своїй дитині, головне, подаруйте йому свою безмежну любов. І тоді, незалежно від того, як ви його назвали, він виросте щасливим і успішним.